Dacă vineri am decernat Premiile Oscar, astăzi a venit vremea Zmeurei de Aur. Așa că, hai să vedem împreună care sunt cele mai nefericite alegeri pe care le poți face pentru sănătatea și silueta ta!

Zmeura de Aur pentru cel mai prost FILM

Zmeura de AurZmeura de Aur pentru cel mai prost film revine … DIETEI DE ÎNFOMETARE.

 • Dietele magice care promit multe kilograme slăbite într-un timp record sunt, de fapt, diete de înfometare, care, pe termen lung, îţi pot face mult rău.

 • Ele sunt periculoase pentru sănătate deoarece prin înfometare se ard mușchi, metabolismul scade consecutiv și se favorizează depunerea și mai multor kilograme după oprirea dietei – binecunoscutul efect YO-YO.

 • Nu este nevoie să te înfometezi ca să slăbeşti, ci dimpotrivă! Ai nevoie să te obişnuieşti să mănânci şi tu cel puţin 3 mese pe zi dacă vrei să slăbeşti sănătos şi echilibrat, din grăsime, dar şi pentru ca apoi să-ţi fie uşor să te menţii!

Click aici și află formula magică prin care slăbești pentru totdeauna!

Zmeura de Aur pentru cel mai prost ACTOR

Zmeura de AurDecernăm Zmeura de Aur pentru cel mai prost actor … SOSULUI de orice fel!

 • Fie că este vorba de maioneză de orice tip, dressinguri gata preparate pentru salate ori pentru carne sau sosuri roşii din comerţ, toate  sunt inamicii declarați ai siluetei.

 •  Conţin foarte mult zahăr adăugat sub diverse forme, multe grăsimi rele şi au foarte multe calorii! Citeşte cu atenţie etichetele acestor produse şi convinge-te singur/ă.

 • Ca alternativă, prepară-ți acasă sosuri dietetice pentru legume, carne sau salate din iaurt degresat, muştar aromat şi condimentele preferate.

Click aici și află top 5 capcane alimentare care îți ruinează dieta!

Zmeura de Aur pentru cea mai proastă ACTRIȚĂ

Zmeura de AurÎn acest an premiul merge către … NAPOLITANA DIETETICĂ

 • Pentru cei mai mulţi dintre noi, cuvântul dietetic are un efect ciudat: simţim că putem mânca din acel produs în orice canitate, fără să ţinem cont de caloriile din el!

 • Din păcate, alimentele low-fat sau low-carb ori sugar-free nu sunt întotdeauna cele mai bune alegeri nici pentru siluetă, nici pentru gust! Alimentele cu conţinut scăzut de grăsimi sau zahăr nu înseamnă, din păcate, că au şi puţine calorii.

 • De fapt, marea majoritate a dulciurilor dietetice, pe care scrie că sunt fără zahăr conţin cel puţin la fel de multe calorii ca cele pe care pretind că le înlocuiesc. Aşadar, nu uita să verifici etichetele!

Click ai află cât de eficiente sunt produsele cu 0% grăsimi!

Zmeura de Aur pentru cel mai prost ACTOR în rol SECUNDAR

Zmeura de AurCel mai prost actor în rol secundar este … FRESH-UL DE FRUCTE!

 • Fresh-ul de fructe este o variantă bună și sănătoasă, dar potrivită doar pentru alimentaţia copiilor normoponderali, care au nevoie, pentru a se dezvolta, de calorii concentrate într-un volum mic de mâncare.

 • Prin stoarcere, din fruct rămâne preponderent apa și zahărul, care se absoarbe rapid, fără să-ţi ţină de foame. Fresh-ul de fructe te privează de asemenea de fibrele, de fitonutrienții şi antioxidanţii pe care îi arunci o dată cu pulpa fructului.

 • Alege smoothie-urile preparate din fructe întregi mixate în blender. Alege mereu să consumi fructul întreg, nu doar sucul din el, astfel vei avea o senzaţie mult mai durabilă de saţietate, cu mult mai puţine calorii!

Zmeura de Aur pentru cea mai proastă ACTRIȚĂ în rol SECUNDAR

Zmeura de AurCea mai proastă actriță în rol secundar este … MARGARINA!

 • Margarina face parte din categoria grăsimilor trans sau, așa cum apare pe eticheta alimentelor în care o găsim, grăsimi vegetale hidrogenate, care sunt cele mai rele grăsimi existente.

 • Nu te lăsa păcălit/ă de sintagma grăsimi vegetale! Ceea ce ar trebui să îți atragă atenția este hidrogenate. Citeşte cu atenţie etichetele produselor pe care le cumperi!

 • Grăsimile trans sunt produse sintetic în industria alimentară din grăsimi vegetale nesaturate printr-un proces numit hidrogenare, în grăsimi mai solide, cu o durabilitate mai mare.

Zmeura de Aur pentru cel mai prost CUPLU pe marele ecran

Zmeura de AurCe poate fi mai periculos pentru siluetă decât … ȘNIȚELUL CU CARTOFI PRĂJIȚI?

Click aici și află de ce nu sunt bune prăjelile!

 • Această combinaţie conţine din păcate mult ulei, multe substanțe toxice și cancerigene rezultate în urma prăjirii, multe calorii în exces și, evident, multe kilograme în plus şi sănătate afectată.

 • Combinaţia carne cu cartof nu este deloc rea în sine, nici chiar atunci când vrei să slăbeşti! … cu condiţia să o însoţeşti din abundenţă de legume proaspete sub formă de salată, care să scadă absorbţia grăsimilor din carne şi indicele glicemic al cartofului.

 • Alege aşadar, pentru un prânz delicios, săţios şi dietetic, o carne slabă la grătar, alături de cartofi la cuptor și o salată mare-mare … cât inima ta!

Click aici și află cum să faci șnițele care nu te îngrașă și nu te îmbolnăvesc!

Zmeura de Aur pentru cel mai prost REGIZOR

Zmeura de AurDacă avem un Oscar pentru cea mai bună regie, avem și o Zmeură de Aur pentru cel mai prost regizor. Acesta este … FOAMEA!

 • Foamea te face să pierzi controlul atât a cantităţii, cât şi a calităţii şi combinaţiei de alimente pe care le mănânci. Este inamicul public numărul unu atât în menţinere cât mai ales în slăbit!

 • Foamea îţi arde mușchii, îţi scade metabolismul, îţi blochează scăderea în greutate şi te frustrează teribil, până la punctul în care ajungi să cedezi fizic şi psihic.

 • Ca să nu îi dai câștig de cauză niciodată şi să nu mai ajungi nici tu vreodată să fii foarte flămând/ă, află Cum știi când să te oprești din mâncat.

Zmeura de Aur pentru cel mai prost SCENARIU …

Zmeura de AurCei care au ținut dietă măcar o dată în viață, dar şi foarte mulţi dintre cei care s-au îngrăşat în timp, îl cunosc prea bine. Acesta este … ASTĂZI MĂNÂNC TOT CE VREAU ŞI DE MÂINE MĂ APUC DE DIETĂ!

 • Acesta este, într-adevăr, cel mai rău şi cel mai nepotrivit scenariu pe care, poate că l-ai adoptat şi tu la un moment dat, fără să conştientizezi că de mâine înseamnă să iei startul cu întârziere, cu toate acele calorii în plus deja depuse pe tine sub formă de grăsime …

 • A începe o dietă cu gândul că nu vei mai putea gusta niciunul din alimentele tale preferate, niciodată de acum încolo, este un gând total nerezonabil. Mai multe lucruri despre când și ce este mai potrivit să mănânci la fiecare masă, găsești AICI.

 • Învaţă mai degrabă cum să mănânci tot ceea ce îţi place în cantitatea potrivită, la momentul potrivit şi în combinaţia potrivită. Doar aşa vei reuşi să slăbeşti şi să te menţii pe termen lung, fără ca dieta ta să rişte să se transforme într-un ciclu nesfârşit de foame – frustrare – hiperalimentare din care tu să ieşi mereu învins/ă.

Zmeura de Aur pentru cea mai proastă REFACERE sau CONTINUARE a unui film

Zmeura de AurAm ajuns și la ultimul premiu din această serie. Așadar, decernăm Zmeura de Aur pentru cea mai proastă refacere sau continuare a unui film … REVENIRII LA VECHILE OBICEIURI ALIMENTARE!

 • Ai ținut şi tu diete și ai slăbit, după care te-ai îngrăşat la loc, poate şi mai mult kilograme? De câte ori ţi s-a întâmplat asta până acum? Ştiai că există persoane care au slăbit şi s-au îngrăşat la un loc într-o viaţă de 2 sau chiar 3 ori greutatea lor actuală?

 • Dacă revii la vechile obiceiuri alimentare pe care le aveai înainte de a slăbi, nu te poţi aştepta la altceva decât să revii și la kilogramele în plus. Pe principiul … făcând lucrurile în acelaşi mod, nu este rezonabil să te aştepţi la alte rezultate …

 • Dieta este doar o piesă de puzzle în ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos, dar nu este totul. Ca să slăbești și să nu te mai îngrași niciodată, ai nevoie de o schimbare a stilului de viață, a modului în care gândeşti despre tine, despre mâncare, dar şi a modului în care te mişti.

Click aici și află cum să-ți schimbi viața în 9 pași simpli!

Să slăbești și să nu te mai îngrași niciodată … asta vreau să te învăț prin tot ceea ce scriu pe acest blog! Pentru că ştiu cum e să te lupţi cu dietele şi vreau să te ajut să reuşeşti să câştigi şi tu lupta cu kilogramele în plus.

Vreau să te văd şi pe tine zâmbind din nou când te uiţi în oglindă!

Acum nu-mi rămâne decât să-ți mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu aici sau adresează-mi o întrebare.