Ciorbă cu perișoare de curcan poate deschide cu mult succes un prânz delicios și sățios în zilele friguroase de iarnă. Nu numai că te încălzește imediat pe o vreme rece, dar are și foarte puține calorii, ceea ce o face potrivită chiar şi pentru cină. Aroma de pătrunjel proaspăt îţi va aminti sigur de copilărie! Poftă mare tuturor, cu mic şi mare!
Ingrediente pentru 8 porții
- Piept de curcan (300 g)
- Orez alb (20 g/1 lingură)
- Ou (50 g/1 bucată)
- Ceapă albă (75 g)
- Morcov (100 g)
- Dovlecel (100 g)
- Pătrunjel verde (20 g/1 legătură)
- Apă (3 l)
- Cimbru, piper proaspăt măcinat, sare (opțional)
Mod de preparare
- Se spală legumele, ceapa şi dovlecelul se taie în cubuleţe, morcovul în rondele, iar ardeiul gras julienne, după care se pun toate la fiert în 3 litri de apă.
- Între timp, se pregătesc perişoarele: carnea tocată se amestecă cu orezul, oul şi cimbrul, apoi se condimetează cu sare şi piper după gust.
- Cu palmele umezite se formează perişoarele şi se pun în oală. Se micşorează focul şi se lasă la fiert încă 30 minute.
- La sfârşit se mai adaugă sare şi piper dacă este necesar, se asezonează cu pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte fierbinte.
O porție conține:
- Kcal: 49
- Glucide: 4 g
- Proteine: 7 g
- Grăsimi: 1 g
- Fibre: 1 g
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.