Astăzi m-am gândit să îți ofer o rețetă savuroasă și sățioasă, perfectă pentru un prânz lejer de primăvară. Pieptul de curcan cu broccoli, fulgi de migdale şi sos de iaurt conține proteine de cea mai bună calitate, dar și legume.

Îți mai spun doar că broccoli trebuie consumat cât se poate de proaspăt, pentru că îşi pierde foarte repede frăgezimea şi culoarea. Se prepară cel mai bine prin opărire, superficial, „al dente”, nu prin fierbere, pentru a nu se pierde ingredientele valoroase şi culoarea verde.

Piept de curcan cu broccoli, fulgi de migdale şi sos de iaurt

O porție conține: 401,7 Calorii, 16,0 g Glucide, 55,1 g Proteine, 13,4 g Grăsimi, 5,7 g Fibre

curcanIngrediente pentru 1 porţie

  • Piept de curcan gătit, fără piele (150 g)
  • Broccoli (100 g)
  • Fulgi de migdale (20 g)
  • Iaurt cu 2% grăsime (100 g)

Condimente (opțional): Nucşoară proaspăt rasă, Piper negru proaspăt măcinat, Usturoi (2-3 căţei), Sare

Mod de preparare

  1. Se taie pieptul de curcan în fâşii longitudinale şi se pune în tigaia wok până se usucă şi se rumeneşte carnea.
  2. Se adaugă broccoli şi se mai ţine pe foc câteva minute, adăugând puţină apă.
  3. Se adaugă fulgii de migdale, nucşoara şi piperul negru, împreună cu sare după gust, se amestecă totul şi se opreşte focul.
  4. Separat, se pregăteşte sosul de iaurt cu usturoiul pisat şi se adaugă în tigaie la final.

Rețeta de piept de curcan cu broccoli, fulgi de migdale şi sos de iaurt este doar un exemplu de prânz din KiloStop Low Carb. Acesta din urmă este un pachet format din 3 cărți de rețete, ce conțin o dietă completă pentru 6 săptămâni.

Pachetul este special conceput de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să slăbească rapid câteva kilograme după anumite perioade de excese alimentare. Este ideal pentru cei cărora le place să mănânce carne, pește și brânzeturi.

Pachetul Low Carb este structurat în 3 volume, astfel:

– Volumul 1 cuprinde dieta ta pentru primele 2 săptămâni (72 de rețete), în care vei putea mânca orice tip de carne, pește sau brânză dorești, alături de legume din abundență.
– Volumul 2 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 3 și 4 (84 de rețete), în care vei putea să te bucuri de lactatele moi și fructele oleaginoase, scăzând treptat cantitatea de carne.
– Volumul 3 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 5 și 6 (96 de rețete), care face trecerea către o alimentație mai diversificată, în care vei consuma și fructe proaspete și cereale integrale în prima parte a zilei.

Tu ce rețete ți-ai dori să mai citești în această perioadă? Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii.

Poftă bună!