Bine te-am regăsit într-o nouă săptămână, în care îți doresc să fii plin de energie pozitivă! Mă bucur că ești aici deoarece astăzi vreau să-ți povestesc o experiență personală, o lecție de viață, care m-a împlinit ca om.

De ce vreau să o împărtășesc cu tine? Pentru că poate și tu îți cauți niște răspunsuri, poate și tu ești în plin proces de autocunoaștere, de regăsire de sine, iar experiența mea te-ar putea ajuta.

Ca să nu mai lungesc vorba, ceea ce vreau să-ți povestesc astăzi este ce am trăit ca om, ca trainer, ca medic, timp de 7 zile și 7 nopți la KiloStop Total Transformation Retreat. Mi-a luat ceva timp să analizez și să înțeleg mai bine ce s-a întâmplat în această tabără, dar iată-mă aici, cu impresii … la rece. Recunosc că a fost obositor, deloc ușor dar … extraordinar.

16810304_10212329229171875_818891647_o

A fost o săptămână în care am trecut pe rând de la rolul de medic, la cel de terapeut și apoi la cel de prieten, de om. Am dat și am primit la rândul meu. Am dat mai departe cunoștințele mele de medic. Am intrat în rolul de terapeut atunci când a fost nevoie. Dar am și învățat alături de ceilalți traineri și participanți. Este o experiență foarte greu de descris în cuvinte. Una pe care o înțelegi pe deplin numai după ce o trăiești.

Dar hai să-ți spun mai întâi ce este KiloStop Total Transformation Retreat.

Ce este KiloStop Total Transformation Retreat

KiloStop Total Transformation Retreat este un proiect de suflet, în care am investit, alături de colegii mei, foarte mult timp și energie. Este un proiect pentru care am petrecut ore în șir încercând să găsim formula perfectă. Formula care să poată oferi o experiență transformațională în doar 7 zile. Este un proiect prin care am vrut să venim în sprijinul acelor persoane care sunt în căutare de sine, în căutare de răspunsuri, în căutarea formulei magice de viaţă echilibrată şi împlinită din toate punctele de vedere. Acelor persoane care simt că au nevoie de o schimbare în viața lor și că a venit momentul să facă ceva cu adevărat în această privință.

De unde am plecat

„Este foarte greu să-ți spun o dată exactă la care am început acest proiect, pentru că a fost o inovație continuă. Ceea ce pot să-ți spun însă este că ne-am dorit ceva mai mult decât putem face în cabinet. Pentru că de multe ori omul vine la o consultație, discuți cu el, îl ajuți să-și ajusteze dieta, să facă mici schimbări în viața lui dar ajunge acasă, unde socoteala nu se mai potrivește cu cea din târg.

Așa că ne-am zis: hai să facem ceva astfel încât socoteala de-acasă chiar să se potrivească cu cea din târg. Și așa a luat naștere KiloStop Total Transformation Retreat. O tabără de 7 zile, pe care în februarie am organizat-o la Forest Retreat & Spa în județul Vâlcea, unde de altfel va avea loc și următoarea ediție, din mai.

Practic este un program complet, care pune bazele unei schimbări radicale pe cele 4 planuri esențiale unei vieți sănătoase: alimentație, mișcare, echilibru interior și durabilitatea schimbării. KiloStop Total Transformation Retreat este de fapt o călătorie de autocunoaștere, autoexplorare și de regăsire.

Pe scurt, în această tabără am încercat să integrăm cele 4 inteligențe inerente unui stil de viață sănătos: mentală, emoțională, fizică și spirituală. Am fost patru traineri, iar fiecare dintre noi s-a ocupat de una dintre cele 4 inteligențe. De partea mentală m-am ocupat eu. De cea emoțională Cristian Olteanu. De inteligența fizică s-a ocupat Alexandru Marcu, iar de cea spirituală Cristian Panaite.

Unde am ajuns

Acum, după ce am trăit această experiență la care visam de ceva vreme, pot să-ți spun că a fost un program intensiv de nutriție, în care ne-am hrănit nu numai trupul ci și sufletul, și emoțiile, și spiritul. Asta pentru că, în opinia mea, nutriția este mai mult decât o dietă, mai mult decât recomandarea bea apă, mănâncă trei mese pe zi, mănâncă mai multe fructe și legume. Asta știe aproape toată lumea.

Ceea ce nu știe însă este că mâncarea este strâns legată de multe dintre emoțiile și simțămintele noastre. Și dacă la vicii putem renunța, la mâncare nu avem cum. De aceea merită să învățăm să ne împrietenim cu ea și cu tot ceea ce se leagă de ea.

Îți spun cu mâna pe inimă că a fost o săptămână în care am avut numai timp de calitate pe care nu îl găsești în altă formă. Și când spun asta mă gândesc nu numai la participanți ci și la noi, trainerii, care ne-am hrănit alături de ei cu hrană de calitate și ne-am înțeles mai bine pe noi înșine.

Ce s-a întâmplat la KiloStop Total Transformation Retreat

Am ajuns în tabără duminică. Am făcut cunoștință rapid unii cu alții și am luat prânzul. Seara, ne-am adunat în cadru organizat să ne urăm bun venit și să ne cunoaștem mai bine. Cristian Panaite ne-a povestit cum a pus pe picioare Clinica de Nutriție KiloStop și ne-a prezentat tuturor programul taberei.

A doua zi am început în forță și mi-a revenit onoarea de a deschide sesiunile de training.

În fiecare zi am avut sesiuni intensive de training dar am avut timp să ne și relaxăm la piscină, la masaj, la SPA, să facem meditații și să ne cunoaștem îndeaproape. Miercuri am avut chiar și o seară de sharing, în care ne-am împărtășit din experiențe, trăiri sau expertiză. A fost seara noastră de contribuție, în care fiecare a venit cu o poveste care să-i ajute pe ceilalți.

Ne începeam programul la 7.30 cu înviorarea alături de Alexandru Marcu și abia ne dădeam duși la culcare pe la ora 23.00, atât de multe lucruri interesante am avut de împărtășit unii cu alții.

Cristian Panaite ne-a dezvăluit o mulțime de trucuri ca să ne facem cele mai nutritive smoothie-uri. Ne-a povestit despre planul lui de a trăi sănătos 105 ani și despre ce face concret pentru a-și atinge scopul.

Cristian Olteanu ne-a învățat cum să ne împrietenim cu emoțiile. El a fost cel care ne-a însoțit pas cu pas în călătoria noastră de autocunoaștere și transformare cu multă blândeţe, delicateţe şi empatie.

În ziua dedicată mișcării, Alexandru Marcu ne-a scos la plimbare. Deși era frig și ningea, a fost o experiență foarte plăcută pentru toți. Și așa cum îți spuneam și cu alt prilej, mare mi-a fost mirarea când am văzut că aproape toată lumea a răspuns prompt provocării. Pot spune că Alex este magicianul care ne-a învăţat să ne împrietenim pe viaţă cu mişcarea.

Planuri de viitor

Ce să mai, a fost o experiență minunată, pe care mi-e greu să o cuantific. Ca să explic cu adevărat ce s-a întâmplat în cele 7 zile de retreat mi-ar trebui în cabinet cel puțin 6 luni. Pentru că nu este vorba doar despre ce ți se întâmplă ție, ci ce se întâmplă și celor din jur. Pot apărea întrebări la care poate nici nu te-ai gândit dar pe care ți le ridică cei din jur.

Este vorba despre energia care nu te lasă la greu. Este prezența alături de tine a unor persoane cu aceleași frici, aceleași provocări, întrebări şi angoase. Înveți că nu ești singur și vezi cum dintr-odată lucrurile capătă o altă formă.

Este o experiență care merită trăită cel puțin o dată în viață. De aceea am decis să organizăm și o a doua ediție, în mai.

Click aici și vezi cu ochii tăi ce s-a întâmplat în retreat:

Așa că te invit și pe tine la ediția din mai a acestui retreat. Îți spun cu mâna pe suflet că nu vei regreta!

Dacă această experiență nu este cea mai potrivită pentru tine, dar îți dorești să slăbești și să înveți să mănânci sănătos, te aștept alături de colegii mei în clinicile KiloStop. Aici nu vei primi doar o dietă. Aici, medicul va fi prietenul tău și te va însoți până când vei reuși.”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!