Oameni care nu se îngrașă

Încă din adolescență visul meu a fost să pot să mănânc orice, să slăbesc și să nu mă mai îngraș niciodată… Astfel că ani la rând am încercat să găsesc o formulă magică pentru ca acest vis să devină realitate. În cele din urmă am găsit această formulă și vreau să ți-o dezvălui și ție. Primul pas este să afli secretele oamenilor natural supli, pentru că da, există oameni care pare că mănâncă orice și, cu toate acestea, nu se îngrașă niciodată!

Cele 4 secrete ale oamenilor natural supli

1. Mănâncă atunci când îți este foame.

Dacă imediat în mintea ta, după ce ai citit această  primă regulă de aur, a apărut replica: ” … Păi mie îmi este foame mai tot timpul … „, atunci șansele sunt foarte mari ca foamea ta să fie mai degrabă emoțională sau senzorială decât reală și merită să afli cum anume să faci diferențierea corectă între ele.

Pentru asta ar trebui să citești mai întâi articolul care să te învețe Cum să faci diferența între foamea reală și poftă.

Dar să revenim la senzația de foame …

Unul din principalele motivele pentru care oamenii supli nu se îngrașă niciodată este acela că ei nu se înfometează niciodată. 

Asta înseamnă că își respectă mesele principale ale zilei, iau gustări între mese doar dacă simt nevoia, astfel încât nu ajung niciodată foarte flămânzi la nici o masă!

Dacă asocierea între foame, poftă, oboseală și stres, adunate toate inevitabil peste zi, te transformă și pe tine într-un devorator de mâncare seara, mult mai multă decât ai avea nevoie cu adevărat şi decât poate procesa corpul tău în acel moment, înseamnă că trebuie să iei măsuri!

Corpul nostru are nevoie de hrană în timpul zilei, atunci când o poate folosi eficient pentru producerea de energie și implicit pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice. Ignorarea constantă a senzației de foame de peste zi scade arderile corpului și îl blochează în modul de stocare continuă de grăsime. Pe scurt, dacă nu mănânci în timpul zilei, îți încetinești arderile metabolice și te vei îngrășa garantat!

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Citește și … Secretele metabolismului rapid

Dacă și tu ai ținut diete peste diete, în care te-ai înfometat şi apoi ai mâncat exagerat, s-ar putea să fii atât de obișnuit să ignori semnalele de foame și de sațietate ale corpului tău, încât uneori să uiți să mănânci până când ajungi în stadiul de foame puternică ce pare a nu se mai potoli apoi cu nimic …

Ca să nu ajungi în acest stadiu, vezi cum știi când să te oprești din mâncat.

2. Mănâncă orice, dar nu oricum, nu oricând, nu oricât și nu în orice combinație

Oameni care nu se îngrașăMănâncă orice !

Dă-ţi voie să mănânci orice! Nu-ţi refuza nimic din ceea ce este mâncare adevărată, sănătoasă şi hrănitoare!

Ascultă-ţi corpul, învaţă să-i decodezi semnalele şi dă-i exact ceea ce-ţi cere! Este firesc să-ţi fie poftă de anumite alimente, este firesc să mănânci ce-ţi place, să te bucuri de mâncare, pentru că ea este o componentă importantă în viaţa noastră! Alege mâncare de calitate!

Cu cât îţi refuzi mai mult ceva, cu atât doreşti mai mult acel tip de aliment! Este verificat psihologic faptul că, de câte ori îţi refuzi ceva ce-ţi place, acel ceva devine subit mult mai atrăgător iar tu vei sfârşi cu siguranţă prin a mânca atât ce era pe dieta ta, cât şi ceea ce ţi-ai dorit de fapt de la început să mănânci!

Merită să înveţi să mănânci şi ce-ţi place, nu doar ce crezi că ar fi bine pentru dieta ta! Află mai jos cum poţi să faci asta fără să te îngraşi!

Oameni care nu se îngrașăNu mânca oricum !

Merită să înveţi să diferenţiezi pofta de foame, să înveţi să savurezi pe îndelete mâncarea, să alegi şi să identifici rapid alimentele cu adevărat hrănitoare de cele care doar dau dependenţă şi îţi fură nutrienţi din corp în loc să te hrănească cu adevărat. Merită să afli cum să găteşti pentru a păstra gustul bun al mâncărurilor cu care te-ai obişnuit, nu şi caloriile în exces, etc ….

Oameni care nu se îngrașăNu mânca oricând !

Corpul nostru ştie şi poate să ardă caloriile pe care tu i le furnizezi din mâncare într-un mod cât se poate de simplu : cel mai bine şi mai eficient o face în prima parte a zilei, atunci când arderile metabolice sunt maxime, iar cel mai puţin spre seară, când se pregăteşte de odihnă.

Dacă doreşti să mănânci alimente mai grele sau mai dulci, cu mai mult zahăr sau grăsimi, fă-o în prima parte a zilei, atunci când, cu siguranţă, corpul tău va folosi drept combustibil acele calorii, nu le va depune sub formă de grăsime până a doua zi dimineaţă, aşa cum se întâmplă dacă le consumi seara!

Oameni care nu se îngrașăNu mânca oricât !

Cantitatea este poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de a-ţi face o poftă. 4 cubuleţe sau 20 de grame de ciocolată ori 2 bomboane, 2 linguri de îngheţată sau 2 biscuiţi cu cremă nu au îngrăşat şi nu au pus în pericol niciodată nici silueta nici sănătatea cuiva … în schimb o ciocolată întreagă, sau un pachet de biscuiţi ori o cutie de îngheţată … mâncate ca desert după o masă copioasă la o oră târzie, cu siguranţă vor afea efecte nefaste! 

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Oameni care nu se îngrașăNu mânca în orice combinație !

Alimentele sunt folosite de corp pentru producerea de energie necesară desfăşurării proceselor metabolice şi activităţilor zilnice sau pentru stocare sub formă de grăsime. Cea mai mare influenţă asupra acestui proces îl are modul în care le combinăm.

Spre exemplu, dacă dieta ta este predominent alcătuită din zahăr concentrat şi grăsimi (adică preferi foietajele, produsele de patiserie, cofetărie, pastele şi făinoasele, pizza şi mâncarea fast food), cu siguranţă acestea se vor transforma în proporţie de peste 75 % în grăsime în corpul tău, deoarece organismul nu depune nici un efort deosebit pentru a le procesa şi metaboliza, iar caloriile dintr-o porţie sunt oricum prea multe faţă de nevoile energetice ale corpului tău. Aşadar, o prea puţină parte din ele se transformă în energie, restul se depozitează sub formă de grăsime…

Ce poţi face totuşi dacă vrei să mănânci o mâncare nu chiar dietetică… de exemplu o porţie de paste? E simplu – alege în primul rând să le mănânci în timpul zilei, la masa de prânz, nu seara şi combină-le cu o salată verde sau asortată generoasă, pentru ca fibrele din salată să absoarbă grăsimea din brânză sau carne şi să scadă indicele glicemic al pastelor. Nu alege desert sau băuturi carbogazoase ori alcoolice, ci doar o cafea fără zahăr la finalul mesei.

3. Mănâncă în mod conştient şi savurează fiecare înghiţitură!

Am observat un lucru foarte interesant şi amuzant deopotrivă la majoritatea pacienţilor mei supraponderali … şi anume faptul că se gândesc aproape tot timpul la mâncare, mai puţin atunci când mănâncă … Îţi sună şi ţie cunoscut acest pattern? Simţi şi tu că, atunci când începi să mănânci, pare că intri într-o transă a mâncatului, adică mănânci repede, înghiţi mâncarea mai mult pe nemestecate şi nici nu simţi cum trebuie gustul mâncării pe care ai poftit-o atât de mult ? Dacă răspunsul tău este da, înseamnă că şu tu mănânci inconştient, prea repede şi nu savurezi mâncarea! Merită să începi să schimbi asta!

Află și Tehnici pentru a mânca mai încet, a te bucura de fiecare înghiţitură de mâncare fără să te coste calorii în plus.

4. Când te-ai săturat, oprește-te

Organismul uman este proiectat astfel încât să mănânce atunci când îi este foame şi să se oprească atunci când s-a săturat, însă acest termostat intern este dereglat la mulţi dintre noi. Şi această dereglare vine din obişnuinţa învăţată încă din copilărie să terminăm totul din farfurie, să mâncăm două feluri de mâncare la o masă sau neapărat un desert sau ceva dulce după masă … Toate aceste deprinderi din copilărie ne-au dereglat termostatul intern care ne ţinea în legătură cu adevăratele nevoie ale corpului nostru.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Ca să poţi să slăbeşti şi să nu te mai îngraşi niciodată, trebuie să începi să lucrezi cu corpul tău, nu împotriva lui, trebuie să începi să îl asculţi, nu să îl torturezi. Asta înseamnă să reintri în contact cu senzaţiile reale de foame, poftă şi să înveţi să ţi le controlezi eficient, astfel ca tu să poţi mânca orice îţi doreşti, dar cu toate astea să nu se cunoască pe cântar!

E adevărat că poate dura până la douăzeci de minute ca semnalul de saţietate să ajungă la creier, însă dacă mănânci suficient de conştient, nu doar încet, dacă te bucuri de fiecare înghiţitură de mâncare şi nu doar o basculezi repede în stomac, îţi va fi din ce în ce mai uşor să percepi semnalul se saţietate şi de bine mult mai devreme decât până acum.Majoritatea oamenilor îl simt sub forma unei senzaţii plăcute, de satisfacţie în plexul solar – zona imediat de sub coaste, în dreptul stomacului.

Foloseşte chiar de astăzi, la fiecare masă, scala senzaţiei de foame despre care am discutat mai devreme, ca să reuşeşti şi tu, în cel mai scurt timp, să te bucuri cu adevărat de mâncare, fără grija kilogramelor în plus!

Învaţă să te opreşti la punctul 6 sau 7 de pe scală – adică în momentul în care ai o senzaţie plăcută de satisfacţie sau saţietate, fără să te simţi plin, îmbuibat sau balonat.

Încearcă și tu să aplici chiar de azi aceste reguli și viața ta se va schimba. Dacă nu reușești singur, apelează la un program de menținere sau de lifestyle care să te ajute să rămâi suplu toată viața.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu aici sau adresează-mi o întrebare.