blugi„Astăzi continui seria poveștilor de succes ale pacienților Kilostop cu cea a Francescăi, o tânără în vârstă de doar 22 de ani, care de când se știe s-a luptat cu kilogramele în plus. Francesca nu este pacienta mea, ci a colegei mele Dr. Mihaela Matei, dar povestea ei m-a impresionat foarte mult, așa că m-am decis să ți-o spun și ție.

Când a venit în clinică, Francesca avea 128,3 de kilograme. Ținuse numeroase cure de slăbire dar niciuna nu o ajutase să ajungă și să se mențină la greutatea dorită. În doar 4 luni însă, cu ajutorul colegei mele, ea a reușit să slăbească 27,2 kilograme.

„Pentru cineva care nu are nevoie să slăbească poate părea puțin. Pentru mine însă este enorm!”, mi-a spus ea.

Felicitări, Francesca! Nu este deloc puțin, iar hotărârea ta este de admirat!

Dietă sau stil de viață sănătos?

Trebuie să-ți spun că Francesca este hotărâtă să continue programul până când va ajunge la 80 de kilograme. Și spune că nu îi este greu pentru că nu simte că ține dietă. Mai mult, mi-a spus că nu îi place deloc să spună despre ea că este la dietă.

„Am vrut de la început să mă gândesc că nu e o dietă, ci un stil de viață sănătos. Și cred că a fost mai bine așa.”

„Toată lumea mă întreabă dacă mi-a fost greu, dar nu m-am simțit privată de la nimic”. Și știe ce spune, pentru că, așa cum ea însăși mi-a spus, viața ei a fost o eternă cură de slăbire.

„De Paște am putut mânca orice: sarmale, drob, prăjitură, cozonac. Acum i-am spus doamnei doctor că mi-e poftă de înghețată. Și mi-a dat voie să mănânc patru zile pe săptămână. Dar n-am mâncat decât de 2 ori pentru că mi-a trecut repede pofta.”

Schimbarea mult așteptată

În cele 4 luni de când a început să slăbească, Francesca s-a schimbat foarte mult. Și nu este vorba doar despre alimentație, ci despre ea ca persoană.

„Sunt total diferită acum. Toată lumea spune că nu mai sunt același om. Cred că mi-am schimbat și mentalitatea, m-am schimbat cu totul. Văd altfel viața. Am mai multă încredere în mine și, dacă ai mai multă încredere în tine, rezolvi totul.”

Francesca mi-a povestit cum s-a întâlnit cu o persoană pe care nu o mai văzuse de ceva vreme și care nu a recunoscut-o. „Într-o zi m-am dus la magazin și m-am întâlnit cu cineva care nu mă mai văzuse de câteva luni. Mi-a zis că m-a recunoscut doar după voce. Că m-am schimbat total. Practic atât a mai rămas din mine cea de atunci: vocea.”

Prima pereche de blugi

Care a fost cea mai marcantă experiență a ei în această perioadă? Momentul în care și-a cumpărat prima pereche de blugi.

„Niciodată nu m-am îmbrăcat în blugi sau poate când eram foarte mică, dar eu nu mai țin minte perioada asta. Mă îmbrăcam doar în colanți negri, ca să par mai slabă. Când am îmbrăcat însă prima pereche de blugi a fost ceva extraordinar. O persoană slabă nu cred că a avut trăirile astea niciodată.”

Așa de mult i-a plăcut Francescăi această experiență, încât a început să-și cumpere blugi de fiecare dată când mai slăbea un pic.

„Într-o zi m-am dus să îmi cumpăr o pereche de blugi de la magazinul unde îmi găseam eu de obicei pantaloni. Prima pereche pe care mi-o luasem era mărimea 54. Așa că am luat o mărime mai mică. Am văzut însă că-mi erau mari. Așa că am început să cer mărimi din ce în ce mai mici – 48, 46 – și nu îmi venea să cred că toți îmi sunt mari. Eram așa de fericită!”

Mărimea de care avea nevoie Francesca era însă 42. Dar obișnuită cu măsurile mari, nu putea concepe că poate să încapă în ei.

„Nu pot să exprim în cuvinte ce am trăit. Poate nu mă crede nimeni când povestesc lucrurile astea, trebuie să le trăiești ca să vezi ce înseamnă.”

Până la urmă Francesca a urmat sfatul colegei mele și a renunțat să mai cumpere blugi, dar doar temporar. Adică până când va ajunge la greutatea dorită. Atunci va putea să-și schimbe garderoba cu totul și abia așteaptă acest moment.

Mișcarea, necesară pentru un stil de viață sănătos

„Merg la sală, merg pe bicicletă, merg pe role. Dacă e urât afară, dansez prin casă. Când nu reușesc să fac nimic din toate acestea, doar merg pe jos.”

Așa cum ți-am spus, Francesca este foarte hotărâtă să slăbească, așa că a mers la sală chiar de la începutul programului.

„La început făceam bandă și biciletă eliptică. La 128 de kilograme nu puteam să fac mișcare intens și asta mi-a recomandat și doamna doctor, să o iau pas cu pas, încetul cu încetul. Așa că făceam atâta mișcare cât îmi dădea voie organismul: făceam 2 minute pe bandă, mă odihneam 5.”

Câtă mișcare face acum Francesca? „Acum mi-am luat un antrenor personal și fac zilnic mișcare pentru brațe, picioare, tot ce trebuie.”

Așa că îți recomand și ție să începi să te mişti mai mult, oricât de puţin ar însemna asta la început. Vei vei vedea că, treptat, îți va crește rezistența și te vei simți din ce în ce mai bine.*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!