Când vă alegeţi o dietă, ar fi bine să nu o ţineţi pe cea recomandată de o prietenă. S-ar putea să nu vi se potrivească şi să nu obţineţi rezultatele dorite! Recomandarea mea este un regim personalizat, asta ca să nu obţinem efectul yo-yo!

Un lucru este cert: dietele ținute după ureche sau la sfatul prietenilor ne fac foarte mult rău! În schimb, faceți foarte bine dacă treceți pragul unui specialist care să vă ghideze pașii.

Merită început cu o analiză corporala, pe un analizor special în care să se poata identifica, cu exactitate, din kilogramele totale, câte sunt de grăsime, câte sunt de apă, câte sunt de mușchi, pentru a ști exact de unde slăbim de fiecare dată.

Click aici și află cum slăbești sănătos!

Aceasta analiză vă va ajuta cu siguranță să slăbiți din grăsime, nu din altă componentă a organismului. După analiza corporală, medicul vă va face analize de sânge pentru a vedea dacă există o patologie ascunsă în spatele kilogramelor în plus. Hemoleucograma poate depista de exemplu dacă aveți anemie. Sângele dezvăluie însă și alte elemente care ajută enorm în alcătuirea unei diete.

Vedem cum funcționează ficatul, să vedem cum funcționează rinichii, să vedem cât colesterol este bun, cât este rău, câte trigliceride adică grăsimi care se pot pune pe ficat avem în sânge, cum funcționează tiroidă, dar și cum stăm cu mineralele din corp, cu calciul, fierul, magneziul, toate acestea sunt importante.

Se trece apoi la “radiografia” obiceiurilor alimentare ale pacientului. Cu alte cuvinte pacientul scrie într-un jurnal cu lux de amănunte tot ce mănâncă într-o săptămână. Acest jurnal îi ajută enorm pe medici alături de altă examinare importantă: rata metabolică de repaos! Ei afla astfel dacă metabolismul celui care face acest test este lent, normal sau..accelerat!

I se montează o mască, în care va respira oxigenul din aerul atmosferic, prin calorimetrie indirectă, acesta este mecanismul, prin care se analizează bioxidul de carbon expirat, oxigenul inspirat, sunt anumite formule matematice care ne dau consumul caloric al pacientului în acel sfert de oră pe care îl petrece întins.

Numai pe baza acestui set întreg de analize medicul ne poate face planul de slăbit dar și de menținere a greutății. Vor fi foarte atenți la cantitatea și combinația potrivită de alimente, dar și la momentul și modul în care mâncăm! Este esențial așadar să apelăm la ajutor specializat pentru că nu puține au fost cazurile în care cei care au încercat să țină diete după ureche, fără analize specifice – s-au îmbolnăvit grav!

Click aici dacă vrei să citești articolul pe site-ul Prima TV!