Săptămâna aceasta a început postul Crăciunului. De aceea astăzi vreau să vin în ajutorul tău cu o rețetă de post care să îți bucure diminețile. Este vorba despre pate de ciuperci făcut în casă, pe care îl poți consuma pe 2 felii de pâine sau, și mai bine, pe felii de legume.

Pate de ciuperci

O porție conține: 303 Calorii, 35 g Glucide, 12 g Proteine, 14 g Lipide, 9 g Fibre

pate de ciuperciIngrediente pentru 2 porții

  • Pâine integrală cu tărâţe şi seminţe (100 g)
  • Ciuperci albe fierte (200 g)
  • Ceapă albă/ roșie (40 g)
  • Roşii cherry (300 g)
  • Ulei de măsline (2 linguriţe)
  • Nuci româneşti (20 g)

Condimente: Usturoi, Piper negru proaspăt măcinat, Sare, Mărar sau Pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare

  1. Într-un blender se pun ciupercile conservate sau fierte în prealabil, ceapa tocată, uleiul, usturoiul pisat, nucile zdrobite şi se mixează până se obţine o pastă.
  2. Se asezonează după gust cu sare şi piper.
  3. Se serveşte pe felii de pâine prăjită alături de roşiile cherry.
  4. Pentru un plus de savoare se poate adăuga mărar sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Pateul de ciuperci este un mic dejun pe care îl găsești în cartea de rețete KiloStop Green, special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele vegetariene sau care țin post.

Cartea ceste practic o dietă de 3 săptămâni, tocmai bună să te ajute să dai jos câteva kilograme înainte de Sărbători.

Aceasta conține 84 de combinații inedite, fiecare dintre rețete fiind echilibrată din punct de vedere nutrițional și conținând toate principiile nutritive, în proporții optime pentru sănătatea ta:

– 21 rețete de mic dejun pe bază de legume, soia, cereale integrale, fructe, semințe și fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale) care îți oferă suficiente fibre, dar și energia necesară începutului de zi;

– 21 gustări, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți prin conținutul ridicat de fructe și legume, care îți revigorează organismul;

– 21 rețete pentru prânz pe bază de legume, leguminoase și soia, care îți oferă proteine de origine vegetală de calitate superioară;

– 21 rețete pentru cină, cu ajutorul cărora descoperi modalități savuroase de asociere a legumelor astfel încât să obții sațietate, chiar și cu puține calorii.