dieta bereDieta cu bere am conceput-o special pentru unul dintre pacienții mei, un microbist înfocat căruia îi place să urmărească meciurile de fotbal la bere, cu prietenii. Și cum suntem în plin Campionat European de fotbal m-am gândit că este un moment propice să ți-o dezvălui și ție.

O bere de calitate poate fi considerată aliment grație conținutului de vitamine B și poate fi consumată din când în când şi la dietă, atenție însă la cantitate!

Ce înseamnă cu măsură?

Pentru bărbații sănătoşi, fără probleme de greutate, doza zilnică recomandată este de două beri de 330 ml. Pentru femei, de doar 1 bere de 330 ml.

Cine ar trebui să evite consumul de bere

  • O altă categorie de persoane care ar trebui să se ferească de consumul de bere este formată din cei care au probleme cu trigliceridele, hipertensiunea, diabetul sau pancreasul. Lor le recomand să consume bere doar ocazional.

Câtă bere poți să bei la dietă

Dacă vrei să slăbești, atunci va trebui să îți încadrezi caloriile din bere în bugetul tău zilnic.

Astfel, dacă alegi o bere blondă care are în jur de 4,5% alcool, vei cheltui 100 de Calorii pe o bere de 330 ml. Dacă bei 2 beri, atunci ajungi la 200 de Calorii.

Dacă berea este brună, numărul de calorii crește, ajungând la 125 de Calorii o bere la 330 ml și, respectiv, 250 de Calorii 2 beri la 330 ml.

Dacă alegi bere la 500 ml, află că are 150 de Calorii dacă este blondă și 200 de Calorii dacă este brună.

Atenție la berea fără alcool, nu are cu mult mai puține calorii. O bere fără alcool de 500 ml are același număr de calorii cu o bere cu alcool de 330 ml.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Dieta cu bere pentru Euro 2016

dieta bereAcum, că am văzut cam câte calorii are berea, hai să vedem și cum o bem. Ți-am promis că o poți consuma la meci și cum meciurile importante de la Euro sunt fie de la 19.00, fie de la 22.00, ți-am pregătit recomandări pentru ambele variante.

1. Câtă bere bei la meciul de la ora 19.00

Dacă ești bărbat, poți consuma două beri de 330 ml, care înseamnă în total 200 de Calorii. Și ce merge mai bine la bere decât niște popcorn? Așa că atunci când îți iei bere de la magazin, caută și porumb de popcorn. Înainte de meci, pune rapid într-o oală 20 g de porumb într-o 1 linguriță de ulei încins, acoperă totul cu un capac și în 5 minute ai gata un castron întreg de popcorn dietetic.

Ca să nu ți se facă foame mai târziu, mănâncă și o salată preparată din roșii, ardei, castraveți și salată verde.

Dacă ești femeie, limitează-te la o bere de 330 ml, pe care o poți însoți cu aceeași cantitate de popcorn și salată.

2. Câtă bere bei la meciul de la ora 22.00

Ei, aici lucrurile sunt ceva mai complicate. Ora fiind târzie, te sfătuiesc să îți iei cina înainte de începerea meciului, mai exact până în ora 20.00. Limitează-te la 200 de Calorii și păstrează 100 de Calorii fie pentru bere, fie pentru popcorn.

La meci poți bea o bere de 330 ml sau poți consuma 20 g de porumb făcut popcorn după rețeta pe care ți-am oferit-o mai sus. Alegerea este a ta.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.