Da, există un secret care stă în spatele schimbării tuturor oamenilor. Dacă îl știi, poți și tu să reușești să ajungi acolo unde îți dorești.

Motivația este cheița care ține în mișcare motorul schimbării.

Zmeura de AurDar nu orice fel de motivație. Ci aceea care este adânc ascunsă în interiorul tău și care îți aduce rezultate pe termen lung.

Ca să înțelegi despre ce tip de motivație vorbesc și cât de departe poți ajunge, astăzi vreau să-ți spun o poveste despre o pacientă care a reușit să slăbească 40 de kilograme. Și asta printr-o simplă schimbare a modului în care privea viața, chiar dacă avea doar 21 de ani.

Este o poveste pe cât de incredibilă, pe atât de reală.

Pacienta despre care vreau să îți vorbesc se numește Diana și atunci când a venit la mine avea 21 de ani și 95 de kilograme la doar 1,63 m. Ca orice tânără, Diana voia să slăbească pentru a arăta mai bine.

A încercat să facă acest lucru de una singură, dar nu a reușit. Asta pentru că nimeni din familie nu o ajuta. De câte ori își propunea să țină dietă, inevitabil călca pe alături. Fie era o prăjitură făcută de mama, fie o cină târzie în familie, fie prejudecata că a slăbi este doar un moft.

Diana și-a dat seama însă repede că are nevoie de cineva care să o susțină ca să reușească, așa că apelat la noi.

Doar dieta este suficientă?

Când am cunoscut-o pe Diana nu mi-am dat seama că avea doar 21 de ani. Surplusul de kilograme o făcea să arate mult mai matură decât era de fapt. Mai mult, cele 95 de kilograme se vedeau nu numai pe cântar, ci și în atitudinea ei. Era reținută și părea mai tot timpul abătută.

Am pus împreună la punct un plan, care urma să fie unul de durată, întrucât Diana își dorea să ajungă la 60 de kilograme.

Lucrurile au mers bine până la un punct. Diana respecta toate recomandările mele de dietă, dar nu făcea niciun fel de mișcare. Am sfătuit-o să înceapă cu mersul pe jos și să facă asta în fiecare zi. Din păcate, erau zile întregi în care nici măcar nu ieșea din casă.

Asta până într-o zi când am avut o surpriză…

Ce a convins-o pe Diana să facă mișcare?

La consultație, primul lucru pe care l-a făcut Diana a fost să mă întrebe dacă pot să îi recomand un antrenor personal. Voia să se apuce de mișcare! Am fost extrem de bucuroasă că a decis să facă acest pas. Dar în același timp eram foarte curioasă să aflu cum de s-a hotărât brusc să integreze mișcarea în viața ei.

Mi-a povestit că totul s-a întâmplat într-o dimineață, când s-a trezit și a realizat brusc că nu reușește să se ridice din pat. O dureau articulațiile, iar picioarele îi erau ca de plumb. Atunci a fost momentul în care și-a dat seama că nu vrea să ajungă la 40 de ani să nu se mai poată mișca. Asta cu atât mai mult cu cât avea exemple în familie: mama care se plângea de dureri groaznice de genunchi la doar 48 de ani.

Practic, în acea dimineață, Diana a înțeles că vrea să slăbească nu pentru a arăta mai bine, ci pentru a-și menține sănătatea. Așa că și-a revizuit opțiunile și a înțeles că pentru a-și menține sănătatea este nevoie să facă și mișcare.

Mișcarea ca stil de viață

I-am recomandat să meargă la un bun prieten al meu, Alexandru Marcu, deoarece știam că el va reuși să o ajute să nu mai privească mișcarea ca pe o povară, ci ca pe un stil de viață.

Și am avut dreptate. La următoarea consultație am întrebat-o pe Diana cum a fost la primul antrenament. Era toată un zâmbet atunci când mi-a răspuns că nici nu și-a dat seama când a trecut o oră.

Care a fost secretul?

Alexandru a ales exercițiile potrivite pentru ea și destul de ușoare încât să nu o solicite foarte intens. A ales în principal exerciții pentru articulații, pentru că Diana avea în continuare multe kilograme care apăsau pe genunchi. A continuat să crească intensitatea lor la fiecare întâlnire dar fără să-i creeze un disconfort accentuat.

Așa că Diana a început să facă din ce în ce mai multă mișcare. Iar acum, la patru ani de la prima noastră întâlnire, a reușit să își depășească ținta de 60 de kilograme propusă inițial.

Are 55 de kilograme și face mișcare zilnic. Iar oamenii pe care îi întâlnește nu o cred că a avut la un moment dat în viață 95 de kilograme. „Când le spun povestea mea, mulți nu mă cred. Spun că este imposibil să fi avut atât de multe kilograme. Dar eu știu de unde am pornit și nu mai vreau să mă întorc vreodată acolo”, mi-a spus Diana.

Tu pe cine ai alături?

Simți că ai nevoie de mai multă susținere pentru a reuși?

Orice drum este mai ușor atunci când ai alături persoana potrivită. Dacă vrei ca noi să fim acel prieten care să te înțeleagă și să te însoțească pe drumul schimbării, te aștept alături de colegii mei de la KiloStop să facem această călătorie împreună.

Noi suntem acei medici care nu scriu doar diete pacienților, ci suntem prietenii lor și îi susținem întotdeauna. Îi ajutăm să treacă peste orice moment dificil din viața lor și să atingă cu succes greutatea pe care și-o doresc.

În cazul în care simți că ai nevoie să petreci mai mult timp alături de noi, te așteptăm în tabăra noastră.