Plăcintă cu cartofi și ciuperci este un prânz ideal în post sau pentru vegetarieni. Încearcă și tu și spune-mi cum ți-a ieșit.

Plăcintă cu cartofi și ciuperciIngrediente pentru 2 porții

  • Cartofi proaspeți (400 g)
  • Ciuperci albe (200 g)
  • Ardei gras roșu (200 g)
  • Morcov (100 g)
  • Ceapă albă (60 g)
  • Măsline negre (40 g)
  • Nuci românești (20 g)
  • Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)
  • Suc de roşii (300 ml)
  • Foi de dafin
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • Sare
  • Usturoi 2-3 căţei

Mod de preparare

  1. Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă şi se curăţă de coajă, după care se zbrobesc până se obţine un piure care se sărează după gust.
  2. Ceapa, ardeiul gras, morcovul şi usturoiul se toacă în cubuleţe, se pun într-o cratiţă pe foc împreună cu uleiul de măsline şi foile de dafin şi se lasă aproximativ 5 minute, până se înmoaie puţin.
  3. Se adaugă ciupercile tăiate felii şi se mai lasă pe foc pentru încă 2-3 minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se lasă să fiarbă încă 10 minute, la foc mic. Se asezonează cu sare şi piper, după gust.
  4. Într-un vas de yena uns în prealabil cu ulei se pune ca prim strat jumătate din piureul de cartofi, apoi amestecul de legume și măslinele tăiate rondele, peste care se așază restul de piure.
  5. Se presară nucile fărâmițate şi se introduce vasul în cuptor la 180°C și se lasă până piureul prinde o culoare galben-arămie.

O porție conține:

  • Kcal: 392
  • Glucide: 58 g
  • Proteine: 12 g
  • Grăsimi: 14 g
  • Fibre: 14 g

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.

POFTĂ MARE! Te aştept şi pe tine în sesiunea de comentarii să ne împărtăşeşti cum ţi-a ieşit această reţetă!