Și ție ți se întâmplă să nu știi ce să gătești pentru cină? Ei bine, nu îți face griji, am soluția perfectă pentru tine! De aceea, astăzi m-am gândit să îți prezint o rețetă simplă și gustoasă cu foarte puține calorii.

Rulou de piept de pui aromat

O porție conține: 206,8 Kcal; 2,9g Glucide, 33,7g Proteine; 6,1g Grăsimi; 1,3g Fibre

Puiul şi curcanul preparate la cuptor nu se vor usca dacă aşezaţi sub tavă o cană de tablă cu apă. Carnea se va aburi, se va frăgezi încet şi va fi foarte moale.

Ingrediente pentru 2 porții :

  • Piept de pui fără piele (250 g)
  • Salată verde creaţă (200 g)
  • Ulei de măsline( o linguriţă)

Condimente (opţional):
Chimen
Frunze de mărar proaspăt
Foaie de dafin
Cimbru proaspăt
Seminţe de fenicul
Coriandru proaspăt
Sare

Mod de preparare:

1.Se taie pieptul de pui astfel încât să fie subţire, dar să rămână ca o carte deschisă.
2. Se amestecă foaia de dafin și câte un vârf de linguriţă din fiecare condiment (cimbru, chimen, seminţe de fenicul,
coriandru) într-un blender sau se strivesc într-o râşniţă sau în pisător.
3. Se pune mărarul proaspăt tocat peste jumătate din amestecul de condimente, iar restul se păstrează separat.
4. Amestecul cu mărar se pune între „foile cărţii” de piept de pui, apoi se rulează. Restul de condimente se pune peste ruloul
deja gata.
5. Se pune ruloul în tavă şi se acoperă cu folie 10-15 minute până se înăbuşă şi îşi lasă sucul, apoi se scoate folia şi se ţine încă 10-15 minute până este gata şi se rumeneşte.
6. Se serveşte tăiat feliuţe împreună cu salata verde condimentată cu sare, mărar şi ulei de măsline.

Rulou de piept de pui aromat este doar un exemplu de prânz din pachetul de cărți de rețete KiloStop Low Carb. Acesta din urmă este format din 3 cărți de rețete, ce conțin o dietă completă pentru 6 săptămâni.

Pachetul este special conceput de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să slăbească rapid câteva kilograme după anumite perioade de excese alimentare. Este ideal pentru cei cărora le place să mănânce carne, pește și brânzeturi.

Pachetul Low Carb este structurat în 3 volume, astfel:

– Volumul 1 cuprinde dieta ta pentru primele 2 săptămâni (72 de retete), în care vei putea mânca orice tip de carne, pește sau brânză dorești, alături de legume din abundență.
– Volumul 2 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 3 și 4 (84 de retete), în care vei putea să te bucuri de lactatele moi și fructele oleaginoase, scăzând treptat cantitatea de carne.
– Volumul 3 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 5 și 6 (96 de retete), care face trecerea către o alimentație mai diversificată, în care vei consuma și fructe proaspete și cereale integrale în prima parte a zilei.