Așa cum te-am obișnuit în ultimele săptămâni, astăzi este ziua în care aflăm împreună secretele care i-au ajutat pe pacienții KiloStop să ajungă la greutatea dorită.

Povestea de astăzi vine de la colega mea, Dr. Ioana Coțofană, medic la Clinica de Nutriție KiloStop Unirii. Este o poveste de la care avem multe de învățat, așa că vă las să vă bucurați de ea!

„Salutare, dragilor!

Mă bucur mult că am ocazia să vă împărtășesc și vouă din experiența pacienților mei și astăzi am ales să vă spun povestea Irinei, o poveste în care sunt sigură că se vor regăsi multe doamne.

Irina a venit la mine pentru că nu reușea să scape de povara kilogramelor acumulate pe parcursul a două sarcini, deși a încercat să țină diverse diete și a fost la patru nutriționiști diferiți. Pur și simplu nu putea ține aceeași dietă strictă două luni de zile.

Ce mi se pare demn de admirat la ea este că, după trei ani de eforturi fără rezultate, nu a renunțat la dorința de a slăbi și așa a ajuns la KiloStop.

Am început astfel programul de slăbit în prima parte a lui septembrie. Atunci avea 83,4 kilograme și își dorea să ajungă la 69 de kilograme.

Cum se slăbește cu plăcere la KiloStop

Am stabilit o dietă inițială de 1300 Calorii/zi care a ajutat la o scădere constantă de aproximativ 1 kilogram pe săptămână în primele 6 săptămâni. Ulterior, Irina a avut o problemă personală care a determinat-o să facă o pauză de trei săptămâni în programul de slăbit, timp în care a acumulat 2,3 kilograme în plus.

După această pauză, însă, a revenit cu o dorință și mai mare de a relua ședințele săptămânale și drumul către ținta propusă. Astfel, după reducerea numărului de calorii din dietă la 1000 Calorii/zi, două săptămâni mai târziu, a ajuns din urmă planul inițial, care și-a reluat cursul stabilit la început.

Dar dincolo de planul de slăbit, cu Irina am simțit mereu că dietele sunt de fapt o joacă în care combinăm alimentele astfel încât să nu simțim vreo frustrare.

Îmi amintesc cât de încântată era atunci când îmi înmâna în consultație jurnalul alimentar pe care îl completase cu o săptămână în urmă. Descopeream în el fie o veveriță buclucașă, fie un îndemn pentru a consuma alimente sănătoase, fie o inimioară atunci când reușea să ajungă la numărul de pași propus. Și asta mă făcea să zâmbesc de fiecare dată. Pentru că îmi dădeam seama că slăbitul pentru ea nu mai era un chin, ci o reală plăcere.

Cam asta e ceea ce pot să vă povestesc eu, dar cel mai bine vă las să citiți câteva rânduri scrise chiar de ea despre experiența la KiloStop.

”KiloStop a fost pentru mine colacul de salvare”

„Am ajuns la KiloStop după ce kilogramele în plus acumulate de-a lungul a două sarcini și-au pus amprenta asupra fizicului, dar și a psihicului meu. Aveam dureri mari de spate, gâfâiam efectiv la orice efort și fiecare vizită prin magazinele de haine ajunsese să fie o frustrare în loc să fie un mod de relaxare. Încercasem să slăbesc atât cu 4 nutriționiști diferiți într-o perioadă de aproximativ 3 ani, cât și singură, acasă, urmând și încercând diverse diete. De fiecare dată slăbeam 5 kilograme ca după aceea să le pun la loc, uneori chiar în plus.

Iată aici 15 combinații de alimente ideale pentru a slăbi!

KiloStop a fost pentru mine colacul de salvare într-un moment în care deja începusem să mă gândesc serios să mă resemnez și să mă gândesc că nu toate femeile sunt slabe.

Prima întâlnire cu echipa KiloStop a fost plină de speranță iar la sfârșitul ei mi-am dat seama că dacă atâția oameni au reușit trebuie să reușesc și eu. Totul a început cu o analiză a ratei metabolice bazale în care se calculează cu exactitate câte calorii consumă corpul în stare de repaus, apoi cu completarea unui jurnal alimentar pe baza căruia o echipă de medici determină ce ar trebui să incluzi sau să scoți în/din meniul tău.

”Motivația cu care pleci după fiecare întâlnire”

După primele meniuri create de doamna doctor am realizat că a slăbi nu înseamnă a te înfometa sau a renunța la alimentele preferate. Am înțeles cât de important este micul dejun, dar și momentul optim în care îți poți satisface o poftă.

Ce este diferit aici față de celelalte experiențe anterioare este meniul personalizat, faptul că nu există alimente interzise, ci doar alimente consumate cu moderație, dar și motivația cu care pleci după fiecare întâlnire. E ca și cum pe parcursul drumului obosești, uiți ce te-a motivat inițial și apoi vii aici și te încarci cu energie pozitivă și idei noi de meniuri.”

Află aici cum pierderea motivației poate destabiliza chiar și cel mai organizat pacient!

Asta este povestea Irinei. Nu știu vouă cum vi se pare, dar pentru mine este o dovadă fantastică de voință și o mărturie a faptului că dacă ai copii nu înseamnă că trebuie să te pui pe tine pe ultimul loc.

Acum, pe lângă faptul că a reușit să slăbească, Irina este fericită că poate mânca orice, inclusiv paste cu parmezan, care îi plac foarte mult. Dar mai mult ca orice, ea se bucură că nu trebuie să-și mai înfrâneze pofta de dulciuri, pentru că a învățat ce și cum să mănânce.

Nuci cu miere, brânză de vaci cu mango, smochine, sunt doar câteva variante de dulciuri cu care Irina se răsfață la dietă. I le-am recomandat pentru că mie, personal, îmi plac gusturile simple și se pare că nu sunt singura…”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!