Valentine's DayÎți dorești o cină romantică alături de persoana iubită de Valentine’s Day, dar ți-e teamă că îți va distruge cura de slăbire?

Nu te îngrijora, există trucuri testate pe care le poți folosi atunci când mergi la restaurant. Cu ajutorul lor te poți bucura din plin de atmosferă și mâncare, fără ca a doua zi să resimți vreun regret față de ce sau cât ai mâncat și nici să vezi kilograme în plus pe cântar.

Iată 7 trucuri pe care le-am oferit cititoarelor site-ului Eva.ro care se pregătesc să sărbătorească această zi printr-o cină romantică.

1. Nu pleca flămândă la restaurant sau la petrecere

Mai întâi de toate, nu pleca niciodată flămândă la o masă festivă! Asta deoarece foamea și pofta sunt cei mai mari dușmani ai siluetei tale, cu care este extrem de greu să lupți, mai ales atunci când se aliază.

Așadar, respectă-ți mesele din ziua respectivă și orele obișnuite de masă. Astfel, vei reuși să alegi cu mult mai multă grijă alimentele și să mănânci ponderat, fără să fie nevoie de câteva zile de recuperare după caloriile ingerate de obicei la acest gen de mese festive.

2. Fii precaută cu sosurile și dressingurile

Acestea sunt mereu hipercalorice, chiar dacă sunt preparate de bucătari pricepuţi. Dacă nu ştii ce conţin, renunţă la ele, pot fi ca maioneza sau ca sosul Caesar: 50 – 100 de calorii într-o singură lingură.

Sosurile care pot fi consumate fără grijă sunt cele de iaurt degresat cu plante aromatice.

3. Evită tot ce este prăjit, gratinat sau pane

Deși afirmația devine aproape agasantă prin repetarea ei, importanța evitării acestor preparate hipercalorice și toxice nu poate fi subliniată îndeajuns. Spre exemplu, acrilamida, o substanță chimică foarte comună care se găsește în cartofii prăjiți și în orice fel de făină prăjită (pane-uri, șnițele, rântașuri etc), are efect cancerigen demonstrat.

Mai mult, orice aliment preparat pane este îmbibat în ulei, iar acest lucru mărește de cel puțin 3 ori numărul de calorii al respectivului aliment. Dacă totuşi nu ai nimic altceva de ales, alege doar ce este înăuntrul pane-ului, aruncă acea crustă de ou şi pesmet sau făină prăjită!

La orice restaurant care se respectă poți găsi un pește la grătar sau pe pat de sare ori o bucată de carne slabă la grătar. Te sfătuiesc să alegi mușchiul de vită sau un mușchiuleț de porc ca să te bucuri de o seară deosebită.

4. Alege legume sau salate ca garnitură în loc de orez, paste sau pâine

Valentine's DayRefuză coșul cu pâine și foloseşte legumele crude ca bază de mâncare în locul pâinii. Combină-le cu peşte, fructe de mare şi fripturi slabe la grătar (nu pane, nu prăjite, după cum ți-am explicat mai devreme), cu multă salată (care să nu băltească în ulei, fără maioneză sau alte dressinguri grase!). Te scuteşti astfel de sute de calorii în plus, care îţi epuizează şi îţi îngraşă organismul.

Întotdeauna alege legume crude lângă o bucată de carne pentru a absorbi grăsimile rele din aceasta și a-ți oferi senzația de sațietate de care ai atâta nevoie ca să-ți menții silueta dorită.

5. Refuză gustările sărate din partea casei (alune prăjite, sticksuri, chipsuri etc)

Bea în schimb multă apă pentru a păstra senzaţia de saţietate şi apetitul sub control. Nu te lăsa cuprinsă de febra ronţăitului, nici măcar de fructe proaspete sau uscate, între mese! A lua gustări nu este echivalent cu a ronţăi între mese! Ronţăitul este un comportament alimentar nepotrivit, care ţi-a adus kilograme în plus. Renunţă la el!

6. Nu exagera cu alcoolul, mai ales dacă este tare şi rafinat

După cum ştii, alcoolul de orice tip are 7 calorii pe gramul pur, stimulează apetitul şi blochează arderea grăsimilor. Un pahar de vin la masa de seară este suficient.

Şi nu uita! La fiecare pahar de vin bea cel puțin 3 pahare de apă înainte să ţi-l umpli pe următorul.

Atenție! Nici cocteilurile de alcool cu sucuri de fructe nu sunt cea mai bună alegere! Alege apă simplă, nu băuturi carbogazoase, nu sucuri de fructe şi nici limonadă cu miere sau zahăr. Vei încărca bugetul caloric al mesei respective inutil. În loc de desert, alege o cafea sau, și mai bine, având în vedere ora târzie, un ceai aromat.

7. În loc de desert, fă o plimbare romantică după masă

Și ca tabloul să fie complet, fă o plimbare ușoară după masă. Este cel mai bun digestiv pentru corpul tău. În plus, ce poate desărvârși o cină romantică dacă nu o plimbare romantică? Alege să înlocuiești desertul cu un timp de calitate petrecut cu partenerul tău.

Așadar, chiar dacă ești la dietă, nu refuza invitațiile de Valentine’s Day. Există alegeri sănătoase, gustoase și corecte din punct de vedere nutrițional pe care le poți face la restaurant, oricât de exotic ar fi el. Aplică cele șapte reguli enumerate mai sus și te vei putea bucura de o cină de neuitat, dar care nu va fi urmată de regrete și nici de kilograme în plus a doua zi.