„O să vă spun povestea Adrianei, o pacientă în vârstă de 30 de ani care atunci când a venit la mine avea o țintă foarte clară. Urma să se căsătorească și își dorea să îmbrace rochia de mireasă la care visase dintotdeauna. Planificase totul în detaliu dar o încurcau câteva kilograme în plus pe care era hotărâtă să le dea jos.

Așa că ne-am apucat de treabă. Am pornit de la 82,4 kilograme în februarie, având ca țintă nunta din septembrie.

Dar deși nunta și rochia de mireasă erau o motivație puternică pentru Adriana, aceasta nu era singura. Nu se simțea prea bine în pielea ei, era tot timpul obosită, nu avea încredere în ea și își dorea foarte mult să schimbe toate lucrurile acestea.

Îmi suna totul atât de cunoscut din experiența mea cu ceilalți pacienți, încât i-am spus Adrianei că nu avem decât să ne apucăm de treabă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară pe toate planurile.

A slăbit aproape 17 kilograme în 3 luni

Adriana nu era străină de diete. Însă toate dietele pe care le ținuse înainte erau unele de înfometare. Este adevărat că o ajutaseră să slăbească pe moment. Însă de fiecare dată s-a îngrășat din nou.

De data aceasta i-am propus să facem lucrurile diferit. Am luat-o metodic și primul lucru pe care l-am făcut au fost analizele. Am avut noroc că Adriana nu avea nicio problemă medicală, iar analizele i-au ieșit în regulă, așa că aveam cale liberă la slăbit.

Ceea ce o împiedica însă să slăbească se ascundea în modul ei de viață. Avea mese dezorganizate, nu făcea mișcare, stătea mult la serviciu și nu reușea să integreze mesele în program. De multe ori sărea peste prânz și mânca mult seara. Fiind o persoană sociabilă, ieșea în weekenduri cu prietenii, mergea la nunți și botezuri.

Toate acestea le-am conștientizat împreună atunci când am primit rezultatele Analizei Dietetice Aprofundate. Acolo am văzut că existau diferențe mari de calorii între zilele săptămânii și weekend. În zilele săptămânii uneori scădea chiar și sub 1000 Calorii și avea deficit mare de vitamine și minerale.

Dieta cu care a slăbit Adriana

mireasa

Am făcut împreună o dietă cu foarte multe legume, cam 1 kilogram pe zi, ca să ajungem la necesarul de vitamine și minerale. Nu era mare fan al legumelor, dar i-am explicat importanța lor și am făcut o listă cu ce îi plăcea ei să mănânce. Căci nu voiam în niciun caz ca dieta să fie o corvoadă pentru ea.

Și, așa cum îi spuneam și ei, nu a trecut mult și rezultatele au început să apară: se simțea mai plină de energie și chiar a început să îi placă să mănânce legume.

O provocare mare a fost latte machiato, pe care Adriana îl adora. Și pentru că era plăcerea ei de dimineață nu am vrut să i-l scot din dietă, chiar dacă are circa 100 de Calorii. Am făcut un artificiu și l-am integrat în meniul ei zilnic.

Mai mult, Adriana este o persoană foarte ocupată. Muncește mult și de aceea ajunsese să aibă mesele foarte dezorganizate. Așa că am adoptat o formulă cât mai simplă, cât să nu-i fie greu să o respecte, cu 3 mese principale și fără gustări.

Și cu mișcarea a fost o problemă, pentru că ea nu era foarte activă. I-am spus însă de la început că scăderea în greutate are două picioare: mișcarea și dieta.

Află aici câteva trucuri pentru a include mișcarea în programul tău zilnic!

Inițial am început cu mers pe jos, apoi s-a ambiționat și a vrut mai mult. Nu avea timp de sală, însă avea parcul foarte aproape. I-am sugerat să se folosească de toate facilitățile pe care i le oferea acesta.

Iar Adriana mi-a depășit așteptările. Alerga 1-1,5 ore, apoi se oprea la aparatele din parc și mai făcea și acolo exerciții. De la o persoană sedentară căreia nu îi plăcea deloc să se miște, ajunsese să facă 3 ore sport pe zi, 3 zile pe săptămână.

Așa că nu e de mirare că după 3 luni ajunsese la 65,8 kilograme.

Și-a cumpărat rochia de mireasă mult visată

Și, ce credeți? Prin iunie-iulie și-a cumpărat și rochia de mireasă mult visată, iar în septembrie a avut loc și fericitul eveniment. Am fost foarte bucuroasă când mi-a trimis poze și mi-a povestit cât de bine s-a simțit la nuntă. A strălucit în rochia de mireasă și a primit complimente de la toată lumea.

Însă cel mai mult mă bucur că Adriana a învățat să-și facă singură dieta și să o integreze într-un stil de viață sănătos. I-am spus atunci când ne-am văzut că vreau să fiu ultimul ei nutriționist. Și am făcut tot ce mi-a stat în putință să se întâmple asta.

Află aici care sunt cele 7 alimente pe care să le eviți dacă nu vrei să îmbătrânești prematur!

Am provocat-o să-și alcătuiască dieta singură, să integreze toți macronutrienții, vitaminele și mineralele și să-și calculeze caloriile așa cum discutam noi de fiecare dată. Am fost foarte încântată când am văzut că i-a reușit din prima.

Pentru că acesta era și principalul meu scop: să o învăț să aibă un stil de viață, nu neapărat să țină o dietă.

În prezent mențin legătura cu Adriana care continuă să aibă un stil de viață sănătos.

Felicitări, Adriana!”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!