Astăzi ți-am pregătit o rețetă potrivită pentru această perioadă a anului. Este vorba despre paste cu piure de legume și sos pesto, un prânz perfect pentru iubitorii de paste sub toate formele.
Iată de ce ai nevoie ca să prepari această rețetă:
Paste cu piure de legume și sos pesto
O porție conține: 396 Calorii, 58 g Glucide, 20 g Proteine, 14 g Lipide, 16 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Paste integrale fierte (300 g)
- Ciuperci albe (300 g)
- Spanac (200 g)
- Broccoli (200 g)
- Seminţe de pin (20 g)
- Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)
- Busuioc proaspăt (10 g)
Condimente: Piper proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Pastele (recomandabil penne) se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
- Frunzele de spanac se spală şi se pun pentru 1 minut într-o oală cu apă fierbinte.
- Într-un blender se pun frunzele de spanac opărite, ciupercile şi broccoli (fierte aproximativ 10 minute în prealabil), seminţele de pin şi frunzele de busuioc.
- Se condimentează şi se mixează totul cu uleiul până se obţine o pastă.
- Pastele scurse de apă se amestecă cu piureul astfel obţinut şi se transferă în farfuria de servire.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!