Pentru astăzi ți-am pregătit o mâncare de conopidă cu pui și ciuperci. Are puține calorii și o poți consuma fără grijă chiar și la cină.
Mâncare de conopidă cu pui și ciuperci
O porție conține: 198,8 Calorii, 8,2 g Glucide, 26,1 g Proteine, 7,7 g Lipide, 4,1 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Piept de pui fără piele (100 g)
- Ciuperci albe (100 g)
- Conopidă proaspătă (100 g)
- Ulei de măsline (1 linguriţă)
Condimente: Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper negru proaspăt măcinat, Sare.
Mod de preparare
- Se spală pieptul de pui, se usucă pe un prosop de hârtie şi se taie cubuleţe.
- Ciupercile se curăţă şi se taie julien.
- Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă puiul şi se găteşte 2-3 minute amestecând pentru a se găti uniform.
- Se adaugă ciupercile şi se lasă la foc mic sub capac aproximativ 5 minute.
- Separat se fierbe 1 l de apă cu sare şi se adaugă conopida când apa a început să clocotească.
- Se fierbe aproximativ 5 minute, apoi se scurge de apă, se rupe în bucheţele şi se adaugă peste carnea de pui şi ciuperci.
- Când sucul de la ciuperci a scăzut suficient, se condimentează cu sare şi piper şi se opreşte focul, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Low Carb, pe care o poți cumpăra și online.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!