Așa cum te-am obișnuit în ultimele săptămâni, astăzi este ziua în care aflăm împreună secretele care i-au ajutat pe pacienții Kilostop să ajungă la greutatea dorită.

Povestea de astăzi vine de la colega mea, Dr. Ioana Stavrositu, medic la Clinica de Nutriție KiloStop Unirii. Este o poveste de la care avem multe de învățat, inspirațională așa că vă las să vă bucurați de ea!

„Bună, dragilor! Sunt foarte bucuroasă că mă aflu din nou în ipostaza de a vă povesti câte ceva din experiențele pacienților care îmi trec pragul cabinetului. Eroul poveștii de astăzi este domnul Marian, care chiar a avut amabilitatea de a scrie câteva vorbe pe care le veți regăsi la finalul articolului.

O provocare, o poveste haioasă și un final fericit

“Dacă tata slăbește, vin și eu la Kilostop!” Așa a început povestea mea și a domnului Marian, cu o provocare venită din partea fiului dânsului.

La cei 61 de ani, fără probleme de sănătate cronice cunoscute, domnul Marian era determinat să scape de kilogramele în plus pe care le avea. Pasionat de gătit, voia să reușească asta fără să renunțe la plăcerea de a prepara mâncărurile preferate. Și așa a decis să aibă încredere în recomandarea de a veni la Kilostop.

La prima cântărire care arăta 139,6kg am stabilit o țintă de 30kg slăbite în următoarele 6 luni. Îl deranja că începuse să resimtă dificultăți la unele activități fizice ușoare, precum și la mers.

Click aici dacă vrei să afli ce este recomandat să mănânci înainte și după ce faci mișcare!

Deși după cum spuneam, dânsul nu știa să sufere de vreo problemă de sănătate, i-am recomandat să facă niște analize de sânge înainte de a începe o dietă. Așa am descoperit o glicemie crescută, însoțită și de o hemoglobină glicozilată cu o valoare peste limite. Aceste rezultate au fost bineînțeles urmate de recomandarea de a consulta un medic diabetolog.

În urma consultului diabetologic, s-a decis încercarea corectării glicemiilor cu ajutorul dietei înainte de introducerea oricărei medicații.

Am măsurat Rata Metabolică în Repaus și am stabilit pentru prima lună o dietă de 1500 kcal/zi, împărțită în 3 mese și 2 gustări. Mai apoi, când ritmul scăderii în greutate s-a diminuat, am redus la 1400 kcal/zi, valoare la care s-a păstrat pe tot parcursul următoarelor luni. De asemenea, am discutat despre importanța efortului fizic prin care ar trebui să ardă minimum 200 kcal/zi. Domnul Marian a decis că pentru asta va face cel puțin 7000 de pași pe zi.

”Prin dietă m-ai tratat și de diabet”

Rezultatele nu au întârziat să apară și chiar a înregistrat o slăbire constantă, astfel că la 4 luni distanță 22,7kg din greutatea totală, dintre care 12,9kg de grăsime, sunt deja amintire.

Refacerea analizelor la 3 luni a venit cu o surpriză plăcută: o glicemie în limite normale, precum și normalizarea valorii hemoglobinei glicozilate. Surpriza a fost însoțită de un mesaj care m-a bucurat foarte mult: “Bună ziua! Felicitările din partea diabetologului ți se cuvin. Dumneaei zice că prin dieta primită m-ai tratat și de diabet.” Ce și-ar putea dori mai mult un medic nutriționist?

Bineînțeles, ca orice poveste, și aceasta a fost însoțită atât de momente dificile, cât și de întâmplări amuzante. Și aș vrea să amintesc aici o situație simpatică petrecută pe parcursul acestor 4 luni cu pacientul meu.

Păcălit de cântarul de bagaje din aeroport

La 3 luni de la începerea dietei, domnul Marian a plecat într-o vacanță prelungită de aproximativ 3 săptămâni. Înainte de plecare am discutat câteva variante de mese astfel încât să nu existe nici o surpriză neplăcută și să apară o îngrășare după această plecare.

La întoarcerea din excursie, primesc un mesaj în care domnul Marian îmi spune că abia așteaptă să ne vedem la consultație pentru că s-a îngrășat.

Află aici cum pierderea motivației poate destabiliza chiar și cel mai organizat pacient!

În ziua consultației, facem cântărirea și constatăm cu surprindere că avea 2kg în minus față de ultima noastră întâlnire.

Curios care a fost factorul care l-a făcut să creadă că s-a îngrășat, domnul îmi povestește cum s-a cântărit în aeroport pe un cântar de bagaje care se pare că nu funcționa corect, arătându-i cu 5 kg în plus.

Mai avem 6 săptămâni până la finalul celor 6 luni, dar sunt convinsă că ne vom atinge sau chiar depăși ținta propusă inițial. Asta pentru că domnul Marian a reușit să treacă prin toate provocările apărute pe parcursul acestor luni cu bine și și-a recăpătat sănătatea datorită ambiției extraordinare pe care o are.”*

Mesaj din inimă pentru voi

Mă bucur mult pentru el și mă bucur mai ales să îl văd plin de încredere și de speranță. Vă las să citiți în continuare mesajul lui, pe care l-a scris din inimă pentru voi toți, cei care aveți nevoie de puțină inspirație sau încredere…

“Haideți, pentru că se poate! Eu sunt pe cale să reușesc… Aveam 140 kg și: șireturile pantofilor erau inamicii mei, treptele de acasă „râdeau de mine”, măsurile pantalonilor și hainelor pentru mine erau rara avis…Ce mai? Greu!!! Nu vorbim despre …… oglindă.

Am zis că poate, poate Kilostop mă ajută. După ce am început să diminuez „balonașul” a apărut o veste cam urâtă: diabet de tip doi… Dar, tot cu dieta Kilostop am rezolvat problema! E greu, după ce ești obișnuit cu muuult, să te obișnuiești cu 1400 kcal pe zi, dar e bine. Dacă nu ai voință ești învins!!! Fiți învingători! Mă voi declara învingător la  kg. Urați-mi succes! Mi-e greu dar VREAU!!!”


*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!