capricorn

Pentru că am pășit în ultima etapă a anului, continuăm maratonul zodiacal cu caracteristicile și recomandările de nutriție personalizate. Mă adresez acum celor care își sărbătoresc ziua de naștere la final de an sau în prima lună a anului viitor. De asemenea, dacă vreunul dintre apropiații tăi s-a născut în zodia Capricornului se va bucura cu siguranță să primească, drept cadou digital din partea ta, linkul acestui articol.

Aș vrea să profit încă o data de ocazie pentru a le mulțumi nespus de mult tuturor celor care au citit lunar zodiacul nutrițional pe care l-am creat special pentru cititorii blogului Totul despre slăbit. Nu uita să dai valoare fiecărei informații care ajunge la tine, transformând-o într-o oportunitate pentru dezvoltare.

Caracteristicile-cheie ale Capricornului

Nativii Capricorn se disting față de cei născuți în alte zodii prin capacitatea de a construi o punte durabilă între imaginația creatoare și lumea materială. Gândesc intens și curajos, reușind să aducă în concret reflexii cât se poate de fidele ale lumii lor interioare. În plus, au darul de a conștientiza fiecare pas din parcursul acestui proces de învățare și dezvoltare.

Vorbim despre o zodie feminină de pământ, bine ancorată în realitatea materială. Faptul că este guvernată de planeta Saturn explică spiritul practic prin excelență. La tabloul calităților Capricornului se adaugă și alte trăsături din aceeași sferă: obiectivitatea, diplomația, prudența, dorința de siguranță pe toate planurile, seriozitatea, răbdarea, rezistența.

Dacă înțelepciunea ar avea un semn zodiacal specific, acesta ar fi Capricornul. Datorită înțelepciunii care îi caracterizează, Capricornii reușesc să se organizeze temeinic în urmărirea unui scop, angrenându-și toate resursele și bazându-se pe o ambiție ieșită din comun. Atunci când situația o cere, pot să se raporteze cu detașare la oameni și lucruri.

Ceilalți îi pot percepe astfel ca pe o prezență sobră, uneori chiar tristă. Au o aparență enigmatică și pot fi considerați persoane interiorizate, care nu se retrag din calea singurătății. Reușesc să creeze impresia – de cele mai multe ori pe bună dreptate – că au adunat o bogată experiență de viață.

Pe de altă parte, trebuie să luăm întotdeauna în calcul și acele zone ale personalității care pot fi perfecționate. Cunoașterea defectelor ne poate ajuta să evoluăm. În cazul Capricornilor, înclinația spre pesimism, încăpățânarea, răceala sau cascadele de suspiciuni pot fi corectate sau ameliorate.

Sănătatea Capricornului

Pielea, dinții, oasele, articulațiile, sistemul nervos și cel digestiv sunt punctele vulnerabile din organism. Nativii din zodia Capricornului manifestă predispoziții către insomnie, boli de piele, reumatism, gută sau urticarie. Le recomand să evite excesele alimentare și să facă mișcare constant, pentru a menține tonusul ridicat de care au nevoie pentru a-și pune planurile în practică.

Tenacitatea, perseverența, calmul, puterea de concentrare, meticulozitatea, punctualitatea, corectitudinea. Iată o serie de calități pe care un Capricorn le poate pune în slujba propriei sănătăți. În mod special femeile născute în această zodie reacționează foarte bine în situații în care se impune să dea dovadă de disciplină și organizare. Cu greu pot fi distrase de pe drumul lor, odată ce și-au setat un obiectiv.

Nu îmi amintesc să fi vorbit la o altă zodie despre un astfel de cumul de caracteristici extrem de utile în cazul în care ai nevoie de o dietă. Spre deosebire de alți nativi, poți urma fără nicio problemă dieta benefică pentru organismul tău. Riscul de recădere în patima vechilor comportamente alimentare este foarte mic.

Dieta ideală pentru Capricorn

Tocmai pentru că există această predispoziție în felul tău de a fi, te sfătuiesc să îți domolești înclinația către diete restrictive. Chiar dacă tu ai capacitatea de a urma regulile lor stricte, din păcate beneficiile lor pe termen lung nu justifică acest efort. Îți recomand în schimb să apelezi la o dietă de detoxifiere la începutul anului 2019. (Dragi nativi ai celorlalte zodii, sfatul acesta vi se adresează tuturor!)

Fructele proaspete, dintre care citricele, kiwi, mango sau strugurii negri, te așteaptă pe rafturile supermarketurilor și sunt ideale pentru o astfel de cură. De asemenea, folosește și fructele de pădure – da, varianta congelată este absolut în regulă! – pentru a împrospăta gustul iaurtului de la micul dejun sau pentru a-ți colora smoothie-urile. Rezumă-te la o singură banană pe zi și evită să mănânci fructe uscate în perioada aceasta.

Introdu o varietate de legume în meniul zilnic, precum ardeiul, sfecla, morcovii, cartofii dulci, broccoli, conopida, spanacul, varza roșie. Germenii de fasole, năutul, lintea sau semințele încolțite pot fi procurate de la magazinele naturiste și chiar din supermarket, deci trece-le neapărat pe lista ta de cumpărături.

Bea multe lichide, completând aportul de apă cu ceaiuri de plante sau cel rooibos. În paralel, pune accentul pe exerciţiile fizice uşoare, precum yoga sau pilates. Lecția relaxării este foarte importantă pentru tine.

Indiferent de momentul anului în care te-ai născut sau de momentul în care te afli când citești acest articol, te sfătuiesc să profiți de clipa de față.