Așa cum ți-am promis miercuri, astăzi revin cu o dietă antioboseală, care te ajută să combați astenia de primăvară. Asta deoarece conține toți nutrienții despre care ți-am vorbit deja: carbohidrați, fier, și Omega 3.
Și ca să te asiguri că dieta este completă, nu uita să te hidratezi! Un pahar de apă înainte și după fiecare masă îți va asigura hidratarea optimă pe tot parcursul zilei.
Salată de fructe de pădure cu fulgi de ovăz și iaurt
O porție conține: 293 Kcal, 52 g Glucide, 11 g Proteine, 7 g Grăsimi, 13 g Fibre.
Ingrediente pentru 1 porție
- Zmeură proaspătă (50 g)
- Mure proaspete (50 g)
- Coacăze proaspete (50 g)
- Fulgi de ovăz (30 g)
- Iaurt probiotic cu 2% grăsime (150 g)
- Miere de albine (5 g)
- Fulgi de migdale (5 g)
Mod de preparare
- Se pun fulgii de ovăz şi iaurtul într-un bol şi se amestecă.
- Se adaugă fructele proaspete de pădure şi fulgii de migdale.
- Se ornează cu mierea de albine şi se serveşte imediat.
La gustare îți recomand un căuș de nuci, alune sau migdale.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra și online.
Ficăţei gratinaţi cu ardei, usturoi şi pătrunjel
O porție conține: 413 Kcal, 14 g Glucide, 52 g Proteine, 16,3 g Grăsimi, 2,4 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Ficăţei de pui (150 g)
- Ardei gras roşu (100 g)
- Ardei gras verde (100 g)
- Brânză telemea cu 14% grăsime (50 g)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel verde, Usturoi (2-3 căţei), Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se pun ficăţeii într-o tigaie de teflon cu 200 ml de apă şi se lasă până scade apa.
- Se adaugă ardeii tăiaţi în cubuleţe medii, se sărează şi se acoperă tigaia cu un capac.
- Se lasă la foc mediu timp de 10-15 minute, până se rumenesc ficăţeii.
- Se ia de pe foc şi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe şi pătrunjelul tocat mărunt, se pune capacul şi se lasă 2-3 minute să se amestece aromele.
- Se servesc cu brânză rasă pe deasupra.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Low Carb, pe care o poți cumpăra și online.
Somon la grătar cu sos de muştar şi salată verde
O porție conține: 215 Kcal, 5,5 g Glucide, 32,4 g Proteine, 7 g Grăsimi, 2,6 g Fibre.
Ingrediente pentru 1 porție
- Somon gătit la grătar (120 g)
- Salată verde creaţă (150 g)
- Arpagic proaspăt (20 g)
- Muştar Dijon (1 linguriţă)
-
Condimente şi ierburi aromate: Frunze de mărar proaspăt, Suc de lămâie (1 linguriţă), Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se pune fileul de somon pe tigaie grill timp de 7 minute, până se rumeneşte, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se pune pe farfurie.
- Separat, se amestecă mărarul tăiat mărunt cu linguriţa de muştar, linguriţa de suc de lămâie şi arpagicul tăiat mărunt.
- Se spală şi se taie salata verde, se aşază alături de peşte în farfurie, după care se toarnă dressingul deja preparat.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Low Carb, pe care o poți cumpăra și online.
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.