Ep 2„Mulți dintre voi așteptați cu nerăbdare continuarea aventurii slăbitului lui Aureliu. Nu vreau să mai prelungesc așteptarea, așa că astăzi revin cu un nou episod pentru a vă povesti ce s-a întâmplat în prima lună de dietă.

Cât a slăbit Aureliu? I-a fost greu? Cum a trecut peste perioada Sărbătorilor Pascale? La toate aceste întrebări vei găsi răspunsul în acest al doilea episod al Aventurii unui gurmand la dietă.

Să începem așadar cu prima săptămână de dietă, în care Aureliu recunoaște că nu i-a fost ușor, cea mai grea încercare fiind aceea de a se dezobișnui să mai mănânce foarte mult cantitativ şi de a ciuguli mereu câte ceva între mese.

„Nu a fost foarte greu, dar nici uşor”, mi-a spus el. L-a ajutat cel mai mult faptul că la sfârșitul săptămânii a ieșit în aer liber, a socializat cu prietenii și familia și a uitat de toate greutățile cu care s-a confruntat în celelalte zile.

A mâncat iaurt și fructe la micul dejun, carne și legume la prânz și câte o salată generoasă de legume proaspete la cină.

„Nu sunt un mare mâncător de mic dejun, dar având în vedere că seara mănânc până în ora 20.00, mă trezesc dimineața cu senzație de foame”, mi-a spus el când ne-am întâlnit la o nouă consultație.

După 3 zile în care la cină a mâncat doar legume, așa cum își propusese inițial, m-a sunat îngrijorat să-mi spună că senzația de foame nu îi dă pace. Am discutat și am convenit împreună să introducem la masa de seară pe lângă salată o porţie de carne slabă, un iaurt degresat sau o felie de brânză slabă, ca să fie mai sățioasă. Și așa a trecut cu bine prima săptămână.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

În următoarea săptămână am decis împreună să scoatem iaurtul și fructele de dimineață, pentru că nu îi mai făcea plăcere să le mănânce şi începuseră să îl şi baloneze. Am ales să le înlocuim cu brânză slabă și ouă.

„Mă simt mai bine cu acest mic dejun”, mi-a spus el ulterior.

Mi-a povestit că după 3 săptămâni s-a obișnuit cu orarul meselor, cu alegerile alimentare, că este mulțumit pentru că vede un progres vizibil și, mai ales, că are un tonus bun. „Simt că organismul s-a mai ușurat”, a mărturisit el.

Se odihnește mult mai bine noaptea, nu îi mai este foame, nu se mai simte balonat şi nu mai simte nevoia să mănânce atât de mult ca înainte la o masă şi nici între mese. Asta pentru că a reuşit să mănânce conştient şi să înveţe să facă diferenţa între foame şi poftă.

Click aici și află cum să faci diferența între foame și poftă!

Este adevărat că nu au lipsit nici de această dată momentele mai dificile.  Cum le-a făcut față Aureliu?

„Am încercat activități noi acasă și la serviciu care să nu aibă legătură cu mâncatul. Astfel am depășit momentele mai dificile din această săptămână. Atunci când mi s-a făcut poftă de ceva am încercat să îmi satisfac pofta dimineața, în cantități mici”, a mărturisit el.

L-am felicitat pentru soluția pe care a găsit-o și te invit și pe tine să o încerci atunci când simți că te copleșesc poftele.

Fisa cantarO altă piatră de încercare din această perioadă a fost Paștele. Și pentru că orice om are dreptul să se bucure cum se cuvine de sărbători, fără să se gândească la dietă, am convenit cu Aureliu ca ținta pentru perioada Sărbătorilor Pascale să fie aceea de a se menține. Cu atât mai mult cu cât și-a petrecut Paștele în Grecia, împreună cu familia.

Așa că, pentru concediul din Grecia, am ales să optăm pentru pește și carne de pasăre, lactate și multe salate, dar şi legume la grătar ca garnitură. Aureliu a fost surprins că a putut să-și asezoneze salatele cu 3-4 pufuri de ulei de măsline și că poate să mănânce inclusiv carne de miel sau ied.

Dar, așa cum le spun pacienților mei, să slăbești nu înseamnă să te înfometezi și să te privezi de mâncare adevărată, de calitate, ci dimpotrivă!

Click aici să afli cele mai gustoase și dietetice rețete cu carne de miel. 

Cum caracterizează Aureliu această perioadă?

„Acum, la momentul bilanțului, aș putea spune că nu este greu să păstrezi o formă de alimentație corectă de sărbători. Nu am mâncat dulce, dar am băut câteva pahare de vin cu familia. Și nu numai că nu m-am îngrășat, ba am și slăbit 1 kg – 1,5 kg, deși ținta a fost să-mi păstrez greutatea constantă”.

Cu bune și cu rele, cu zile mai ușoare dar și cu unele ceva mai dificile, Aureliu a reușit să slăbească în prima lună de dietă 8 kilograme şi să strângă o gaură la cureaua pantalonilor, rezultat pentru care îl felicit din toată inima!

Așa că, ultima dată când ne-am întâlnit, am scris pe bilețel numărul de kilograme slăbite și l-am adăugat la panoul nostru cu donații. Clinica de Nutriție KiloStop donează 2 lei pentru fiecare kilogram slăbit de pacienți. Banii merg lunar la cele trei asociații cu care noi colaborăm: Crucea Alb-Galbenă, Asociația ACSIS și Asociația M.A.M.E.

Cui a donat Aureliu cele 8 kilograme nu îți pot spune, dar te asigur că banii vor ajunge la cei care au nevoie de ei.

Click aici ca să vezi video:

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau un mesaj de încurajare pentru Aureliu.

Urmărește blogul pentru că aventura continuă!”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!