De câteva săptămâni am întrerupt șirul poveștilor de succes spuse de colegii mei din KiloStop. Dar pentru că mi-ați spus că vă doriți să aflați mai multe, astăzi am invitat-o să ne povestească despre una dintre pacientele ei pe colega mea, Dr. Alexandra Stoica.

Alexandra ne vorbește despre Andreea, care a impresionat-o cu imaginația și creativitatea ei în materie de gătit.

Dar vă las să descoperiți singuri povestea.

Cum a slăbit Andreea transformându-și pasiunea pentru gătit într-un avantaj

Când a pășit pentru prima data în cabinetul meu, Andreea m-a impresionat cu modul în care arăta. La cei 30 de ani ai ei, e o femeie cochetă și preocupată de imaginea ei. Iar atunci când mi-a spus că greutatea (75 de kilograme la 1,57 m) este singurul lucru care o nemulțumește și că vrea neapărat să rezolve această situație, mi-am imaginat că este foarte motivată și că totul va decurge fără mari provocări.

Așa că am fost foarte surprinsă atunci când, în chestionar, Andreea a notat că nu este atât de motivată să slăbească precum credeam eu.

Temerile Andreei și asul din mânecă pe care nu știa că-l are

Ceva nu se lega … Îmi era clar că o preocupă destul de mult modul în care arată și totuși nu era foarte motivată … Așa că am încercat să aflu mai multe detalii și, în urma discuției detaliate pe care am avut-o, am dezlegat misterul. De fapt, Andreea își dorea foarte mult să slăbească dar era neîncrezătoare că va obține rezultate durabile.

Nu era la prima experiență de slăbit. Mai încercase o dietă cu un alt nutriționist dar și diete de pe Internet. Dar inevitabil ajungea în același punct: se plictisea.  

Asta pentru că este o persoană cu o imaginație bogată, căreia îi place să-și manifeste creativitatea în bucătărie. Mi-a mărturisit cu jumătate de gură pasiunea ei pentru gătit, convinsă fiind că acest lucru o va împiedica să slăbească. Privea această pasiune a ei ca pe o slăbiciune.

Când am auzit însă că este pasionată de gătit, nu mi-am putut ascunde entuziasmul. Puteam face atât de multe lucruri împreună …

Rezultate cu mâncăruri „imposibile” la dietă

Andreea era însă temătoare, așa că am luat-o treptat. La început am mers pe o dietă strictă, pentru că voiam în primul și-n primul rând să obținem rezultate. Ulterior am încurajat-o să noteze ce vrea să aibă în meniu săptămâna următoare ca să flexibilizăm cât mai mult dieta.

Citește și povestea Geaninei, care a slăbit 60 kg după ce mama ei s-a îmbolnăvit de cancer!

Cu alte cuvinte, am transformat această pasiune a ei în cel mai mare atu al dietei. Pentru că, nu-i așa? Era păcat să nu profităm de creativitatea și talentul ei la gătit. Iar Andreea și-a lăsat imaginația să zboare.

Și uite-așa, ea venea cu idei, iar eu o ajutam să le pună în practică în cadrul dietei. Ne-am întâlnit la jumătate și am făcut un mixt între ce îi plăcea ei și ce o ajuta să slăbească.

A fost o provocare continuă și o reală plăcere să lucrez cu Andreea. Pentru că încă de la început mi-a spus că ea nu își dorește să mănânce piept de pui cu salată. Și chiar nu a mâncat 🙂 .

A slăbit cu rață pe varză, pizza, pulpe de pui cu cartofi, iaurt cu dulceață și clătite.

Ți se pare imposibil?

Ei bine, Andreea a reușit. Asta pentru că am învățat-o care sunt porțiile corecte, cum să prepare alimentele ca să aibă cât mai puține calorii și când să le mănânce. Nu am renunțat la micile ei plăceri și nici la mâncărurile cu gust.

Dieta Andreei: principii simple și multă variație la gătit

Practic am renunțat la prăjeli și mult ulei, am introdus multe legume și fructe și am mizat pe variație. Rezultatul a fost o adevărată carte de rețete în imagini cu care Andreea a slăbit până acum 12 kilograme. Și dacă nu mă crezi, îți las mai jos câteva astfel de imagini.

Arată incredibil de bine și de apetisant. Când le vezi nu îți vine să crezi că aceasta este mâncare „de dietă”. Modul în care le gătește și le așază în farfurie Andreea este deosebit de ingenios. La ea chiar și cele mai banale rețete arată foarte bine, după cum poți vedea și tu în fotografii.

Să-ți spun sincer, mie mi-au plăcut atât de mult încât mi-am propus să încerc câteva din rețetele ei de pancakes.

Cartea de rețete de slăbit a Andreei

La una dintre ultimele consultații, Andreea mi-a făcut și o surpriză. Mi-a făcut cadou un album foto cu toate rețetele pe care le-a gătit în cadrul dietei. Arată grozav și îl păstrez cu drag în cabinet pentru că ilustrează această mare pasiune a ei pentru gătit, care s-a transformat dintr-un obstacol în cel mai mare atu al dietei.

gătit

În momentul de față, Andreea este foarte fericită că a reușit să slăbească mâncând tot ce îi place. Parcă nici ei nu îi vine să creadă. Îmi spunea la un moment dat că cea mai mare temere a ei o reprezintă vacanțele. Că ea este foarte disciplinată în București, însă în vacanțe totul se dă peste cap.

Am depășit însă și această temere. Pentru că de când am început programul de slăbit împreună, Andreea a plecat în 2 vacanțe și în niciuna dintre ele nu s-a îngrășat. O dată s-a menținut și altă dată chiar a slăbit.

Ținta ei este să ajungă la 60 de kilograme și mai avem puțin până o vom atinge. Așa că vom continua cu rețete gustoase și variate până vom reuși.

Felicitări, Andreea și mult succes în tot ce ți-ai propus!

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!