Acum, că sărbătorile au trecut, mulți dintre noi simt nevoia unei detoxifieri. De aceea, pentru astăzi ți-am pregătit un meniu complet de detox.

Citește articolul în continuare să vezi rețetele!

Budincă din fulgi de ovăz și prune uscate

O porție conține: 303 Kcal, 48,1 g Glucide, 12,4 g Proteine, 8,7 g Grăsimi, 8,5 g Fibre.

detox după sărbătoriIngrediente pentru 1 porție

  • Fulgi de ovăz (30 g)
  • Lapte din soia (250 g)
  • Prune uscate (20 g)
  • Fulgi de migdale (5 g)

Condimente: Praf de scorțișoară, Baton de vanilie 

Mod de preparare

  1. Prunele uscate se pun într-un bol peste care se adaugă apă fierbinte şi se lasă pentru aproximativ 30 de minute până se rehidratează.
  2. Fulgii de ovăz împreună cu laptele şi batonul de vanilie se pun la fiert, lăsându-se pe foc încă 4-5 minute după ce amestecul a dat în clocot.
  3. La final, se răstoarnă conţinutul într-un bol, deasupra presărându-se fulgii de migdale şi prunele rehidratate.
  4. Se serveşte presărată cu un praf de scorţişoară.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.

Smoothie roșu detoxifiant

O porție conține: 99 Kcal, 24,4 g Glucide, 2 g Proteine, 0,5 g Grăsimi, 5,3 g Fibre

detox după sărbătoriIngrediente pentru 1 porție

  • Sfeclă roșie proaspătă (50 g)
  • Varză roșie proaspătă (50 g)
  • Măr roșu proaspăt (100 g)

Condimente: Ghimbir ras (3 g)

Mod de preparare

  1. Se curăţă sfecla de coajă şi se taie în bucăţi potrivite.
  2. Se îndepărtează cotorul merelor şi se taie în cubuleţe.
  3. Varza se porţionează în bucăţi potrivite pentru blender.
  4. Se pasează toate ingredientele la blender, inclusiv ghimbirul.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.

Mix de legume la cuptor

O porție conține: 410 Kcal, 73,5 g Glucide, 19 g Proteine, 8,8 g Grăsimi, 18,3 g Fibre

detox după sărbătoriIngrediente pentru 2 porții

  • Ciuperci albe (300 g)
  • Cartofi (200 g)
  • Vinete (200 g)
  • Bame (200 g)
  • Mazăre verde (200 g)
  • Ardei gras roșu (200 g)
  • Dovlecel (200 g)
  • Roșii (200 g)
  • Ceapă (200 g)
  • Ulei de măsline (3 lingurițe)

Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se amestecă legumele tocate după preferinţă cu piperul şi se pun într-o pungă de copt în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 1 oră.
  2. Se scot din cuptor şi se pun în vasul de servire, adăugându-se uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat mărunt.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.

Supă cremă de ciuperci și dovlecel

O porție conține: 216 Kcal, 30 g Glucide, 9 g Proteine, 8 g Grăsimi, 7 g Fibre.

detox după sărbătoriIngrediente pentru 2 porții

  • Ciuperci Pleurotus (300 g)
  • Dovlecel (200 g)
  • Morcov (100 g)
  • Ceapă albă (100 g)
  • Rădăcină țelină (100 g)
  • Iaurt din soia (200 g)
  • Ulei de măsline (10 ml/2 lingurițe)

Condimente şi ierburi aromate: Frunze proaspete de coriandru, Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se pun toate legumele la fiert într-o oală pentru aproximativ 20 de minute.
  2. Se procesează într-un blender toate legumele împreună cu o parte din apa în care au fiert, în funcţie de consistenţa care se doreşte a se da supei cremă, adăugându-se şi uleiul de măsline.
  3. Se asezonează cu sare şi piper, iar la final se adaugă coriandru tocat fin şi iaurtul din soia.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.