berbec

Datorită faptului că am primit multe mesaje și comentarii din partea voastră, mă simt nu doar motivată, ci aproape obligată să avansez în maratonul dietelor horoscop 😊 Iată-mă, așadar, din nou la linia de start, de această dată față în față cu caracteristicile zodiei Berbec.

Ca medic nutriționist care aspiră la rezultate notabile, nu este suficient să îți folosești cunoștințele de specialitate și să apelezi la studii științifice. În relația cu oamenii, în cabinet sau chiar aici, pe blog, empatia și imaginația devin doi aliați de nădejde. Cu ajutorul lor, ajungi la sufletul interlocutorului, căci acela este locul din care încep schimbările durabile. Cum știi deja că sunt adepta modificării stilului de viață, nu a tertipurilor nutriționale de moment, consider că obiceiurile de dietă funcționează în strânsă legătură cu trăsăturile de personalitate ale fiecăruia dintre noi.

Schimbă paradigma „La dietă înainte, la menținere înapoi”!

Dacă te-ai născut în zodia Berbec sau dacă ai persoane apropiate care își sărbătoresc ziua de naștere în această perioadă, știi deja că nativii acestei zodii sunt foarte curajoşi şi îndrăzneţi. Nu le lipsește inițiativa și nu prea li se termină resursele de spirit competitiv. De aceea, reuşesc în general tot ce își propun, inclusiv atunci când vine vorba despre diete și cure de slăbire. Nativii din Berbec nu vor ezita să înceapă o dietă. Ambiția, transformată uneori în încăpățânare, dar şi forţa interioară îi ajută să nu resimtă regulile ca o corvoadă.

Click aici și citește sfaturile de dietă pentru nativii zodiei Pești!

Toate bune până acum… Dar sunt câteva nuanțe care le pot compromite planurile. De exemplu, trec la etapa decizională extrem de rapid. Când vine momentul să ia atitudine, nu alocă prea mult timp analizelor de tip costuri-beneficii. Am întâlnit mai mulți nativi ai acestei zodii care s-au aruncat cu capul înainte în lupta cu kilogramele în plus, reușind să bifeze victorii pe cântar într-un termen foarte scurt. Din păcate, am fost și martora multor eșecuri la capitolul „menţinerea greutăţii”.

Sfatul meu: Dozează-ți eforturile!

Asta înseamnă să renunți la planurile de dietă foarte restrictive și să încerci să slăbești treptat, fără să acumulezi frustrări. Dacă nu îți permiți nicio abatere în timpul dietei, există riscul ca odată ce ți-ai atins scopul să îți faci toate poftele, fără discernământ. Iar atunci când nu mai ții cont de nicio regulă kilogramele pierdute cu atâta trudă își reiau locul „de onoare”.

Construiește-ți dieta conform propriilor preferințe și gusturi!

Este un lucru bine știut că nativii zodiei Berbec sunt sensibili la critică şi nu sunt adepții acțiunilor impuse. Cu alte cuvinte, nu le place deloc să danseze după cum li se cântă 😊Dacă depistezi această caracteristică în personalitatea ta, renunță la formulele stricte de dietă, create pe baza unor reguli în total dezacord cu gusturile tale, din cauză că le vei putea respecta numai pe perioade foarte scurte de timp.

Află aici cum să îți alegi cura de slăbire care ți se potrivește!

Stabilește-ți meniul zilnic apelând la alimentele care ți se potrivesc! Te sfătuiesc să urmezi o dietă simplă, disociată pe mese, care să îți ofere diversitatea de care ai nevoie.

  1. Pentru micul dejun îți recomand orice tip de fructe, după preferințe.
  2. La prânz alege o garnitură de legume și o porție de carne slabă cât palma. Nu te forța să mănânci broccoli dacă nu îți place deloc, pentru că există riscul ca la masa următoare să dai iama într-o farfurie mare cu cartofi prăjiți. Dacă ai poftă de cartofi, nu e nicio problemă, alege să-i găteşti la cuptor cu rozmarin, scoate carnea şi păstrează garnitura de legume!
  3. Masa de seară este ideală pentru o salată cu brânză, pește sau avocado, tofu şi măsline. Important este să combini verdețurile, legumele și proteinele care sunt pe gustul tău.

Încăpățânează-te în lupta cu stresul!

Stresul inerent vieții de zi cu zi, construit pe o fundație de griji, anxietate şi frustrări, îți poate produce probleme de sănătate și stări neplăcute: dureri de cap, amețeli, insomnii, migrene, contracturi musculare, în special în zona cervicală şi toracică superioară. Hidratează-te bine și evită stimulentele de tipul alcool, cofeină sau sucuri carbogazoase energizante!

Este adevărat că ești mereu în acţiune, pentru că realmente debordezi de energie şi vitalitate, dar ai nevoie și de momente de relaxare și detensionare. Masajul în zona capului și a umerilor va diminua tensiunile acumulate pe parcursul zilei. Chiar dacă ți se par plictisitoare, încearcă exerciții ușoare de stretching, yoga sau pilates și vei descoperi beneficiile lor. Dansul este, de asemenea, o formă de mişcare potrivită pentru nativii din Berbec. Îți oferă posibilitatea de a-ți afirma personalitatea, ajutându-te în acelaşi timp să te relaxezi și să accesezi bucuria pură.

Citește și: De ce este bine să faci mișcare

În plus, ca să îți poți conserva și folosi la maximum rezervele de energie, asigură-te că dormi mimim 7 ore în fiecare noapte.

Indiferent ce zodie ești, ce vârstă ai și care sunt poftele care te definesc, este esențial să poți spune oricând „Sănătate, te iubesc!”.

Ești în zodia Berbec sau ai apropiați născuți în această perioadă? Împărtășește cu ceilalți cititori care sunt obiceiurile de nutriție ale nativilor acestei zodii, așa cum le-ai observat tu!