Ciorbă cu perișoare de curcan poate deschide cu mult succes un prânz delicios și sățios în zilele friguroase de iarnă. Nu numai că te încălzește imediat pe o vreme rece, dar are și foarte puține calorii, ceea ce o face potrivită chiar şi pentru cină. Aroma de pătrunjel proaspăt îţi va aminti sigur de copilărie! Poftă mare tuturor, cu mic şi mare!

Ciorbă cu perișoare de curcanIngrediente pentru 8 porții

  • Piept de curcan (300 g)
  • Orez alb (20 g/1 lingură)
  • Ou (50 g/1 bucată)
  • Ceapă albă (75 g)
  • Morcov (100 g)
  • Dovlecel (100 g)
  • Pătrunjel verde (20 g/1 legătură)
  • Apă (3 l)
  • Cimbru, piper proaspăt măcinat, sare (opțional)

 

Mod de preparare

  1. Se spală legumele, ceapa şi dovlecelul se taie în cubuleţe, morcovul în rondele, iar ardeiul gras julienne, după care se pun toate la fiert în 3 litri de apă.
  2. Între timp, se pregătesc perişoarele: carnea tocată se amestecă cu orezul, oul şi cimbrul, apoi se condimetează cu sare şi piper după gust.
  3. Cu palmele umezite se formează perişoarele şi se pun în oală. Se micşorează focul şi se lasă la fiert încă 30 minute.
  4. La sfârşit se mai adaugă sare şi piper dacă este necesar, se asezonează cu pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte fierbinte.

O porție conține:

  • Kcal: 49
  • Glucide: 4 g
  • Proteine: 7 g
  • Grăsimi: 1 g
  • Fibre: 1 g

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.