Somon cu salsa de mango este o alegere excelentă pentru un prânz dietetic şi sățios cu care să îţi surprinzi plăcut musafirii. Bogat în proteine de calitate și grăsimi bune, cu doar 203 Calorii per porție, îl poţi servi alături de o porţie de cartofi natur şi o salată verde stropită din belşug cu zeamă de lămâie. Acest mod de a prepara somonul îi va lăsa pe toţi surprinşi de aromele minunate care se vor întrepătrunde perfect, pentru a crea un adevărat deliciu culinar. Poftă mare!
Somon cu salsa de mango
O porție conține: Kcal: 203,3, Glucide: 11,4 g, Proteine: 19,6 g, Grăsimi: 8,8 g, Fibre: 1,3 g
Ingrediente pentru 2 porții
- File de somon (200 g)
- Mango proaspăt (120 g)
- Castravete verde fără coajă (100 g)
- Ceapă verde (40 g)
- Ulei de măsline (2 lingurițe)
Condimente (opţional): Ghimbir ras, Usturoi (2 căței), Frunze de coriandru proaspăt, Felii de lămâie, Sare, Piper alb proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somon la grill
- Cu ajutorul unei pensule, fileul de somon se unge pe ambele părți cu un amestec din suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper și sare.
- Se pune fileul în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 2 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.
Salsa de mango
- Se face un amestec din pulpa de mango, tăiată în cubulețe, castravetele curățat de coajă și tăiat în cubulețe, ceapă verde tăiată în felii subțiri, suc de lămâie și piper și se lasă deoparte timp de 30 de minute.
- Se pune amestecul peste somon, împreună cu coriandrul proaspăt, tocat mărunt.
- Se poate servi ornat cu felii de lămâie.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.