balanță

Pe măsură ce toamna ne dezvăluie una câte una surprizele pe care ni le-a rezervat, crește și nevoia noastră de echilibru în toate aspectele vieții. Și, de ce să nu recunoaștem, persistă încă nevoia de relaxare. Niciunuia dintre noi nu îi este la îndemână să se despartă de sezonul vacanțelor.

De aceea, astăzi îți propun un text light, din seria articolelor dedicate sfaturilor de nutriție personalizate pentru fiecare zodie în parte. Iar faptul că a început deja perioada Balanței răspunde nevoii noastre de a îmbina armonios plăcerile cu responsabilitățile vieții de zi cu zi.

Cartea de vizită a nativilor din zodia Balanței

Așa cum te aștepți, Balanța are o relație extrem de strânsă cu conceptele de echilibru, justiție, armonie, echitate, colaborare, diplomație. Pe de altă parte, oriunde există posibilitatea unei alegeri se manifestă puternic și opozițiile.

Nativii din zodia Balanței pot fi sociabili, concilianți, orientați către uniune, pace, căsătorie. Nativii acestei zodii de aer pun accentul pe partea intelectuală, mentală. Prin intermediul acestui mecanism își educă gustul pentru frumos și își urmează talentele artistice. La polul opus, Balanțele pot avea și o atitudine ezitantă, iar lipsa de statornicie, precum și gelozia, se regăsesc printre caracteristicile lor. Pun mare preț pe estetică, artă, seducție, dar au și momente în care balanța comportamentală înclină puternic către snobism, superficialitate.

Importanța relațiilor în viața Balanței

Balanțele se adaptează cu ușurință la diverse medii și situații, având o personalitate foarte prietenoasă. Pentru că urmăresc să fie permanent în echilibru cu oamenii din jur, își vor adapta așteptările și pretențiile. Uneori chiar sunt tentați să le spună celorlalți ceea ce vor să audă, nu ceea ce simt cu adevărat. Miza rămâne aceea de a crea un climat social plăcut.

Simțul lor de fair-play le ajută să analizeze ambele fațete ale unei probleme. Acolo unde se ivesc contradicții, Balanțele vor găsi o cale de a restabili pacea. Practic, nevoia de a fi în acord cu ceilalți se traduce prin capacitatea specială de a crea momente agreabile. De aceea, sunt recunoscute ca bune negociatoare. Dar, deși se descurcă de minune atunci când trebuie să medieze conflicte, confortul se instalează numai în împrejurările armonioase.

Hai să încercăm să pătrundem puțin în mintea Balanței. „Îmi deschid inima față de cei din jur, dar nu sunt dependent de aprobarea lor”.

Sfaturi pentru o stare bună de sănătate

Rinichii, picioarele, șoldurile, vertebrele lombare și glandele suprarenale sunt cele mai sensibile puncte din corpul Balanțelor. Le recomand să acorde o atenție specială hidratării. În al doilea rând, este important să reducă aportul de sare, proteine animale și lactate.

Click aici și află cele mai frecvente surse ascunse de sare!

Orientează-te către banane și avocado. Dintre cereale, alege orezul, porumbul și secara. Nu ocoli soia. Astfel, vei descoperi că starea ta fizică și mentală se vor îmbunătăți simțitor.

Pentru a-ți proteja picioarele, șoldurile și coloana fă mișcare moderată și bucură-te de o ședință de masaj o dată pe săptămână. De asemenea, reflexologia te va ajuta să te relaxezi și să tratezi în mod eficient eventualele afecțiuni ale glandelor.

Descoperă aici cum poți să faci mișcare stând pe scaun la birou!

Dacă îți dorești să urmezi o dietă…

În primul rând, ai nevoie de un partener. Fie de un aliat printre cei dragi, fie de un coleg, un membru al familiei sau un prieten alături de care să urmezi dieta. Ține cont că ai un spirit critic dezvoltat și că ai tendința de a supraanaliza lucrurile uneori. Așadar, chiar dacă ai rezultate bune, la primul semn de întrebare există riscul să abandonezi dieta. Un partener te poate ajuta și te poate motiva să îți îndeplinești obiectivele.

Te sfătuiesc să verifici care sunt principiile dietei Mayo. Eu cred că sunt șanse mari să ți se potrivească. A fost elaborată de o echipă de medici, nu presupune măsuri extreme și se poate transforma ulterior într-un stil de viață sănătos. Nici carbohidrații atât de dragi nouă nu sunt excluși, nici grăsimile nu trebuie evitate, câtă vreme fac parte din categoria celor sănătoase.

Indiferent de zodie, de vârstă și de numărul de kilograme, poți începe să trăiești așa cum ai visat începând de astăzi. Din acest moment. „Sănătate, te iubesc!” – acesta este mesajul care te întâmpină la linia de start pe drumul către o viață nouă, plină de satisfacții.