Paște fericitAstăzi tot ceea ce vreau este să-ți urez sărbători fericite alături de cei dragi, cu moderație și bună dispoziție!

Scoate azi copilul din tine la joacă şi bucură-te de fiecare moment petrecut împreună cu cei dragi!

Şi dacă ieri ai exagerat un pic cu mâncarea, te invit să citești de mai jos câteva sfaturi pe care le-am oferit în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” difuzată sâmbătă dimineața la PRO TV, din care să te inspiri cum anume să-ţi asortezi meniul pentru astăzi, astfel încât mâine de dimineaţă acul cântarului să nu o ia razna.

Întotdeauna carnea grasă și prăjelile creează probleme când ieșim dintr-un post lung. Ca să nu-ți pui în pericol silueta, porționează alimentele specifice sărbătorii. Recomandarea pentru micul dejun: un ou fiert, o bucată de brânză cu legume crude alături de o cafea și ca desert o felie de cozonac. Până la prânz fă pauză alimentară și consumă doar apă.

Nu prepara friptura de miel sau de berbecuț în ulei. Pentru că îi ridici până la cer valoarea calorică. Cea mai bună metodă de preparare – și cea mai gustoasă – este să o învelești în folie de copt, lângă plante aromatice. O ții la cuptor la foc mic, sub 160 de grade Celsius. Temperatura împiedică proteinele valoroase din carne să se coaguleze și produsul să devină balast alimentar.

O sută de grame de friptură, ideal alături de legume crude, înseamnă prânzul premium. Te alegi cu toate vitaminele din grupul B, dar și zinc, indispensabil sistemului imunitar.

Carnea e un aliment cu care ne putem sătura, care ne ajută sistemul imunitar și face parte dintr-un stil de viață echilibrat. Carnea cea mai bună în acest moment este carnea obținută de la animale care se hrănesc în libertate păscând în iarbă. Mielul, oaia sunt animale foarte curate.

Atenție mare la aperititive, pentru că uneori pot depăși valoarea calorică a felului principal. Alege ardeiul gras, salata de vinete cu puțin ulei sau roșiile în defavoarea brânzeturilor, spre exemplu.

Spre seară, bucură-te din nou de sărbătoare. Ciorba de miel umple stomacul și dă, prin volum, senzația de sațietate. Este un preparat echilibrat, atât din punct de vedere caloric, cât și nutrițional. Iată ce trebuie să ai în minte când abordezi…culinar sărbătoarea Paștelui.

Click aici și vezi emisiunea integral:

Paște fericit!