Pentru că se apropie Crăciunul, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de sărmăluțe de porc. Asta pentru că sărmăluțele sunt mâncarea tradițională a multora dintre noi de Crăciun dar de cele mai multe ori ele vin la pachet cu multe calorii.

De aceea, astăzi vreau să te învăț cum să faci sărmăluțe dietetice de porc astfel încât silueta ta să nu aibă de suferit.

Sărmăluţe dietetice din muşchi de porc

O porție conține: 90 Calorii, 9,2 g Glucide, 9,7 g Proteine, 1,2 g Lipide, 1,4 g Fibre

sărmăluțeIngrediente pentru 24 porții

 • Muşchi de porc (1000 g)
 • Varză murată (1000 g)
 • Orez cu bob lung (200 g)
 • Morcovi (1 bucată mare/150 g)
 • Ceapă (2 bucăţi medii/150 g)
 • Suc de roşii (100 ml)
 • Ulei de măsline (1 lingură)
 • Bicarbonat alimentar de sodiu (5 g)

Condimente: Crenguţe proaspete de cimbru (10 g), Piper negru boabe, Foi de dafin (2 bucăţi), Sare

Mod de preparare

 1. Se toacă muşchiul de porc, ceapa, morcovul şi cimbrul şi se amestecă cu orezul. Se adaugă 100 ml de apă şi un praf de bicarbonat de sodiu alimentar. Se condimentează cu sare şi piper.
 2. Se aleg şi se taie foile de varză cele mai potrivite ca dimensiune. Se așază puţină umplutură la unul dintre capetele fiecăreia şi se rulează, având grijă ca marginile foii să fie presate spre interior.
 3. Se unge o cratiţă cu ulei de măsline, apoi se așază un strat de varză tăiată mărunt. Se pun sărmăluţele în straturi succesive, dispuse în formă de melc. Straturile se separă cu foi de varză. Peste ultimul strat, se pune suficientă apă cât să le acopere, iar apoi se adaugă sucul de roşii, boabele de piper şi 2 foi de dafin.
 4. După ce au dat în primul clocot, sărmăluţele se lasă să fiarbă pe aragaz, la foc mic, timp de 2 ore, apoi se introduc încă 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180ºC.
 5. Se servesc calde. Se poate adăuga iaurt sau chefir cu 2-3 % grăsime.

Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!

Această rețetă o găsești în cartea Rețete Dietetice pentru Crăciun, care conține numeroase alte preparate tradiționale care au jumătate din numărul de calorii al celor cu care am fost cu toții obișnuiți.