Atunci când vrei să slăbești, o regulă esențială este să îți faci curat în cămară și frigider, astfel încât să eviți tentațiile nesănătoase sau cu multe calorii. Ochii care nu se văd, se uită, spune o vorbă românească. Același principiu îl putem aplica și atunci când vine vorba despre alimente: nu le ai în preajmă, nu ești tentat să le consumi.

De aceea, astăzi vreau să-ți arăt ce alimente să nu ții niciodată în frigider pentru ca dieta ta să meargă ca pe roate și sănătatea ta să nu aibă de suferit.

1. Iaurt cu fructe

În mod normal, iaurtul cu fructe are de 3 ori mai mult zahăr decât cel normal. În plus, fructele nu prea sunt fructe, iar aportul de fibre este aproape de 0. Așa că uită de iaurtul cu fructe și umple-ți frigiderul cu iaurt degresat, pe care îl poți combina chiar tu cu fructe proaspete pentru o gustare sănătoasă care să te ajute în cura de slăbire.

Click aici și află ce conțin de fapt iaurturile cu fructe!

2. Ketchup

Poate că te gândești că o sticlă de ketchup este inofensivă, dar atunci când vrei să-ți ții caloriile sub control nu mai pare la fel. Un sfert din conținutul unei sticle de ketchup este reprezentat de zahăr, adică 4 g la fiecare lingură.

Așa că scapă de el din frigider și folsosește în locul lui sosuri făcute de tine din suc de roșii și condimente.

Click aici și află alte surse ascunse de zahăr!

3. Maioneză

O singură lingură de maioneză înseamnă aproximativ 110 Calorii. Și cum mulți dintre noi nu se pot abține de la adăuga puțină maioneză peste diverse mâncăruri atunci când o au în frigider, cea mai bună soluție este să nu o avem la îndemână.

Fă-ți în schimb propria maioneză dietetică din iaurt și muștar.

4. Sucuri

Sucurile sunt pline de calorii și nu au aproape nicio valoare nutrițională. Verifică etichetele și o să te convingi singur.

Click aici și află ce alte băuturi să eviți la dietă!

Ca alternativă, încearcă apa infuzată. Taie bucăți din fructele și legumele preferate și lasă-le la infuzat timp de câteva ore într-o carafă cu apă. Vei obține apă cu gust și fără calorii, pe care o poți bea oricând, în cantitate nelimitată.

5. Dressing pentru salată

De cele mai multe ori, dressingul gata preparat este plin de grăsimi. Iar atunci când nu are grăsimi, cu siguranță are zahăr sau sare, plus aditivi alimentari greu de pronunțat.

Prepară-ți propriul dressing pentru salată dintr-o linguriță de ulei, un strop de oțet, un vârf de sare și condimentele preferate.

6. Cartofi pai congelați

Este greu să le reziști atunci când iei masa în oraș, așa că de ce să te supui chinului și acasă? În plus, sunt plini de calorii și sare, iar valoarea lor nutritivă este destul de scăzută.

Propunerea mea este să-ți prepari chiar tu cartofi pai. Click aici și află cea mai bună rețetă!

7. Pizza congelată

O pizza congelată este plină de Calorii (aproximativ 1.920 Calorii), grăsimi saturate și sare. Iar dacă mai adăugăm și ketchup, atunci ne alegem și cu câteva grame de zahăr nedorite.

Prepară-ți singur pizza din făină integrală și topping din piept de pui sau legume. Mie îmi place cel mai mult combinația de broccoli cu nuci.

8. Bere

Un pahar de bere după serviciu nu strică neapărat o cură de slăbire. Dar dacă ai în frigider un întreg bax de bere poate îți va fi greu să te oprești la un singur pahar. Mai mult, pe lângă numărul mare de Calorii din alcool, te poți alege și cu o mahmureală care să te împiedice să-ți desfășori activitatea în mod productiv.

Așadar, aruncă toate aceste produse din frigider și fă-ți dieta mai ușoară! Spor la slăbit și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!