Știu că oricine deschide o carte de nutriție și stil de viață sănătos are o țintă clară: să slăbească sau să descopere formula meselor echilibrate. Să se bucure de câte o porție generoasă de energie în fiecare zi. Și, unde să găsească o descriere mai corectă a pașilor care ne conduc către îndeplinirea acestor obiective dacă nu în cărțile scrise de specialiști?

Această aventură editorială a început în urmă cu un an și jumătate, odată cu lansarea primei mele cărți de nutriție – „Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?” – un volum în care am condensat o serie de informații, sfaturi și recomandări pentru organizarea meselor zilnice. Am trăit cu mare fericire acel moment din viața mea, mai ales datorită feedback-urilor primite din partea cititorilor, prietenilor, pacienților mei. Dar, încă de când am început să lucrez la „Capcanele dietelor”, am știut că este doar începutul călătoriei.

Imediat după lansare, m-am întors la agendele mele, la nenumăratele foldere cu informații și notițe, și am pornit pe drumul către finalizarea celei de-a doua părți a proiectului editorial. Așadar, astăzi pot vorbi despre „Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?”, cea de-a doua mea carte, apărută în urmă cu o săptămână la Editura ALL. Te întrebi probabil „De ce mai avem nevoie de încă un volum, dacă respectăm indicațiile oferite în primul?”.

Așa cum am subliniat mai sus, nu este vorba numai despre o nouă cantitate de informație, ci de o nouă etapă pe traiectoria către îndeplinirea obiectivelor de slăbit și stil de viață sănătos. Experiența în lupta cu kilogramele în plus, atât cea personală, cât și cea din cabinet, mi-a oferit o perspectivă completă. Scăderea în greutate sau schimbarea stilului de viață nu se pot produce în mod definitiv

decât atunci când reușim să adoptăm o strategie consecventă și aliniată la nivel fizic și emoțional. După ce am bifat prima parte, am ales să mă concentrez asupra aspectelor psihologice pe care le presupune orice proces de schimbare. Îmi doresc din suflet să identifici în „Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?” un ghid prietenos și eficient care să te conducă prin hățișul motivațiilor, obstacolelor și provocărilor interioare.

Dar de ce vorbim despre psihologie și despre dezvoltare emoțională atunci când avem o problemă concretă – kilogramele în plus – și un obiectiv palpabil – mai puține kilograme pe afișajul cântarului? Cercetătorii în domeniul nutriției estimează că 95% din diete eșuează din cauza mâncatului pe fond emoțional sau din cauza altor tipare problematice de comportament alimentar. O dietă echilibrată poate prinde rădăcini în programul tău zilnic dacă sfaturile nutriționale logice pe care le presupune se îngemănează cu un climat mental corespunzător.

Această carte te va ajuta să îți conștientizezi obiceiurile alimentare. Să îți înțelegi și să îți controlezi mai bine emoțiile și reacțiile. Să găsești acele resorturi care te pot determina în mod firesc să renunți la recompensele imediate, bogate în calorii și sărace în nutrienți. Sau să le transformi în practici ocazionale și să apelezi la ele cu măsură, ca să poată fi încadrate la „micile plăceri ale vieții”, nu la „cauzele marilor probleme de sănătate”.

Aș vrea să te pregătesc încă de pe acum că despărțirea de obiceiurile alimentare nocive presupune nu

doar o schimbare comportamentală, ci și una identitară. Practic, citind această carte te înscrii într-un proces a cărui amploare de ordin psihologic și emoțional te va surprinde, te va provoca și te va recalibra. Nu în ultimul rând, bucură-te de drum și nu-ți face griji cu privire la momentul când vei sosi la destinație, ci mai degrabă preocupă-te de modul în care vei ajunge acolo.

Click aici daca vrei sa cumperi si tu cartea „Capcanele mancatului emotional„.

„Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?” te așteaptă pe site-ul Editurii ALL cu o reducere specială. Prietenii de la editură ne sfătuiesc să plasăm comenzile până pe 10 decembrie cu livrare prin poștă sau până pe 15 decembrie cu livrare prin curier, dacă ne dorim ca această carte să ajungă sub brad. Am uitat să îți spun: „Capcanele mâncatului emoțional” nu se adresează numai celor interesați în mod direct de schimbarea stilului de viață și de slăbit, ci și celor care îi pot consilia și susține pe aceștia – prieteni, familie, antrenori, medici, asistente medicale, medici de familie, specialiști în life coaching. Aștept cu inima deschisă toate observațiile și întrebările voastre. Până atunci, nu uitați să onorați zilnic motto-ul nostru „Sănătate, te iubesc!”.