Pentru că săptămâna trecută îți ofeream o rețetă DETOX de budincă din fulgi de ovăz și prune uscate, astăzi vreau să îți arăt ce poți face cu ardeiul gras, cel care se numără printre preferințele culinare ale românilor!
De multe ori mă scoate din impas atunci când am nevoie de o garnitură rapidă.
Prin urmare iată o combinație inedită între mușchiul de porc și ardeii copți!
Mușchiuleț de porc cu salată fantezie și cremă de ardei copți
O porție conține: 406,0 Calorii, 26,6 g Glucide, 49,5 g Proteine, 12,2 g Grăsimi, 5,0 g Fibre
Ingrediente pentru o porţie
- Muşchiuleţ de porc fără grăsime gătit (125 g)
- Rucola proaspătă (200 g)
- Piersici proaspete (100 g)
- Ardei gras roşu copt (100 g)
- Ceapă albă (50 g)
- Iaurt cu 2% grăsime (50 g)
- Brânză telemea light, 14% grăsime (40 g)
Condimente (opțional): Cimbru proaspăt, Oţet din vin alb (1 linguriţă), Usturoi, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se taie muşchiul de porc în felii de 1 cm grosime, se sărează, se piperează şi se presară o linguriţă de cimbru, după care se găteşte pe grătarul încins pentru 6-8 minute întorcând carnea din când în când. Se păstrează acoperit la cald.
- Separat se taie piersica în felii, se spală ardeiul şi se gătesc ambele pe grătar aproximativ 4 minute la foc mic, apoi se îndepărtează de pe grătar şi se lasă la răcit.
- Între timp, se prepară o vinegretă dintr-o lingură de suc de piersică, oţet din vin alb, ceapă tăiată julienne, sare şi piper alb, care se adaugă peste piersicile gătite şi rucola, apoi se amestecă bine şi se lasă deoparte să se întrepătrundă aromele.
- Pentru crema de ardei copt, se rade telemeaua pe răzătoarea mică şi se adaugă iaurtul. Amestecul se omogenizează bine până se transformă într-o pastă.
- Se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper şi ½ din ardeiul copt tăiat foarte mărunt. Se amestecă totul bine.
- Pe o farfurie se aşează carnea gătită peste care se adaugă crema de ardei copt şi se ornează cu jumătatea rămasă de ardei, tăiată în felii subţiri.
- Se serveşte alături de salată de rucola şi piersici.
Rețeta de Mușchiuleț de porc cu salată fantezie și cremă de ardei copți este doar un exemplu de prânz din KiloStop Low Carb. Acesta din urmă este un pachet format din 3 cărți de rețete, ce conțin o dietă completă pentru 6 săptămâni.
Pachetul este special conceput de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să slăbească rapid câteva kilograme după anumite perioade de excese alimentare. Este ideal pentru cei cărora le place să mănânce carne, pește și brânzeturi.
Pachetul Low Carb este structurat în 3 volume, astfel:
– Volumul 1 cuprinde dieta ta pentru primele 2 săptămâni (72 de retete), în care vei putea mânca orice tip de carne, pește sau brânză dorești, alături de legume din abundență.
– Volumul 2 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 3 și 4 (84 de retete), în care vei putea să te bucuri de lactatele moi și fructele oleaginoase, scăzând treptat cantitatea de carne.
– Volumul 3 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 5 și 6 (96 de retete), care face trecerea către o alimentație mai diversificată, în care vei consuma și fructe proaspete și cereale integrale în prima parte a zilei.
Tu ce rețete ți-ai dori să găsești pe blog? Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii.
Poftă bună!