Pentru că este vremea dovleacului, astăzi ți-am pregătit o rețetă de dovleac copt cu miere și nucă, tocmai bună pentru o zi răcoroasă de toamnă. Este ideală pentru gustarea de dimineață sau de după-amiază.
Dovleac copt cu miere și nucă
O porție conține: 103 Calorii, 19 g Glucide, 2 g Proteine, 3 g Lipide, 2 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Dovleac copt (400 g)
- Nuci româneşti (10 g)
- Miere de albine (20 g)
Condimente: Scorțișoară
Mod de preparare
- Se spală dovleacul, se taie pe jumătate şi se curăţă de seminţe.
- Se presară cu scorţişoară şi nuci, se coace în cuptorul încins la 200°C timp de 40-50 min până devine moale şi uşor rumen deasupra.
- Se serveşte călduţ sau rece, cu mierea de
albine.
Rețeta de Dovleac copt cu miere și nucă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.
Cartea de Rețete “KiloStop Green” este special concepută de către dieteticienii și medicii nutriționiști KiloStop pentru persoane care vor să slăbească în perioadele de post. De asemenea, este ideală pentru cei care vor să slăbească și au un stil de viață vegetarian.
Aceasta conține 84 de combinații inedite, fiecare dintre rețete fiind echilibrată din punct de vedere nutrițional:
– 21 rețete de mic dejun pe bază de legume, soia, cereale integrale, fructe, semințe și fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale) care îți oferă suficiente fibre, dar și energia necesară începutului de zi;
– 21 gustări, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți prin conținutul ridicat de fructe și legume, care îți revigorează organismul;
– 21 rețete pentru prânz pe bază de legume, leguminoase și soia, care îți oferă proteine de origine vegetală de calitate superioară;
– 21 rețete pentru cină, cu ajutorul cărora descoperi modalități savuroase de asociere a legumelor astfel încât să obții sațietate, chiar și cu puține calorii.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!