„Zilele trecute m-am văzut din nou cu Aureliu și am constat împreună că au trecut deja două luni de dietă și că este momentul să îți povestesc ce s-a mai întâmplat între timp, mai ales că această a doua lună ne-a rezervat două surprize majore.

Fișă de cântarÎn această lună de când nu ți-am mai povestit despre el, Aureliu a reușit să slăbească 3,1 kilograme în total. Deși a fost puțin dezamăgit că nu a reușit performanța de 8 kilograme din prima lună, a înțeles că cel mai important este că a continuat procesul de slăbire.

Încetinirea ritmului de slăbire este un proces cu care se confruntă mulți dintre pacienții mei dar este unul cât se poate de normal. În primele săptămâni, aproape jumătate din numărul total de kilograme slăbite este reprezentată de apă și reziduuri din tractul intestinal, așa că kilogramele zboară rapid.

„Cred că se putea mai bine, dar ăsta e binele pe care l-am putut în condițiile pe care le-am avut. Până la urmă am slăbit 3 kilograme, nu le-am luat.”

Când am văzut însă fișa de cântar, am avut parte de prima supriză: Aureliu a slăbit 3,3 kilograme de grăsime. Cum se poate întâmpla acest lucru?

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Răspunsul pe care îl anticipam l-am regăsit și în jurnalul lui alimentar: a început să facă mișcare. Nu foarte mult și nu foarte des, dar suficient cât să înceapă să slăbească corect, adică din grăsime.

„În momentul în care am început exercițiile, m-am oprit din slăbit pe cântar, ceea ce m-a cam îngrijorat. Dar m-am liniștit atunci când am văzut că s-a mai dus o gaură la curea, deși acul cântarului nu se mișca.”

Ce mișcare face Aureliu? „Fac cam 15-20 de minute de exerciții în casă o dată la câteva zile. Nu pot să fac foarte multă mișcare pentru că obosesc. Simt că îmi  suprasolicit mușchii și articulațiile. În general fac exerciții cardio uşoare după filmulețe de pe Internet, pe care le-am ales să-mi placă, să nu mă plictisească şi pe care să le pot face.”

Click aici să afli pe tine ce te împiedică să faci mișcare!

Așa că l-am felicitat, l-am sfătuit să continue exercițiile și să crească durata lor progresiv.

O altă surpriză pe care am avut-o în această a doua lună de dietă a fost dispariția senzației de foame permanente.

„Până acum 2 luni când am venit, eu nu mai știam ce înseamnă să fii sătul. Puteam să mănânc o oală de ciorbă și să nu mă simt sătul. Puteam să mă așez la masă și să mănânc continuu. Acum lucrurile s-au schimbat. Mă satur deja de la jumătatea porției de mâncare.”

Nu a fost ușor să ajungem aici, dar iată că am reușit. Care au fost pașii?

Dieta

  • L-am sfătuit ca de fiecare dată când simte că îi este foame să bea un pahar de apă, să aștepte 5 minute și să vadă dacă senzația rămâne aceeași. De multe ori, este vorba doar despre deshidratare.
  • L-am rugat să își respecte orele de masă și să renunțe la ciuguleli, pentru ca organismul să înțeleagă când trebuie să mănânce și când trebuie să facă pauză.
  • I-am recomandat ca atunci când se simte mai stresat să nu mai dea fuga la frigider ca să se liniștească, ci să-și găsească o activitate care îi face plăcere.
  • I-am sugerat să mestece mai încet și să facă pauze între înghițituri pentru ca senzația de sațietate să aibă timp să se instaleze. Vezi și tu 10 Tehnici care te ajută să mănânci mai încet!

Cum se simte Aureliu după două luni de dietă și 12 kilograme slăbite?

„Glicemiile s-au reglat, dorm şi mă odihnesc mult mai bine noaptea, respir altfel, simt că organismul funcționează altfel. S-au produs schimbări și fizic: am strâns găuri la curea, iar cămășile au început să-mi fie largi.”

Felicitări, Aureliu! Și spor la slăbit în continuare!

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau un mesaj de încurajare pentru Aureliu.”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!