meniul americanZiua Independenței, sărbătorită de americani pe 4 iulie, este poate cea mai cunoscută zi națională din lume.

De aceea vreau să dedic articolul de astăzi bucătăriei americane și iubitorilor ei. Mai exact, vreau să-ți arăt cum poți să mănânci hamburger, barbecue și salată Coleslaw fără să te îngrași.

Caracteristicile bucătăriei americane tradiționale

Statele Unite sunt un amalgam de rase, culturi și religii, iar gastronomia americană nu putea să facă excepție.

Astfel, mâncărurile tradiționale americane sunt un amestec de rețete vechi, aduse de coloniștii europeni, și ingrediente locale (porumb, fasole sau dovleac). Din acest amestec s-a născut, de exemplu, plăcinta de dovleac.

De asemenea, cerealele cultivate pe suprafețe mari au permis producerea berii, a cărei rețetă a fost adusă de germani. Din același motiv, micul dejun tipic american a ajuns să nu poată fi conceput fără cereale.

Sclavii africani și-au pus și ei amprenta asupra bucătăriei americane. Ei au venit cu o bogăție de condimente specifice țărilor lor de origine. De asemenea, au combinat preparatele africane cu cele europene și cele ale băștinașilor americani.

Meniul americanului modern

meniul americanViața alertă a americanilor moderni a dus însă la apariția și răspândirea mâncării de tip fast food, un pericol real nu numai pentru siluetă, ci și pentru sănătate.

Când spunem bucătărie americană ne gândim în primul rând la hot dog, hamburger și barbecue, alături de o mare varietate de sucuri acidulate. Americanilor le mai place să bea bere, rom, vin și whiskey.

Află și tu cum să bei bere ca să nu te îngrași!

Ți se pare un meniu care te duce în mod sigur către multe kilograme în plus? Așa și este. De aceea astăzi vreau să-ți ofer câteva trucuri astfel încât să transformi un meniu american foarte caloric într-unul dietetic. Îți garantez că este la fel de gustos, dar mult mai sănătos și cu mult mai puține calorii.

Meniul american care nu îngrașă

Ce este mai specific american decât hamburgerul? Deși este de inspirație germană, hamburgerul a fost comercializat pentru prima dată sub această denumire în Statele Unite. La origini este o chiftea de carne friptă pe grătar și apoi servită între două felii de pâine.

Cum să faci un hamburger dietetic

Sunt câteva trucuri de care, dacă ții cont, vei obține cel mai sănătos și dietetic hamburger:

  • folosește în locul chiflei două felii de pâine integrală, cu sau fără semințe
  • alege carne slabă, pe care să o toci chiar tu acasă
  • folosește multe condimente, precum ceapă, usturoi, boia, pătrunjel
  • frige pe grătar sau pe o tigaie grill chifteaua astfel obținută
  • folosește din abundență legume proaspete și salată verde
  • adaugă un sos făcut din iaurt degresat și mărar

Cum să faci cel mai bun barbecue

meniul americanAmericanilor le plac petrecerile în grădină, care au loc în jurul grătarului.

Dar de cele mai multe ori pe grătar sfârâie coaste de porc peste care tronează la loc de cinste sosul barbecue și mai puțin legume.

Ce îți propun eu este să-ți faci frigărui din carne slabă și legume, iar sosul barbecue să-l prepari după rețeta de mai jos.

Amestecă suc de roșii cu sos de soia, un strop de miere, sare, boia iute sau dulce şi piper proaspăt măcinat, după gust, dar și un strop de oțet. Unge frigăruile cu acest sos înainte de a le pune pe grătar.

Îți garantez că te vei linge pe degete atunci când le vei mânca.

Cum să faci salată Coleslaw ca Jamie Oliver

Crezi că cea mai bună salată Coleslaw o găsești la KFC? Ei bine, nu! Astăzi vreau să-ți propun rețeta de salată Coleslaw a lui Jamie Oliver. Este dietetică, sănătoasă și merge de minune atât cu hamburgerul de mai sus, cât și cu frigăruile la grătar pe care ți le-am propus.

Pentru această salată ai nevoie de:

  • 1 varză mică
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri de iaurt degresat (2% grăsime)
  • 1 lingură de muștar boabe întregi
  • sare, piper proaspăt măcinat

Toacă legumele cât mai fin posibil și amestecă-le apoi cu sosul obținut din iaurt, muștar și condimente.

Cum să faci cele mai savuroase clătite americane

Și cum un meniu nu este complet fără un desert, hai să-ți dau câteva ponturi despre cum să faci niște clătite americane dietetice pe care să le poți savura pe post de gustare.

Pentru o compoziție din care să obții 8 clătite, bate un ou cu 280 ml de lapte. Adaugă apoi 140 grame de faina, 15 ml ulei și 5 g de praf de copt. Coace-le într-o tigaie antiaderentă fără ulei, câte un minut pe fiecare parte.

Mie îmi plac calde, cu fructe de pădure proaspete.

Poftă mare!

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.