Astăzi ți-am pregătit o rețetă de parfait de mango, un desert delicios conceput special pentru tine ca să te răcorească în zilele caniculare de vară.

Parfait de mango

O porție conține: 156 Calorii, 27 g Glucide, 1 g Proteine, 6 g Lipide, 1 g Fibre

parfait de mangoIngrediente pentru 16 porții

  • Mango copt (500 g)
  • Frişcă vegetală fără zahăr (100 g)
  • Albuş de ou (30 g/2 bucăţi)
  • Zahăr brun (75 g)

Mod de preparare

  1. Se curăță fructele de coajă și se fac piure cu ajutorul unui blender.
  2. Se bate frişca cu mixerul şi se introduce la frigider.
  3. Zahărul se dizolvă la foc mic cu 1 ½ linguri de apă. Apoi se mărește focul și se fierbe două minute. Între timp se bat albușurile spumă.
  4. După ce siropul a fiert, se toarnă peste spuma de albuș, amestecând continuu. Se continuă mixarea încă 1-2 minute până se răceşte compoziţia.
  5. Bezeaua obţinută se încorporează puţin câte puţin în frişca bătută. Amestecul obţinut se distribuie în 2 vase. Unul se introduce în frigider, iar în celălalt se adaugă piureul de mango.
  6. Se toarnă amestecul de fructe într-o formă dreptunghiulară și se introduce la congelator 30 de minute.
  7. Se scoate din congelator şi se adaugă deasupra şi restul de compoziţie de bezea şi frişcă ce a stat în frigider. Se acoperă cu folie alimentară şi se reintroduce în congelator cel puţin 3 ore.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.