Ai fost de curând la grătar cu prietenii sau intenționezi să faci asta în minivacanța ce urmează? Dacă răspunsul tău este ”Da”, iată o rețetă gustoasă și sățioasă, la care poți folosi carnea rămasă: salată grecească cu piept de pui la grătar. Rețeta este potrivită pentru micul dejun, dar dacă vrei o poți prepara chiar pentru picnic. Pregătești salata înainte și o ții la frigider, dar fără dressing. Acesta se ţine la temperatura camerei şi se adaugă doar înainte de servire pentru a păstra gustul şi aspectul. Poți folosi oţet de nuci în locul celui de mere, ceea ce va da salatei o savoare deosebită.

Salată grecească cu piept de pui la grătar

O porție conține: 392,5 Calorii, 10,2 g Glucide, 53,0 g Proteine, 15,1 g Grăsimi, 3,7 g Fibre

pieptIngrediente pentru 1 porţie

  • Piept de pui (150 g)
  • Salată verde creaţă (100 g)
  • Roşii proaspete (100 g)
  • Castravete proaspăt (100 g)
  • Telemea de vacă 14% grăsime (50 g)
  • Măsline negre (15 g)
  • Ulei de măsline (½ linguriţă / 2 pufuri)
  • Oţet de mere (1 linguriţă)

Condimente (opțional): Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se prepară pieptul de pui la grătar, condimentat după gust cu sare şi piper.
  2. Se rupe salata verde cu mâinile pentru a conserva toţi nutrienţii, apoi se adaugă roşia şi castravetele tăiate cubuleţe.
  3. Se taie brânza în cubuleţe şi, împreună cu măslinele, se ornează salata.
  4. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe, iar la final dressingul din oţet şi ulei de măsline.

Rețeta de salată grecească cu piept de pui la grătar este doar un exemplu de mic dejun din KiloStop Low Carb. Acesta din urmă este un pachet format din 3 cărți de rețete, ce conțin o dietă completă pentru 6 săptămâni.

Pachetul este special conceput de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să slăbească rapid câteva kilograme după anumite perioade de excese alimentare. Este ideal pentru cei cărora le place să mănânce carne, pește și brânzeturi.

Pachetul Low Carb este structurat în 3 volume, astfel:

– Volumul 1 cuprinde dieta ta pentru primele 2 săptămâni (72 de rețete), în care vei putea mânca orice tip de carne, pește sau brânză dorești, alături de legume din abundență.
– Volumul 2 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 3 și 4 (84 de rețete), în care vei putea să te bucuri de lactatele moi și fructele oleaginoase, scăzând treptat cantitatea de carne.
– Volumul 3 cuprinde dieta ta pentru săptămânile 5 și 6 (96 de rețete), care face trecerea către o alimentație mai diversificată, în care vei consuma și fructe proaspete și cereale integrale în prima parte a zilei.

Tu ce rețete ți-ai dori să mai încerci în această perioadă? Aștept răspunsul tău în secțiunea de comentarii.

Poftă bună!