De câteva săptămâni, pepenele roșu este vedeta piețelor. Și asta pe bună dreptate. Mai mare sau mai mic, verde închis sau cu dungi, pepenele este savuros și, în plus, are calităţi nutriţionale incontestabile, demonstrate științific.

Cu doar 30 de Calorii per 100 g, din care 8 g de carbohidraţi buni şi 1,5 grame de fibre, pepenele este un aliment important pentru slăbit într-o dietă echilibrată. Este de asemenea o bună sursă de licopen şi vitamină C, care îi dau calităţi antioxidante.

În plus, conţine 92% apă, ceea ce-l face cel mai săţios aliment (are cel mai mare scor de saţiabilitate calculat de oamenii de ştiinţă). Conţinutul bogat de apă te hidratează, îţi potoleşte rapid foamea, elimină toxinele şi îmbunătăţeşte digestia. Mai mult, zahărul conţinut te ajută în controlul poftei de dulce.

pepene

Un adevărat miracol pentru siluetă, de aceea nu-i de mirare că sunt atâtea cure de slăbire cu pepene! Dar sunt oare sănătoase curele de slăbire care se bazează pe consumul exclusiv al unui singur fruct? Ei bine, nu! Pentru că oricâte calități nutriționale are pepenele, el nu conține toți nutrienții de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa eficient. De altfel, niciun fruct nu conţine o gamă suficient de largă de nutrienţi, precum proteine şi grăsimi, care să susţină o dietă sănătoasă pe termen lung.

Nu îți recomand începi o dietă de slăbire bazată exclusiv pe fructe.

Desigur, poţi face o cură de 1-2 zile de detoxifiere cu fructe, cu condiţia să revii apoi la o dietă echilibrată. Poți să incluzi cu succes orice fruct, dar mai ales pepenele, în strategia ta de a pierde kilogramele în plus.

Iată cum poți să-ți faci propria dietă cu pepene, urmând doar 3 pași.

1. Apă și cuburi de pepene roşu în loc de sucuri şi băuturi dulci

pepene

Dacă obişnuieşti să bei sucuri de „fructe” din comerţ sau alte băuturi dulci precum cappuccino sau latte, înlocuieşte-le cu mici cuburi de pepene congelate introduse într-un pahar cu apă plată sau minerală. Pepenele va acţiona precum cuburile de zahăr, iar dulceaţa lui te va face să iei hidratarea în serios.

Chiar un şi un smoothie de portocale are 70 calorii, iar unul de mere 60, pe când un smoothie de pepene nu depăşeşte 20.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

2. Pepene roşu în loc de alimentele hipercalorice din meniul zilnic

Redimensionează-ţi porţiile din meniul zilnic şi compensează deficitul cu felii de pepene roşu. Spre exemplu, poţi mânca la prânz o supă de legume. Redu apoi porţia de paste, orez sau cartofi la jumătate sau chiar renunţă la ea, păstrează friptura și consumă pepene roşu până la senzaţia de saţietate.

Înlocuieşte tot ce este mai nesănătos şi/sau mai hipercaloric cu felii de pepene roşu. Acest pas poate tăia în jur de 500 de Calorii din dieta ta zilnică. Adică pierzi o jumătate de kg de grăsime într-o săptămână, fără să te chinuie senzaţia de foame.

3. Pepene roşu în loc de deserturi şi gustări

Dacă ai poftă de desert dulce, mănâncă pepene roşu. Congelat dacă pofteşti îngheţată, bucăţele proaspăt trăiate dacă visezi la ciocolată sau torturi. Dulceaţa lui este satisfăcătoare şi săţioasă şi când înlocuieşti gustările sărate şi hipercalorice (chipsuri, snackuri, covrigei, pufuleţi, floricele etc.) cu o felie generoasă.

Poți crea astfel un deficit de chiar 1000 de Calorii pe zi înlocuind câteva sute de grame de produse hipercalorice cu cantităţi mult mai mari din hipocaloricul pepene roşu.

Aşadar, pepenele roşu poate să înlocuiască pe timp de vară toate deserturile hipercalorice, gustările sărate, băuturile dulci şi mare parte din alimentele grase din meniul tău zilnic. La un deficit de 500-1000 de Calorii creat astfel, vei ajunge să pierzi 6-10 kg de grăsime în 8 săptămâni de vară.

Spor la slăbit şi nu uita: Mănâncă inteligent şi cu plăcere!

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.