Mişcarea este esenţială pentru o viaţă sănătoasă. Fie că vrem să slăbim, fie că vrem să ne menţinem sau pur şi simplu să avem un stil de viaţă sănătos, recomandat este să ardem cel puţin 200 de Calorii pe zi prin mişcare.
Şi ca să te convingi, citeşte mai jos cele 10 beneficii ale mişcării. Vezi, de asemenea, Pe tine ce te împiedică să faci mişcare?
1. Contracarează efectele negative ale greutăţii în exces asupra sănătăţii
O activitate fizică regulată poate să scadă valorile tensiunii arteriale, ale grăsimilor din sânge (scade colesterolul rău şi trigliceridele, poate creşte colesterolul bun) şi ajută la controlul glicemiei la diabetici.
2. Creşte arderile corpului
Când mănânci mai puţin şi scazi în greutate, metabolismul tău încetineşte. Asta este un lucru rău şi de nedorit, deoarece corpul tău va arde din ce în ce mai puţine calorii, tocmai atunci când de fapt ai nevoie să arzi mai multe ca să slăbeşti constant.
Exerciţiul fizic te poate ajuta să îţi accelerezi metabolismul, ceea ce înseamnă slăbire constantă şi eficientă din grăsime.
3. Întreţine musculatura
Când scazi în greutate, corpul tău pierde atât grăsime, cât şi masă musculară. Ideal este să crească la maximum pierderea de ţesut adipos, cu păstrarea ţesutului muscular. Combinaţia dintre exerciţii fizice şi dietă te ajută mai mult în acest sens decât dieta singură.
4. Sculptează corpul şi tonifică pielea
Mişcarea zilnică te protejează de aspectul de piele care poate să înceapă să „atârne” dizgraţios pe măsură ce slăbeşti.
De asemenea, dacă faci mişcare atunci când ţii dietă, hainele vor sta mult mai bine pe tine şi tu vei încăpea în măsuri din ce în ce mai mici, la aceeaşi greutate de altădată, dacă musculatura ta este tonifiată.
Explicaţia pentru acest lucru este aceea că grăsimea ocupă un volum mult mai mare la aceeaşi greutate, pe când muşchiul tonifiat este mult mai dens, deci, vizual şi la centimetri, vei fi mult mai subţire.
Click aici dacă vrei ca Dr. Laura Ene și echipa KiloStop să te ajute să slăbești!
5. Reduce anxietatea şi stresul cotidian
Mişcarea reduce stresul cotidian prin scăderea nivelului de cortizol (hormonul considerat a provoca stresul) şi scade anxietatea prin creşterea concentraţiilor de endorfine şi serotonină din corp, adică a hormonilor fericirii, principalii responsabili de starea de bine și de bună-dispoziţie.
6. Îmbunătăţeşte calitatea somnului
Prin creşterea oxigenării tuturor ţesuturilor şi descărcarea de hormoni antistres, mişcarea ajută la reglarea tulburărilor de somn.
7. Te ajută să-ţi controlezi poftele
Numeroase studii pe animale şi oameni sugerează că exerciţiul fizic te ajuta în controlul apetitului. Este vorba de acelaşi mecanism de recompensă care acţionează când simţim nevoia de ceva dulce.
Dacă ştii că ceea ce îţi cere corpul de fapt este energie sau nevoie de relaxare, poţi pur şi simplu să faci o plimbare de câteva minute sau să urci câteva etaje înainte de a ceda primului impuls de a mânca ceva dulce şi vei vedea că funcţionează în 99% din cazuri.
8. Scade senzaţia de foame
Contrar părerii unora dintre noi, cu siguranţă efortul fizic nu stimulează apetitul, ci, dimpotrivă, scade senzaţia de foame.
Dacă îţi este mai multă foame pe măsură ce depui activitate fizică, probabil e din cauză că te gândeşti la o răsplată pentru cât ai muncit, mai degrabă decât din cauza foamei. Sau eşti deshidratat, iar creierul tău interpretează senzaţia de sete ca foame.
Asigură-te că ai băut suficient de multă apă după ce faci mişcare, înainte de a ceda impulsului de a mânca, imediat după antrenament.
9. Îţi creşte încrederea în tine şi îmbunătăţeşte starea psihică
Execiţiul fizic îi face pe oameni să se simtă bine şi să scape de stres. Asta este o strategie mult mai bună decât mâncatul pentru a elimina stresul şi, în plus, arde calorii în loc să le adauge.
10. Te ajută să te menţii toată viaţa
Mişcarea te ajută să reuşeşti să te menţii la greutatea optimă toată viaţa, chiar dacă te abaţi ocazional de la dietă.
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu aici sau adresează-mi o întrebare.