Pentru că poveștile pacienților pe care le-am postat până acum pe blog au avut un mare succes, m-am hotărât să inaugurez o nouă rubrică pe blog: Povești de succes spuse de medici KiloStop. Așa cum v-am spus de multe ori, am în jurul meu o echipă de medici extraordinari. Și sunt foarte recunoscătoare pentru asta și vreau să vă fac cunoștință cu fiecare dintre ei.

Așa că astăzi am invitat-o să ne povestească despre o pacientă dragă ei pe colega mea, Dr. Alina Jidoveanu, manager medical în KiloStop Victoriei. Nu vreau să-ți dezvălui mai multe, ci te las să citești ce ne povestește ea.

Cum a slăbit doamna Tudora 52 de kg: Nu avea pedometru dar număra 5.000 de pași în gând

„Vreau să vă vorbesc despre o pacientă care îmi este tare dragă și care, când a venit prima dată la mine, în urmă cu doi ani și jumătate, avea 152 de kg. Și dacă atunci când a venit nu credea că o să poată să slăbească, într-un an și jumătate a reușit performanța extraordinară de a slăbi 52 de kilograme. Povestea ei este cu atât mai impresionantă cu cât doamna Tudora – pentru că așa o cheamă – are peste 55 de ani. Dar haideți să o luăm cu începutul…

Făcea 5.000 de pași pe zi, pe care îi număra în gând

La prima consultație a venit însoțită de fiica ei, care a intrat cu ea în cabinet și a făcut totul ca să o încurajeze. Cardiologul îi recomandase să slăbească după ce a suferit un trombembolism pulmonar, o afecțiune destul de gravă care, dacă nu e tratată corespunzător poate duce la deces, survenita pe fondul problemelor circulatorii ( tromboza venoasa) și a afectiuniilor cardiace (hipertensiune arteriala). De asemenea, unul dintre factorii de risc a fost și obezitatea.

Click aici și află care este topul alimentelor cu multă sare și cum să le eviti ca să scapi de hipertensiune arterială!

Doamna Tudora este o pacientă care a respectat 100% dieta, nu s-a abătut deloc. Ea nu putea însă să facă mișcare pentru că suferea de o afectiune a genunchiului ( ruptura de menisc). Putea doar să meargă pe jos, dar nu îi plăcea să se plimbe pe afară pentru că o durea piciorul, așa că mergea prin casă. Și pentru că nu avea smartphone sau pedometru, număra pașii în gând. Da, ai citit bine! Făcea 5.000 de pași pe zi, pe care îi număra în gând…până i-au făcut cadou copiii un pedometru.

Îi plăceau foarte mult sarmalele, așa că am învățat-o cum să le mănânce

Pentru că respecta dieta cu strictețe, doamna Tudora a slăbit constant, fără perioade de blocaj, ceea ce i-a crescut treptat încrederea și motivația. Singurele momente dificile au fost în perioada sărbătorilor, pentru că îi era frică să nu strice totul. De exemplu, îi plăceau foarte mult sarmalele – și să le facă, și să le mănânce – și se temea că nu se va putea abține.

Dar pentru că era un lucru care îi plăcea foarte mult nu am vrut să i-l stric. Așa că am sfătuit-o să le facă din carne de pui sau de curcan la care să adauge și puțină carne macră de porc. Am învățat-o să le mănânce la prânz, nu mai mult de două sarmale, cu o lingură de smântână slabă sau iaurt și doua linguri de mămăligă și a trecut cu bine și de sărbători.

Click aici dacă vrei să descoperi cum să mănânci ciocolată la dietă!

Spre final, când slăbise destul de mult, îi sugeram să fie mai permisivă ca să se mai și bucure, dar ea refuza pentru că se obișnuise cu dieta și îi era frică să încerce și altceva. Mi-a fost foarte greu să o conving să încerce ceva dulce, o prăjitură, o bucățică de ciocolată. Era important să facă asta, pentru că numai așa dieta poate deveni un stil de viață, fără restricții și fără frustrări. Dar am insistat și i-am explicat că este important să guste din toate câte puțin pentru a avea un stil de viață sănătos, fără frustrări și a înțeles.

Nu vrea să se oprească la 52 de kilograme slăbite

În fine, după cele 52 de kilograme slăbite, doamna Tudora are altă energie, altă mentalitate și spune că nu ar mai putea reveni la obiceiurile pe care le-a avut. Nu mai obosește, are mai multă energie, poate să urce scările, inclusiv la serviciu. Toată lumea o felicită și o invidiază. Dar cel mai important este că glicemia și colesterolul i-au scăzut, tensiunea a scăzut – a și renunțat la o parte din medicamentele pentru afectiunea cardiaca – și nu mai are dureri de genunchi.

Descoperă aici cele 5 tipuri de mișcare pe care le poți practica iarna!

Dar povestea nu se termină aici, pentru că doamna Tudora nu vrea să se oprească la 100 de kilograme.

”Mi-a devenit foarte dragă, ca o mătușă pentru care îți dai tot interesul și vrei tot ce e mai bine pentru ea”

Ea ar vrea să continue să slăbească, mai ales că succesul pe care l-a avut i-a adus toată motivația de care avea nevoie. Numai că a fost nevoită să își întrerupă vizitele pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale la ochi. Asta nu înseamnă însă că relația noastră a luat sfârșit, ci dimpotrivă, vorbim periodic la telefon și de fiecare dată mă bucur să aflu vești despre ea. Mai mult decât atât, sunt sigură că doamna Tudora va avea o surpriză plăcută când își va citi povestea aici…”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!