9 pașiDacă ai ajuns aici, atunci înseamnă că ești hotărât/ă să schimbi ceva în viața ta. Nu ești singurul/a care își dorește asta și nici momentul nu este unul întâmplător. Începutul de an ne dă tuturor un impuls de a face lucruri noi și de valoare, care să ne îmbunătățească viața în următoarele 12 luni.

Vrei să fii mai sănătos? Vrei să dai jos câteva kilograme? Sau pur și simplu vrei să fii un om mai activ și cu mai multă energie în 2017?

Dacă răspunsul tău este „da” la cel puțin una dintre aceste întrebări, atunci ai ajuns unde trebuie. Pentru că îți garantez că acesta nu este unul din nenumăratele articole de pe Internet care îți promit soluții magice dar care de fapt nu funcționează decât cu foarte mult efort din partea ta.

Ceea ce vreau eu să-ți arăt astăzi este o metodă simplă și ușor de urmat cu care poți să treci fără efort de la viața care ți-a adus nemulțumire și kilograme în plus la un stil de viață sănătos. Este o metodă testată și care chiar dă roade. Ca o paranteză, am avut o mare surpriză atunci când una dintre pacientele mele mi-a spus că a slăbit 8 kilograme înainte de a veni la prima consultație doar urmând aceste sfaturi.

Așadar, hai să vedem împreună care sunt cei 9 pași, cele 9 butoane care îți vor reseta organismul și te vor aduce mai aproape de persoana extraordinară care vrei să devii.

9 pași către viața pe care ți-o dorești

organizareÎn primul și-n primul rând, îți propun să adopți câte o regulă pe săptămână, pe care să o respecți zi de zi.

În fiecare săptămână adaugă o nouă regulă la cea deja exersată și îți garantez că la finalul celor 9 săptămâni vei fi alt om. Viața ta se va schimba fără ca tu să resimți asta ca pe un efort.

Pasul 1: Orarul meselor

Să mănânci 3 mese pe zi, la intervale regulate, nu este doar un moft. Pe lângă faptul că te ajută să îți obișnuiești organismul să nu îi mai fie foame tot timpul, îți accelerează și metabolismul.

Cel mai bine ar fi să iei micul dejun până în ora 10.00, prânzul până în ora 15.00 și cina până în ora 20.00.

Click aici și află cum să prepari un mic dejun perfect în doar 3 pași simpli!

Pasul 2: Regula orei 18.00

ora 18Cina reprezintă într-adevăr cea mai „sensibilă” masă din punct de vedere nutrițional, atât pentru cei care vor să se mențină, dar mai ales pentru cei care vor să slăbească. Însă nu, nu este obligatoriu ca ultima masă să fie luată la ora 18.00.

Principiul de bază al cinei este să mănânci exact cât ai nevoie până când te culci. Mai precis, este important să nu te culci nici flămând(ă), dar nici cu burta plină.

Click aici și află 5 variante de cină pentru oameni grăbiți!

Elimină sau diminuează pe cât posibil cantitatea de glucide (în mod special rafinate) pe care le consumi după ora 18.00, întrucât, dacă nu ai şi activităţi ulterioare care să permită arderea lor, se vor depunde sub formă de grăsime în timp ce dormi.

Pasul 3: Gustările

Există multiple formule de organizare a meselor pe parcursul unei zile – 3 mese pe zi şi 2 gustări, 3 mese pe zi fără gustări, 6 mese pe zi, etc.

Cel mai important este însă să îţi urmăreşti reacţiile organismului, ca să îţi dai seama care este numărul de mese şi de gustări optim pentru obţinerea şi menţinerea senzaţiei de saţietate, a energiei şi clarităţii mentale, pe parcursul întregii zile.

Eu, de exemplu, mă simt cel mai bine cu trei mese principale și o gustare de după-amiază. Îmi iau micul dejun în general între 9.00 și 10.00, iar prânzul între 14.00 și 15.00, fără gustare de dimineață. Simt nevoia de o gustare abia pe la ora 17.00, care mă ajută să rezist fără foame până la ora 19.30, când, de obicei, iau cina. Ceea ce îmi este suficient până mă culc.

Pasul 4: Activitatea fizică

sportMişcarea este esenţială pentru o viaţă sănătoasă. Fie că vrem să slăbim, fie că vrem să ne menţinem sau pur şi simplu să avem un stil de viaţă sănătos, recomandat este să ardem cel puţin 200 de Calorii pe zi prin mişcare.

Și ca să faci mișcare pe termen lung, cel mai bine este să îți alegi tipul de activitate care îți place. Nu trebuie să îți dai sufletul pe banda de alergare. Este suficient să mergi pe jos. Ai grijă însă să faci cel puțin 5.000 de pași zilnic.

Click aici și află care sunt cele mai mari greșeli pe care le faci când mergi pe jos ca să slăbești!

Pasul 5: Nimic interzis

Da, chiar poți să mănânci orice. Singurele condiții sunt:

  • Să fie mâncare adevărată. Nu-ţi refuza nimic din ceea ce este mâncare adevărată, sănătoasă şi hrănitoare!
  • Să fie la ora potrivită. Corpul nostru ştie şi poate să ardă caloriile pe care tu i le furnizezi din mâncare într-un mod cât se poate de simplu : cel mai bine şi mai eficient o face în prima parte a zilei, atunci când arderile metabolice sunt maxime, iar cel mai puţin spre seară, când se pregăteşte de odihnă.

  • Să fie în cantitatea potrivită. Cantitatea este poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de a-ţi face o poftă. 4 cubuleţe sau 20 de grame de ciocolată ori 2 bomboane, 2 linguri de îngheţată sau 2 biscuiţi cu cremă nu au îngrăşat şi nu au pus în pericol niciodată nici silueta nici sănătatea cuiva … în schimb o ciocolată întreagă, sau un pachet de biscuiţi ori o cutie de îngheţată … mâncate ca desert după o masă copioasă la o oră târzie, cu siguranţă vor afea efecte nefaste! 
  • Să fie în combinația corectă. Spre exemplu, dacă dieta ta este predominant alcătuită din zahăr concentrat şi grăsimi (adică preferi foietajele, produsele de patiserie, cofetărie, pastele şi făinoasele, pizza şi mâncarea fast food), cu siguranţă acestea se vor transforma în proporţie de peste 75 % în grăsime în corpul tău. Asta deoarece organismul nu depune nici un efort deosebit pentru a le procesa şi metaboliza, iar caloriile dintr-o porţie sunt oricum prea multe faţă de nevoile energetice ale corpului tău.

Click aici și află secretele oamenilor natural supli!

Pasul 6: Ziua mănâncă

Da, ziua mănâncă, nu te înfometa! Dacă nu mănânci nimic pe parcursul zilei, riscul este să ți se facă foame seara și să devorezi tot din frigider. Așa că cel mai înțelept lucru este să ții dietă … seara.

Click aici și citește povestea Iuliei, pentru care cina era singura masă din zi!

Pasul 7: Bea apă

Hidratarea nu este un moft de nutriționist. Apa este lichidul fără de care viața nu este posibilă. Avem nevoie de apă pentru ca organismul nostru să funcționeze corespunzător și să nu se îmbolnăvească.

Apa te ajută să slăbești pentru că îți prelungește senzația de sațietate. În plus, te ajută să elimini toxinele și luptă cu oboseala.

Click aici și află cum poți să bei mai multă apă!

Organismul nostru are nevoie de cel puțin 25 ml de apă per kilogram corp. Calculează-ți și tu cantitatea de apă de care ai nevoie zilnic și consum-o! Întrucât corpul tău chiar are nevoie de ea!

Pasul 8: Repartiția alimentelor

repartitieNu este suficient să ții o dietă de 1.000 Calorii ca să slăbești. Ai nevoie, de asemenea, de o împărțire corectă a caloriilor și nutrienților pe mese.

Principiul este simplu: trebuie să mănânci o cantitate suficientă de calorii în prima parte a zilei (40%) cât să-ți ajungă până la prânz. Alege să mănânci potrivit la prânz (40%) cât să-ți ajungă până la cină și, nu în ultimul rând, ai grijă să mănânci atât cât trebuie la cină (20%), astfel încât să nu te culci nici flămând, dar nici cu burta plină.

Click aici și află cum trebuie să arate farfuriile tale de mic dejun, prânz și cină!

Pasul 9: Păstrează-ți echilibrul

Păstrează echilibrul între cheltuieli și venituri. Cheltuielile sunt formate din ceea ce ardem prin metabolism și mișcare. Veniturile sunt formate din tot ceea ce mâncăm, bem sau ronțăim.

Este necesar să păstrezi echilibrul întrucât caloriile consumate în exces (mâncate, băute sau ronțăite) și necheltuite, care depășesc nevoile energetice ale organismului tău, sunt depozitate sub formă de grăsime.

Click aici și vezi cum știi că slăbești sănătos!

Aplică toate aceste reguli și îți garantez că îți vei reseta organismul.

În cazul în care nu reușești de unul singur, te aștept cu drag, alături de colegii mei de la KiloStop, să facem împreună această călătorie.

Noi suntem acei medici care nu scriu doar diete pacienților, ci suntem prietenii lor și îi susținem întotdeauna. Îi ajutăm să treacă peste orice moment dificil din viața lor și să atingă cu succes greutatea pe care și-o doresc.

În cazul în care simți că ai nevoie să petreci mai mult timp alături de noi sau preferi un ritm intensiv, te așteptăm la KiloStop Total Transformation Retreat din luna mai.