Astăzi vin către tine cu o dietă de o zi care să te convingă să guști zilnic din bogățiile toamnei. Este doar o idee, dar sunt sigur că te va inspira să încerci și alte combinații.
Mic dejun: Salată de rucola cu brânză şi smochine
Pune într-un bol mare 150 g de rucola cu 50 g de smochine proaspete tăiate felii, 50 g linte fiartă, 50 g telemea de capră, 2 biscuiţi integrali. Amestecă uşor şi adaugă un dressing dintr-o linguriţă de ulei de măsline şi oţet balsamic. Este un mic dejun delicios la doar 400 de calorii!
Gustare de dimineaţă: Piure de cartofi dulci şi pere
Mixează în blender câte 100 g de cartofi dulci fierţi şi pere proaspete până obţii o pastă cremoasă. Adaugă un strop de esenţă de vanilie şi câteva frunze de mentă proaspătă şi ai un desert sau o gustare savuroasă!
Prânz: Salată de pui cu crudităţi şi maioneză dietetică
Rade rădăcină de ţelină, morcov, ridiche neagră şi sfeclă roşie (câte 50 g din fiecare). Amestecă-le cu 100 g de piept de pui fript şi mărunţit şi maioneză dietetică. Maioneza o poți face dintr-un iaurt mic cu muştar de Dijon şi condimente. Este prânzul perfect pentru o dietă de toamnă, uşor de făcut acasă şi de luat la pachet!
Desert: Salată de sfeclă cu măr
Rade pe răzătoarea mare 100 g de sfeclă roşie, 100 g de morcov şi un măr mic. Amestecă totul cu o lingură de iaurt degresat, stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi ai obţinut o salată delicioasă cu 100 de Calorii!
Gustare de după-amiază: Dovleac copt cu scorţişoară
Cea mai simplă şi dietetică reţetă cu dovleac este dovleacul copt. Poţi adăuga un vârf de scorţişoară (puternic antioxidantă), 2-3 nuci mărunţite şi un strop de îndulcitor, dacă simţi nevoia.
Cină: Supă de pui cu legume şi iaurt
Ce poate fi mai delicios în serile de toamnă târzie şi rece decât o supă caldă de pui cu iaurt? Pune la fiert 100 g piept de pui fără piele. După primul clocot, aruncă prima apă şi continuă fierberea. În timp ce fierbe carnea, curăţă un morcov potrivit, un păstârnac, o ceapă medie, un sfert de ţelină, pe care le poţi pune în oală întregi sau tăiate în bucăţi mari. Poţi adăuga şi un dovlecel mic, un ardei gras, o mână de fasole verde sau de varză fin tăiată… Cu cât îmbogăţeşti mai mult supa cu legume, cu atât obții o dietă de toamnă mai sănătoasă şi mai săţioasă.
După ce a fiert carnea, adaugi legumele, pui capac şi laşi să fiarbă totul la foc moderat. După ce opreşti focul, presară pătrunjel din belşug şi adaugă sare după gust. Este o supă delicioasă şi dietetică, pe care o poţi servi ca atare cu 50 g de carne/porţie sau un iaurt mic cu mai puţin de 3% grăsime.
Așa cum îți spuneam și data trecută, culorile toamnei înseamnă că legumele sunt bogate în fitonutrienţi ce luptă contra bolilor. Consumate în cantitatea potrivită și la momentul oportun, ele te ajută de asemenea să lupți și împotriva kilogramelor nedorite. Dacă nu știi ce legume să mai pregătești, dă o fugă la piață și sigur vei avea ce să alegi din varietatea de produse disponibile pe tarabe.