Pentru astăzi ți-am pregătit o nouă rețetă vegetariană, pe care o poți consuma la prânz. Este o rețetă de paste cu legume și tofu care are mai puțin de 400 de Calorii. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
Paste cu legume şi tofu
O porție conține: 388 Calorii, 60 g Glucide, 22 g Proteine, 9 g Lipide, 13 g Fibre
Ingrediente pentru 4 porții
- Paste integrale (100 g)
- Brânză tofu (240 g)
- Roşii proaspete (400 g)
- Morcov (200 g)
- Broccoli (240 g)
- Păstăi de fasole verde (200 g)
- Ulei de măsline (20 ml/ 4 linguriţe))
Condimente: Frunze proaspete de busuioc, Piper proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Morcovii se taie felii pe diagonală, broccoli se desface în bucheţele, iar păstăile de fasole se taie în două tot pe diagonală, după care se pregătesc la abur timp de 5-10 minute.
- Tofu se taie în cuburi care se frig pe o tigaie grill.
- Se scot seminţele din roşii, după care pulpa se dă pe răzătoare. Pasta obţinută se amestecă cu ulei, sare, piper şi busuioc proaspăt.
- Într-un bol se amestecă pastele împreună cu legumele pregătite la abur şi cubuleţele de tofu. Peste această compoziţie se toarnă sosul de roşii pregătit anterior.
Pastele cu legume și tofu sunt un exemplu de prânz din cartea de rețete KiloStop Green, special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele vegetariene sau care țin post.
Cartea conține 21 de rețete de mic dejun, 21 de gustări, 21 de rețete de prânz și 21 de rețete de cină. Este practic o dietă de 3 săptămâni, tocmai bună să te ajute să dai jos câteva kilograme înainte de Paști.