În urmă cu câteva zile am acordat un interviu pentru emisiunea „Vreau să fiu sănătos!” de la TVR1, despre cum putem slăbi cu apă.

Apa este vitală pentru organism și este esențială pentru eliminarea toxinelor. Așa că este foarte important să te hidratezi corect.

Cum știi că ești bine hidratat? Cel mai important test care poate fi făcut ca să vedem dacă suntem suficient de hidratați este testul urinei. Dacă urina este deschisă la culoare, limpede, de un galben pai, atunci suntem suficient de hidratați. Dacă, în schimb, culoarea urinei este de un galben din ce în ce mai închis, înseamnă că suntem deshidratați și trebuie să bem mai multă apă.

Totodată, corpul ne transmite permanent stimuli dar nu face diferența dintre sete și foame. Așa că, de fiecare dată când simți că ți se face foame sau poftă de ceva dulce, bea mai întâi un pahar cu apă. Este posibil să fi fost doar deshidratat.

Poți urmări interviul integral pe link-ul de mai jos, începând cu minutul 33:24 și până la minutul 36:22.

Vreau să fiu sănătos!

Jurnalisti: Carmen Vrabete, Dana Armasu, Grig Virsta, Bianca Florea A prezentat: Sonia Argint-Ionescu Producator: Beatrice Cioba