Mere umplute la cuptor este un desert delicios şi sănătos pe care îl poţi savura fără griji atunci când eşti la dietă, deoarece are doar 117 Calorii pe porţie. Este ideal pentru o după-amiază liniştită dintr-un un weekend friguros de iarnă pe care îl petreci în familie. Serveşte-l alături de un ceai cald, aromat cu scorţişoară, pentru a-i completa savoarea. Să vă fie de bine!

Mere umplute la cuptorIngrediente pentru 6 porții

  • Mere (300 g/3 bucăți fără coajă, fără cotor)
  • Brânză ricotta (100 g)
  • Migdale măcinate (50 g)
  • Înlocuitor de zahăr Diamant (45 g)
  • Unt cu 40% grăsime (30 g)
  • Zahăr brun (25 g)
  • Cacao cu conținut redus de grăsimi (15 g)
  • Esență de rom (10 ml)

Mod de preparare

  1. Merele se taie în jumătăți, se scoate cotorul și, cu ajutorul unei lingurițe, se mai îndepărtează o parte din miez pentru a face loc umpluturii de migdale.
  2. Miezul de măr scos cu lingurița se mărunțește bine și se amestecă într-un bol cu migdalele măcinate, înlocuitorul de zahăr, pudra de cacao și brânza ricotta.
  3. Pentru a obține consistența unei paste se poate adăuga puțină apă amestecată cu esență de rom.
  4. Merele se așază într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se umplu cu amestecul obținut.
  5. Deasupra fiecărei jumătăți de măr umplut se adaugă câte 5 g de unt light.
  6. Se introduce tava în cuptor pentru 30 de minute la aproximativ 180°C.

O porție conține:

  • Kcal: 117
  • Glucide: 15 g
  • Proteine: 2 g
  • Grăsimi: 7 g
  • Fibre: 3 g

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.