Luni te sfătuiam să alegi pate de fasole și năut preparat în casă pentru sandvișul de dimineață al celui mic. Astăzi vreau să-ți dau și o rețetă cât se poate de dietetică și de rapidă pentru a-l prepara.
Este o rețetă care se potrivește atât celor mici, cât și celor mari. Sfatul meu este pentru tine este să îl combini cu legume proaspete, nu cu pâine, pentru ca încărcătura calorică să fie mai mică.
Pate de fasole și năut
O porție conține: 308 Calorii, 58 g Glucide, 18 g Proteine, 8 g Lipide, 14 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Năut fiert (100 g)
- Boabe de fasole albă fiartă (100 g)
- Roșii cherry (200 g)
- Ulei de măsline (1 linguriță)
- Usturoi (2 căței)
Condimente: Cimbru, Piper negru proaspăt măcinat, Sare, Boia iute-dulce
Mod de preparare
- Într-un blender se pun fasolea şi boabele de năut fierte separat, usturoiul pisat, uleiul de măsline, cimbru, piper şi sare, apoi se mixează până se obţine o pastă.
- Se asezonează după gust, cu boia dulce sau iute.
- Se poate servi pe rondele de castraveți sau pe felii de ardei gras.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!