Pentru că toamna și-a intrat în drepturi și găsim conopidă proaspătă peste tot, pentru astăzi ți-am pregătit o mâncare de conopidă cu pui și ciuperci. Are puține calorii și o poți consuma fără grijă chiar și la cină.

Mâncare de conopidă cu pui și ciuperci

O porție conține: 198,8 Calorii, 8,2 g Glucide, 26,1 g Proteine, 7,7 g Lipide, 4,1 g Fibre

conopidă cu puiIngrediente pentru 1 porție

  • Piept de pui fără piele (100 g)
  • Ciuperci albe (100 g)
  • Conopidă proaspătă (100 g)
  • Ulei de măsline (1 linguriţă)

Condimente: Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper negru proaspăt măcinat, Sare.

Mod de preparare

  1. Se spală pieptul de pui, se usucă pe un prosop de hârtie şi se taie cubuleţe.
  2. Ciupercile se curăţă şi se taie julien.
  3. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă puiul şi se găteşte 2-3 minute amestecând pentru a se găti uniform.
  4. Se adaugă ciupercile şi se lasă la foc mic sub capac aproximativ 5 minute.
  5. Separat se fierbe 1 l de apă cu sare şi se adaugă conopida când apa a început să clocotească.
  6. Se fierbe aproximativ 5 minute, apoi se scurge de apă, se rupe în bucheţele şi se adaugă peste carnea de pui şi ciuperci.
  7. Când sucul de la ciuperci a scăzut suficient, se condimentează cu sare şi piper şi se opreşte focul, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Low Carb, pe care o poți cumpăra și online.

Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!