Dacă ai rămas în pană de idei pentru masa de prânz, astăzi vreau să-ți ofer o rețetă delicioasă de Mușchi de porc cu sos de zmeură și salată de sfeclă roșie, care te va ajuta să treci peste foamea din mijlocul zilei.
Sfecla roşie, prin conţinutul ridicat de vitamine, ajută nu numai la detoxifierea organismului, ci îmbunătăţeşte și metabolismul, previne apariţia bolilor de inimă şi are un efect miraculos asupra ficatului.
Iată așadar de ce ai nevoie ca să gătești Mușchi de porc cu sos de zmeură și salată de sfeclă roșie!
Mușchi de porc cu sos de zmeură și salată de sfeclă roșie
O porție conține: 401,9 Calorii, 33,7 g Glucide, 44,1 g Proteine, 10,8 g Grăsimi, 9,9 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porţie
- Muşchi de porc fără grăsime gătit (150 g)
- Zmeură proaspătă (100 g)
- Ceapă roşie proaspătă (25 g)
- Sfeclă roşie (150 g)
- Hrean proaspăt (15 g)
- Miere de albine (5 g)
- Usturoi (1 căţel)
- Oţet din vin alb (1 lingură)
- Oţet balsamic (1 lingură)
- Ulei de măsline (1 linguriţă)
Condimente (opțional): Cimbru proaspăt, Foi de dafin, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se combină 50 ml de apă cu ½ linguriţă de sare, ¼ linguriţă de piper, o foaie de dafin, 1 căţel de usturoi zdrobit într-o pungă de plastic în care se introduce muşchiul de porc, se închide punga şi se amestecă totul. Se introduce la frigider pentru minim 2 ore.
- Între timp se fierb 2-3 litri de apă cu sare în care se fierbe sfecla roşie.
- Când se răceşte, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe sau julien şi se asezonează cu hrean ras, ulei de măsline şi oţet din vin alb după gust.
- Cu 15 minute înainte de prepararea cărnii, se combină zmeura cu ceapa tocată, mierea, oţetul balsamic şi puţin piper într-un blender.
- Se transformă totul într-un piure care se trece printr-o sită, iar sosul obţinut se găteşte la foc mediu, amestecând până ajunge la punctul de fierbere. Se mai păstrează pe foc 2 minute amestecând continuu.
- Se scoate carnea din marinată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se găteşte pe grătarul încins aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
- Se aşează friptura pe o farfurie întinsă, se toarnă sosul peste şi se serveşte cu salata de sfeclă roşie.
Mușchi de porc cu sos de zmeură și salată de sfeclă roșie este doar un exemplu de Prânz din KiloStop Low Carb. Acesta din urmă este un pachet format din 3 cărți de rețete, ce conțin o dietă completă pentru 6 săptămâni.
Pachetul este special conceput de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să slăbească rapid câteva kilograme după anumite perioade de excese alimentare. Este ideal pentru cei cărora le place să mănânce carne, pește și brânzeturi.
Pachetul Low Carb este structurat în 3 volume, astfel:
– Volumul 1 cuprinde dieta ta pentru primele 2 săptămâni (72 de retete), în care vei putea mânca orice tip de carne, pește sau brânză dorești, alături de legume din abundență.
– Volumul 2 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 3 și 4 (84 de retete), în care vei putea să te bucuri de lactatele moi și fructele oleaginoase, scăzând treptat cantitatea de carne.
– Volumul 3 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 5 și 6 (96 de retete), care face trecerea către o alimentație mai diversificată, în care vei consuma și fructe proaspete și cereale integrale în prima parte a zilei.
Tu ce rețete ți-ai dori să găsești pe blog? Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii.
Poftă bună!