Astăzi ți-am pregătit o rețetă de parfait de mango, un desert delicios conceput special pentru tine ca să te răcorească în zilele caniculare de vară.
Parfait de mango
O porție conține: 156 Calorii, 27 g Glucide, 1 g Proteine, 6 g Lipide, 1 g Fibre
Ingrediente pentru 16 porții
- Mango copt (500 g)
- Frişcă vegetală fără zahăr (100 g)
- Albuş de ou (30 g/2 bucăţi)
- Zahăr brun (75 g)
Mod de preparare
- Se curăță fructele de coajă și se fac piure cu ajutorul unui blender.
- Se bate frişca cu mixerul şi se introduce la frigider.
- Zahărul se dizolvă la foc mic cu 1 ½ linguri de apă. Apoi se mărește focul și se fierbe două minute. Între timp se bat albușurile spumă.
- După ce siropul a fiert, se toarnă peste spuma de albuș, amestecând continuu. Se continuă mixarea încă 1-2 minute până se răceşte compoziţia.
- Bezeaua obţinută se încorporează puţin câte puţin în frişca bătută. Amestecul obţinut se distribuie în 2 vase. Unul se introduce în frigider, iar în celălalt se adaugă piureul de mango.
- Se toarnă amestecul de fructe într-o formă dreptunghiulară și se introduce la congelator 30 de minute.
- Se scoate din congelator şi se adaugă deasupra şi restul de compoziţie de bezea şi frişcă ce a stat în frigider. Se acoperă cu folie alimentară şi se reintroduce în congelator cel puţin 3 ore.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.