taur

Mă bucur de fiecare dată când sosește momentul să scriu articolul dedicat dietei pe zodii, parte a unei serii noi, dar deja foarte îndrăgite de cititorii blogului. Printre temele medicale, de importanță vitală, mi-am propus să tratez din când în când și subiecte mai relaxante. Așa cum ți-am mărturisit deja, „dieta pe zodii” este un experiment captivant, o îmbinare între cunoaștere de sine, imaginație și principii sănătoase. Astăzi este rândul nativilor zodiei Taur să descopere indicațiile de dietă și stil de viață care decurg din personalitatea lor.

Și persoanele puternice au punctele lor sensibile

Prin natura lor, Taurii reușesc să adune sub aceeași umbrelă o multitudine de calități ale animalului care îi reprezintă la nivel simbolic, dar și o serie de caracteristici din categoria slăbiciunilor tipic umane. Pe de o parte sunt puternici, stabili, realiști, extrem de practici, răbdători. Pe de altă parte se pot lăsa ușor furați de tentații.

Click aici și citește sfaturile de dietă pentru nativii zodiei Berbec

Când plăcerile vieții trec pe primul plan, un Taur nu își refuză niciunul dintre avantajele unui trai comod, căutând să bifeze toate necesitățile imediate. Gustul, vederea, mirosul și auzul, toate caută să ajungă la apogeu. Răsfățul simțurilor se desfășoară pe toate nivelurile: mâncăruri delicioase, peisaje fascinante, muzică antrenantă, parfumuri fine și delicate.

Bineînțeles, scopul este acela de a atinge dragostea și armonia. Uneori, însă, prețul pe care îl plătesc Taurii nu este deloc de neglijat. Din cauză că le plac bunătățile culinare, au tendința de a mânca peste măsură. Subliniez, nu de foame, ci doar dintr-o dorință specială de a se bucura de gusturi și arome rafinate. Din păcate, atunci se creează o breșă prin care se pot strecura două dintre maladiile societății moderne – obezitatea și diabetul – care odată instalate riscă să preia controlul.

Nevoia de confort şi siguranţă transformă câteodată Taurii în persoane care pot crea impresia de pasivitate, lene sau chiar indolenţă. Dintre toate semnele zodiacale, acesta este cel mai predispus la o viaţă sedentară. Şi uite aşa, kilogramele în plus se acumulează treptat, dar sigur.

Cu pași mici, dar siguri, schimbarea prinde contur

Nu de puține ori, apropiații Taurilor simt un puternic imbold de a-i grăbi, de a le impune ultimatumuri pentru schimbare. Aceste încercări rareori se încheie cu succes, pentru că un Taur are nevoie de timp pentru reflexie și acțiune ca să se adapteze cerințelor sau necesităților apărute în mod neașteptat.

Descoperă cum să îți alegi cura de slăbire care ți se potrivește!

De aceea, te sfătuiesc să le arăți răbdare și înțelegere Taurilor din viața ta. Iar dacă te numeri printre nativii zodiei îți recomand să îți asumi un ritm încet, dar constant, al schimbărilor pe care ți le-ai propus pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață.

În primul rând, încearcă să reduci cantitatea de mâncare de la fiecare masă, bucurându-te în continuare de alimentele preferate. Alege farfurii mai mici, pe care să le umpli cu legume pentru a crea senzația de abundență.

În al doilea rând, renunță treptat la mâncărurile grase, redu cantitățile de ulei folosite la gătit și porțiile de desert. Ținta ta ar trebui să fie alimentele cu un conținut redus de grăsimi și zahăr.

Nu în ultimul rând, ci chiar în paralel cu aceste schimbări din dietă, hidratează-te corespunzător și acordă timp exercițiilor fizice. Pentru că vara trimite deja semnale puternice – unele foarte călduroase – trebuie să ajungi la 2 litri de apă pe zi. Ia în considerare sporturile ceva mai statice, dar care pot fi cu ușurință încadrate în categoria activităților sănătoase: dansul, gimnastica aerobică, yoga, fitnessul, bowling-ul sau biliardul.

Citește aici 8 trucuri ca să bei mai multă apă

Profită de fiecare zi din viața ta pentru a-ți reafirma atașamentul față de Bine și Frumos la cel mai profund nivel: „Sănătate, te iubesc!”.