Așa cum te-am obișnuit în ultimele săptămâni, astăzi este ziua în care aflăm împreună secretele care i-au ajutat pe pacienții Kilostop să ajungă la greutatea dorită.

Povestea de astăzi vine de la colega mea, Dr. Ioana Stavrositu, medic la Clinica de Nutriție Kilostop Unirii. Este o poveste de la care avem multe de învățat, inspirațională așa că vă las să vă bucurați de ea!

„Bună, dragilor! Iată-mă din nou aici, cu încă o poveste de succes a unuia dintre pacienții mei, care cu siguranță merită împărtășită!

Sunt atât de încântată de rezultatele pacienților mei, încât am făcut o pasiune din a le împărtăși cu voi. Și pentru că mă tem că nu pot descrie în cuvinte bucuria pe care o văd pe chipul lor, îi las chiar pe ei să vă spună câteva vorbe despre experiența lor la Kilostop.

Așa că astăzi vă invit să îl descoperiți pe Radu, care a avut amabilitatea să ne povestească tuturor cum a decurs călătoria lui alături de noi.

Un actor… hotărât

Povestea lui Radu este cumva diferită de altele, pentru că el a venit la mine nu neapărat ca să reducă numărul de kilograme, ci mai mult cu dorința de a-și remodela corpul.

Radu are 30 de ani și este actor. Are o viață agitată din cauza repetițiilor, dar s-a decis brusc că vrea o schimbare, pentru că nu se mai simțea confortabil cu felul în care arăta.

Află aici care sunt cei 5 pași ce te vor ajuta să faci o schimbare ușoară în viața ta!

A slăbit 7,6 kilograme în numai două luni și jumătate de la prima noastră ședință. Dar partea interesantă este că în cea mai mare parte, kilogramele date jos sunt din compartimentul de grăsime, respectiv 6,6 kg. De fapt, ăsta a fost și planul nostru: să ne atingem o țintă de kilograme slăbind în felul acesta, pentru ca apoi să începem să dezvoltăm masă musculară.

La prima intalnire, în ianuarie, Radu avea 76,4 kg la o înălțime de 176 cm, 18.3 kg masă grasă (intervalul normal pt vârsta și înălțimea lui fiind 10.2-13.8) și un IMC de 24,7 kg/m2, o valoare la limita supraponderabilității.

La Kilostop, la prima consultație, pacienții conpletează un chestionar cu câteva întrebări care să mă poată ajuta să îmi dau seama care sunt dorințele și așteptările fiecărui pacient în parte în urma întâlnirilor noastre. Citind răspunsurile date de Radu la întrebările “De ce este important pentru dvs să slăbți? și Care sunt cele mai importante beneficii pe care doriți să le obțineți ca urmare a scăderii în greutate?”, am aflat că își dorea un stil de viață sănătos.

Importanța aspectului fizic din punct de vedere profesional

Am stabilit atunci 3 luni pentru o slăbire treptată și atingerea nivelului de grăsime din intervalul sugerat de către cântarul din clinică.

După aflarea RMR (rata metabolică respiratorie) și stabilirea unui plan în privința mișcării și activității fizice pe care Radu o va putea face, am stabilit o dietă de 1600 kcal/zi cu un target de a avea o pierdere constantă de aproximativ 1 kg pe săptămână din care cât mai mult posibil din grăsime.

Ambiția lui Radu, alimentată continuu de dorința pentru un stil de viață sănătos și un aspect fizic plăcut au ajutat foarte mult  pe parcusul acestor luni.

În momentul de față, la 68,8 kg din care 12,5 kg de grasime, suntem în punctul în care am încheiat procesul de slăbire propriu-zis și începem cea de-a doua parte, dezvoltarea masei musculare.

Acum, Radu este mult mai sigur pe el și mulțumit de felul în care arată. După cum spune chiar el, nu i-a fost foarte ușor, a avut mici îndoieli la început, dar imediat ce au început să apară rezultatele s-a convins că a luat decizia cea mai bună. De fapt, cred că cel mai bine ar fi să citiți chiar voi cele câteva rânduri pe care ni le-a trimis Radu și, cine știe, poate o să vă inspire.

”O experiență care a meritat din plin”

“Acum 2 luni și jumătate am pornit la drum cu 76,5 kg, nemulțumit de felul în care arăt și mă simt în pielea mea. Cu ajutorul Ioanei și ceva disciplină, un program săptămânal de mișcare și mai multă motivație din partea mea, am reușit să scap de 7,5 kg, fără să simt toată această călătorie ca pe o corvoadă. La început mi s-a părut o aventură cu final nesigur, dar mi-am spus că până la urmă, nu am nimic de pierdut. Am observat cum corpul meu și per total, starea generală, se schimbă de la săptămână la săptămână, iar numerele de pe cântar scad cu o rapiditate pe care nu o intuiam.

Deodată, după mult timp, începusem să mă simt iarăși bine în corpul meu, iar analizele de sânge nu mai arătaseră atât de bine din liceu. Sigur, au existat și momente de cumpănă, pofte și, evident, cheat meals, doar că de această dată am știut – datorită Ioanei – cum să le accept ca pe niște lucruri firești și cum să le depășesc. După toată această experiență, pot spune că a meritat din plin. Recomand oricui are probleme cu greutatea/felul în care arată, să apeleze cu încredere la serviciile Kilostop, și implicit la Dr. Ioana Stavrositu   !”

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere