Pregătirile pentru masa de Paște vor începe în curând, așa că m-am gândit să îți ofer o rețetă de drob de miel la doar 125 Calorii porția, față de 218 cât conține drobul în mod obișnuit.

Drob de miel

O porție conține: 125 Kcal, 2 g Glucide, 16 g Proteine, 6 g Grăsimi, 0 g Fibre

meniu de PașteIngrediente pentru 20 porții

  • Pulpă de miel fără grăsime (500 g)
  • Ficat de miel (300 g)
  • Rinichi de miel (300 g)
  • Plămân de miel (300 g)
  • Inimă de miel (200 g)
  • Ouă (3 bucăți)
  • Ceapă verde (300 g)
  • Pătrunjel verde (100 g)
  • Ulei de măsline (30 ml)

Condimente şi ierburi aromate: Piper negru proaspăt măcinat, Felii de lămâie, Frunze de salată verde, Sare

Mod de preparare

  1. Se spală carnea şi organele şi se pun la fiert într-o oală cu 3 l de apă timp de 45 de minute. Între timp, se toacă mărunt ceapa şi verdeaţa și se fierb ouăle tari.
  2. După ce carnea este fiartă, se lasă la răcit, apoi se dă prin maşina de tocat carne şi se amestecă bine cu ceapa şi ouăle.
  3. Amestecul bine omogenizat se pune într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. În acest amestec se introduc ouăle fierte tari, întregi, apoi se nivelează uşor.
  4. Forma se bagă la cuptor şi se coace la foc potrivit timp de 30 minute. Când s-a rumenit uşor, înseamnă că este gata.
  5. Se scoate şi se serveşte tăiat în felii groase, cu salată verde, felii de ou fiert şi felii de lămâie.

Rețeta de drob de miel face parte din cartea KiloStop Fit Bunny, care conține 60 de rețete delicioase și cu puține calorii cu care te poți răsfăța de Paște și nu numai. Aceasta conține aperitive, supe și salate, feluri principale dar și deserturi.

Cartea este special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să se mențină în timpul Sărbătorilor Pascale dar în același timp să se bucure de mâncărurile tradiționale.

Este practic o carte de rețete de primăvară, cu preparate specifice acestei perioade, care să te ajute să te menții sau să slăbești câteva kilograme bucurându-te de produsele preferate.