În cadrul colaborării mele cu DOC.ro, am publicat un articol despre 10 alimente care sunt foarte periculoase pentru inimă, pe care te invit să îl citești integral.

Dintre aceste alimente care îți pot îmbolnăvi inima, aș enumera în primul rând carnea grasă și grăsimea animală, care cresc colesterolul, și semipreparatele din carne și organele, care cresc nivelul de acid uric din sânge, ceea ce poate predispune la apariţia gutei.

Deşi pare greu de crezut, brânza telemea, caşcavalul şi brânzeturile franţuzeşti conţin mai multă grăsime pe suta de grame decât muşchiul de porc.  Să nu uităm nici untul, margarina, smântâna, prăjelile sau mâncarea de tip fast-food.

Pe celelalte alimentele, până la 10, te las să le descoperi singur. Dă click pe imaginea de mai jos ca să citești articolul integral.

Top 10 alimente care îți pot îmbolnăvi inima

Carnea grasă de orice fel – de vită, porc, raţă, gâscă, miel, etc creşte colesterolul. Alegeţi muşchiul slab, coltletul şi pulpa fără grăsime. Nu cumpăraţi sortimente de carne gata tocată din comerţ. Conţine multă grăsime.