Acum, că sărbătorile au trecut, mulți dintre noi simt nevoia unei detoxifieri. De aceea, pentru astăzi ți-am pregătit un meniu complet de detox.
Citește articolul în continuare să vezi rețetele!
Budincă din fulgi de ovăz și prune uscate
O porție conține: 303 Kcal, 48,1 g Glucide, 12,4 g Proteine, 8,7 g Grăsimi, 8,5 g Fibre.
Ingrediente pentru 1 porție
- Fulgi de ovăz (30 g)
- Lapte din soia (250 g)
- Prune uscate (20 g)
- Fulgi de migdale (5 g)
Condimente: Praf de scorțișoară, Baton de vanilie
Mod de preparare
- Prunele uscate se pun într-un bol peste care se adaugă apă fierbinte şi se lasă pentru aproximativ 30 de minute până se rehidratează.
- Fulgii de ovăz împreună cu laptele şi batonul de vanilie se pun la fiert, lăsându-se pe foc încă 4-5 minute după ce amestecul a dat în clocot.
- La final, se răstoarnă conţinutul într-un bol, deasupra presărându-se fulgii de migdale şi prunele rehidratate.
- Se serveşte presărată cu un praf de scorţişoară.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.
Smoothie roșu detoxifiant
O porție conține: 99 Kcal, 24,4 g Glucide, 2 g Proteine, 0,5 g Grăsimi, 5,3 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Sfeclă roșie proaspătă (50 g)
- Varză roșie proaspătă (50 g)
- Măr roșu proaspăt (100 g)
Condimente: Ghimbir ras (3 g)
Mod de preparare
- Se curăţă sfecla de coajă şi se taie în bucăţi potrivite.
- Se îndepărtează cotorul merelor şi se taie în cubuleţe.
- Varza se porţionează în bucăţi potrivite pentru blender.
- Se pasează toate ingredientele la blender, inclusiv ghimbirul.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.
Mix de legume la cuptor
O porție conține: 410 Kcal, 73,5 g Glucide, 19 g Proteine, 8,8 g Grăsimi, 18,3 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Ciuperci albe (300 g)
- Cartofi (200 g)
- Vinete (200 g)
- Bame (200 g)
- Mazăre verde (200 g)
- Ardei gras roșu (200 g)
- Dovlecel (200 g)
- Roșii (200 g)
- Ceapă (200 g)
- Ulei de măsline (3 lingurițe)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se amestecă legumele tocate după preferinţă cu piperul şi se pun într-o pungă de copt în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 1 oră.
- Se scot din cuptor şi se pun în vasul de servire, adăugându-se uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat mărunt.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.
Supă cremă de ciuperci și dovlecel
O porție conține: 216 Kcal, 30 g Glucide, 9 g Proteine, 8 g Grăsimi, 7 g Fibre.
Ingrediente pentru 2 porții
- Ciuperci Pleurotus (300 g)
- Dovlecel (200 g)
- Morcov (100 g)
- Ceapă albă (100 g)
- Rădăcină țelină (100 g)
- Iaurt din soia (200 g)
- Ulei de măsline (10 ml/2 lingurițe)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze proaspete de coriandru, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se pun toate legumele la fiert într-o oală pentru aproximativ 20 de minute.
- Se procesează într-un blender toate legumele împreună cu o parte din apa în care au fiert, în funcţie de consistenţa care se doreşte a se da supei cremă, adăugându-se şi uleiul de măsline.
- Se asezonează cu sare şi piper, iar la final se adaugă coriandru tocat fin şi iaurtul din soia.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.